Вие сте тук
Начало > Спалня > Матрак – знаем ли как да изберем нов

Матрак – знаем ли как да изберем нов

легло

Матраците са от домашните атрибути, които избираме веднъж на няколко години. Но независимо от това, че вече сме минали по този път то онова, което правим е отново да си съставим списък с всички нужни въпроси и критерии, които ни вълнуват. Все пак небезизвестен факт е това, че матраците непрекъснато се подобряват и така стават все по-съвършени, стилни, удобни и дълголетни. Ще разгледаме няколко фокусни точки, които са изключително важни за да си осигурим онова спокойствие, от което тялото ни се нуждае. Лов на оферти или търсене на луксозен, модерен, напълно предоставящ ни условие за релакс? Какво е всъщност за вас матрака? настанете се удобно, защото това, което сме ви подготвили е интересно и полезно.

Имаме ли нужда от професионална помощ

Както вече споменахме всеки от нас потребителите е минал по този път. Да си избереш матрак не е толкова трудно, но пък има ред неща, които са определящи, че в даден момент може да се наложи да потърсим информация дори за вида на покритието, което е използвано за направата му. Всеки детайл е важен и то не защото искаме да спим като бебе, а поради факта, че очакванията ни никак не са малко.

Професионалната помощ никога не е излишна. А тава спокойно можете да получите от:

  • Консултанти във физически магазини, които са специализирани в търговията със спални продукти;
  • Чат форми в онлайн търговски обекти;
  • Социални мрежи и най вече профили на компании от матрачния бранш;
  • Професионални статии, представящи новостите в сектора и много други.

Формите за набавяне на информация, свързана с матраците е многообразна. Въпрос на лична преценка е на кои от тях ще се доверите и от кои ще се възползвате. Матраци Арена са селекция от подбрани решения, а онлайн магазина е от най-добрите, които биха ви насочили към приемлив вариант, който да отговори на нуждите на тялото ви.

Критерии важни за избора на матрак

Казват, че матраците са най-важната част от леглото ни, защото реално тялото ни има пряко съприкосновение именно с този елемент. Матрак и подматрачна рамка както и легло – три детайла, които трябва да работят в пълен синхрон с вашите индивидуални нужди. Тялото ви диктува правилата, а вие се съобразявате с тях за да изберете наистина правилно и перфектно като продукт решение.

матрак за летло приста

Важността на матрака е супер отговорност към цялостния ни комфорт. Ето, чи има много голям смисъл от това всеки клиент да си направи списък с изисквания, на които новото спално пособие да отговори. С помощна на онлайн магазин за висококачествени мебели Арена направихме един обобщен регистър с ключови критерии, на които трябва да отговори новия ви матрак:

  • Размер

Всичко си има размери.. матрака също. Габаритните размери на този продукт може да се фиксира ката стандартни и такива по индивидуални параметри. Сред стандартните размери се нареждат тези за единични легла (72/190, 82/190, 90/190, 80/200 и 90/200 см.), за двойни легла или спални (140/190, 144/190, 160/190, 164/190, 140/200, 144/200, 160/200, 164/200 и 180/200 см.) както и за леглата приста/персон и половина. Това са на практика най-продаваните размери матраци на нашия пазар и един бърз поглед върху предложенията на Арена ще докаже че това наистина е така;

  • Според вида

Матраците се делят на два основни вида – с едно лице и такива с две лица. Самото наименование е показателно и то означава, че матраците могат да бъдат ползвани или само от едната им страна, а другите са с възможност за употреба от двете. При еднолицевите матраци, които се предлагат с вградена рамка е важно да знаете, че има няколко варианта в зависимост от типа на рамката. Тя може да бъде цяла плоскост, ламелна от дърво или метал. Препоръчваме ламелните, тъй като с тях матраците се проветряват и по този начин удължавате техния живот. Двулицевите матраци са ясни. Те са по-предпочитания модел именно заради това, че можете да им се наслаждавате дълги години;

  • Пълнежи

Това е третата точка, върху която трябва да съсредоточите вниманието си. няма да ви губим времето  излишни подробности, тъй като наистина темата е много обемна. Само ще ви кажем, че в зависимост от това дали имате нужда от ергономичен или ортопедичен матрак не  е без значение какъв ще бъде вида на пълнежа. Само ще вметнем, че напоследък производителите използват комбинация от пълнежи, което дава повече спокойствие, сигурност, стабилност и комфорт при сън и отдих.

Лов на оферти

Признайте си, че и вие следите цените на матраците. Напълно естествено е преди да се инвестира в такъв важен продукт човек да има представа колко ще му струва този лукс… здравословния сън. Арена препоръчва на своите клиенти да си правят онлайн анализ, което ще им помогне да получат яснота по отношение на ценовите детайли на пазара в момента. А динамиката, с която цените на матраците падат определено е повлияна от факта, че непрекъснато на пазара излизат все по-нови, модерни и грижещи се за тялото ни продукти. а защо да купувате скъпо при положение, че матраците от каталога на Арена са достъпни и периодично се предлагат разпродажби както и специални оферти.

Top