Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Инструменти за Ремонт > В какво се състои услугата смяна на радиатори?

В какво се състои услугата смяна на радиатори?

радиатор смяна

Когато отоплението на даден имот се извършва със система, която захранва всички помещение с помощта на радиатори е повече от ясно, че следва да се вземат правилни решения, които да бъдат напълно съобразени с някои основни особености за правилен синхрон между телата и източника на топлина. Задачата е изключително отговорна, тъй като тя се отнася до осигуряването на надеждно и ефективно оборудване, което е съобразено с всички норми и стандарти за ефективност. Важен момент за съществуващи инсталации е навременната смяна на радиатори, когато те са с дефект, не работят правилно, наблюдават се течове или други аварии, които затрудняват функционирането на отоплителната система.

Основни насоки при избор на изпълнител за ремонта

Няма никакво съмнение, че когато се нуждаете от ефективен и сигурен ремонт на цялата или част от системата, то определящо се оказва именно на кой екип ще можете да поверите изпълнението. Колкото по-прецизно, надеждно и ефективно бъде извършена работата то толкова по-удовлетворени ще бъдете по отношение на вложения труд и по-нататъшен експлоатационен период на радиаторите.

Подходящото изпълнение на смяната на радиаторите е вашата гаранция, че години наред ще можете да разчитате на топлина и уют, които те ще ви осигуряват. Така, че нека представим някои водещи аспекти, от които да се ръководите при инвестиране в наемане на майстори, които са експерти и могат да осигурят удобството ви за бъдещ период. Важните стъпки са свързани с:

 • Установяване на опита на специалистите в дадената сфера;
 • Намиране на мнения и коментари от други клиенти;
 • Издават ли се гаранции за свършената работа;
 • Какви са материалите за ремонт, които се използват;
 • Спазва ли се технологията съобразно спецификата на даден тип радиатор и други.

Проучването е решаващо за това да можете да бъдете сигурни, че ще получите най-добрата услуга на разумна цена. Що се отнася до създаването на приемливи условия е очевидно, че има причина да се конкретизират точните стъпки, които ще бъдат предприети с оглед на това да разчитате на наистина качествено свършена работа.

Причина за тревога ли е дефектния?

Смяната на телата от отоплителните системи идва да покаже, че има необходимост от отстраняване на проблем. Някои от потенциално възникващите вече споменахме, но повече яснота отново ще ги споделим. Това са:

 • Теч;
 • Натрупан варовик във вътрешността на тялото, което намалява топлоотдаването;
 • Ниска ефективност;
 • Други видими дефекти;
 • Морална остарялост и други.

Всички тези изложени проблеми идва да покажат, че става въпрос не просто за проблем, а за конкретен мотив да бъде извършена смяна на радиатора, който е причина за неправилното функциониране на проблема. Именно поради това е решаващо да помислите за наемане на екип, който да се отзове на проблема ви и да ви позволи да го решите оптимално ефективно и разумно.

Когато разполагате със синхронизирано работещи компоненти в системата то е очевидно, че ще можете да разчитате на една перфектно и сигурно решени, което да се грижи за отоплителния процес през зимните месеци. Не бива да подценявате дори най-дребния дефект в радиаторите. Това може да се окаже сериозна причина за ниската ефективност и високите разходи за отопление. Несъмнено формулата за успешно и икономически изгодно поддържане на приятна температура в имота е свързана с правилния подбор на уред и топлоразпространител.

Интересът към услугата смяна на радиатори е от значение за да можете да реагирате и да наемете конкретен екип, който да ви помогне в решението на възникналата авария.

В какво се състои смяната?

радиатор

Логично е за правилното използване и функциониране на системата за отопление с радиатори за парно да можете да разчитате на такива специалисти, които са експедитивни и си разбират от работата. Затова акцента насочихме именно към онези, които са професионално доказали се. Смяната на радиатори на практика се състои в демонтаж и монтаж, но не единствено тези две манипулации са в основата на това да можете да си гарантирате една ефективно проведена работа.

Етапите, които се отнасят до провеждането на такъв вид дейности са свързани с:

 • Оглед на състоянието на радиатора, за който имате съмнение, че не работи ефективно;
 • Анализиране на проблема и издаване на предписание за отстраняване на повредата или смяна на тялото;
 • Спиране на инсталацията за отопление за да бъдат предприети останалите действия по ремонта на телата;
 • Източване на флуида от радиаторите за да се предпази имота от наводнения;
 • Демонтиране на повреденото тяло;
 • Почистване на тръбите, които са връзката между уреда, източник на топлина и телата, с които се извършва равномерното разпространение и поддържане на постоянна температура;
 • Монтиране на новото тяло;
 • Укрепване на системата според начина на инсталация на тялото – подов, стенен;
 • Напълване с флуид;
 • Извършване на тест за да се оцени работата на системата и дали има наличие на течове, които следва да се отстранят;
 • Издаване на карта за гаранция.

Процеса е необходимо да бъде спазен точно по списъка, който съставихме. Само така ще можете да бъдете сигурни, че ще получите най-добрата услуга на разумна цена и с гарантирано качество.

Top