Вие сте тук
Начало > Кухня > Вградените плотове и въпросите, които възникват при избора им

Вградените плотове и въпросите, които възникват при избора им

плот за вграждане

Свободата и гъвкавостта в кухнята са предпоставка за повече приятни моменти прекарани тук. Да сготвите не е просто проява да задоволите нуждата си от храна, а да сътворите изкуство от собствените си ръце. Иновациите в кухненското оборудване и обзавеждане наистина заслужават вниманието ни. Всеки предстоящ ремонт, нанасяне в ново жилище са обект на размисли и разглеждане на различни концепции, които ни водят приемане на решение за създаване на мечтаната и бленувана кухня. Освен чисто дизайнерския почерк, луксозно излъчване и модернизъм кухнята се състои от електроуреди, чиято роля е съществена и затова днес ще се спрем на едни от най-задължителните, а именно плота.

Да, по-модерно стана котлоните да не се наричат плотове. Но този термин идва от новаторската им визия и способност да се внедрят в термоплота на кухнята и да изглеждат като едно цяло. Тук дискретността и удобството са на първо място, а на фона на подобренията, които търпи кухненската зона това е напълно необходимо.

Как плота променя кухнята

Помните леко грозноватите котлони с метални нагреватели, които след известен период на употреба започваха да ръждясват и да придобиват захабен вид. Всяко кипване на ястието води до проблем с почистването, а остатъците от храна ставаха причина за повреда на котлона и нуждата от електротехник, който да извърши ремонт. Неудобни, неефективни, нуждаещи се от време за загряване, харчещи повече електрическа енергия – как да не потърсиш друго решение, което да те отърве веднъж завинаги от проблемите в кухнята.

И така световно известни брандове със световни позиции в производството на електроуреди успяха наистина да вложат креативност, иновативност и техническа мисъл за да създадат плотове на бъдещето, с които домакините получават възможността да се справят в кухнята като истински шеф готвачи.  

Плотове за вграждане Арена представяме на вашето внимание в днешната публикация. Онлайн магазина е сред водещите търговци, които детайлно са успели да подберат най-добрите продукти и решения, които се превръщат в един модернистичен и подобряващ облика на кухнята ви аспект. Защо плот за вграждане от Арена:

  • Защото са изгодни;
  • Иновативни;
  • Икономични;
  • Многообразни като видове;
  • Предлагат се разнообразни размери;
  • Защото са най-екологичните уреди, с които бихте се справили с лекота;
  • Защото са гарантирано безопасни дори за най-малките любопитковци.

Търсите ли красотата, преплетена с иновативността то плотовете за вграждане Арена са практичните решения, с които не просто получавате добре оборудвана кухня, а се наслаждаване на уют, красота, безупречна функционалност.

Основни фокусни точки

Избора на плот не е толкова лесен колкото изглежда. Набързо прегледаните модели в каталога на онлайн магазин Арена показват, че вариантите, функциите, размерите са от съществено значение. Реално не е толкова лесно да се вземе конкретно решение, защото за да го направите важно да се запознаете с тенденциите на пазара, практичните действия и разлики между едните и други плотове за вграждане.

Има няколко фокусни точки, които са съществени за избора на плот. Сега ще ви ги представим с цел да улесним крайното ви решение с важна и полезна информация:

  • Обърнете внимание на вида
плот с разширяеми зони

Плотовете за вграждане са интересни иновативни електроуреди, които се предлагат във варианти стъклокерамичен, индукционен, газов, грил, комбиниран и т.нат. Ако жилището е газифицирано с цел ефективно потребление на природния газ е най-добре да предвидите комбиниран плот, което ще ви улесни в ежедневните занимания в кухнята;

  • Размери

Безспорно доста важен фактор е избора на размер на плота. Като се вземе предвид цялостната широчина и дължина на кухненския плот е време да изберете пропорционалните габарити на плота за готвене. Най-честата практика е да се закупуват модели с четири нагревателни зони, следвани са от варианти за плот за вграждане от две зони и на последно място са тези с 6 до 8 нагревателни зони. Като размери плотовете могат да бъдат с ширина от 30 до 90 сантиметра, което всъщност се определя от броя на работните зони. За средностатистическо домакинства едни от най-купуваните плотове от магазин Арена са именно четворка, които са с ширина между 40-50 сантиметра;

  • Мощност и енергиен клас

Два взаимно свързани фактора, които също са обект на индивидуална преценка. Когато плота е максимално мощен то това означава, че ще работи на високи обороти, ще спомага за бързото приготвяне на храната. Но аналогията е, че когато е по-мощен то плота ще бъде и максимален консуматор на енергия. При иновативните и специално селектирани модели в магазин Арена са изложени едни от най-добрите решения – мощни и ефективни при работа, но с минимален разход на енергия. Т.е. избирайте само такива, които са фиксирани като енергиен клас А ++ или А+++.

Керамичен или индукционен – какви са разликите

Много клиенти си признават, че не намират разлики между двата типа плотове. Та, те са гладки, стъклени и красиви. А какво всъщност ги отличава един от друг? Отговорите ви очакват тук:

Вид плот за
вграждане
Прилики Разлики
Стъклокерамичен плот -модерни;
-адаптивни;
-дискретни;
-елегантни;
-функционални;
-практични;
-лесни са поддръжка и почистване.
-пренасянето на топлина става
чрез халогенни лампи или лентов
нагревател;
-икономични режими на работа;
-могат да се ползват всякакви
видове съдове.  
Индукционен плот   -работят чрез подаване на  електромагнитно
поле;
-няма никаква загуба на топлина;
-изключително икономични;
-има ограничения за съдовете, които
можете да ползвате.  

Плотовете за вграждане Арена независимо от вида се отличават със своя ергономичен и иновативен дизайн. Предлагат в многоцветни гами и успяват да предадат на кухнята неповторим и уникален дизайн.

Top