Вие сте тук
Начало > Всекидневна > На какво да обърнете внимание при покупка на диван с функция сън?

На какво да обърнете внимание при покупка на диван с функция сън?

Знаете ли, че над 80 % от търсещите дивани домакинства имат претенции към това те да притежават функция сън. На практика моделите с подобни практични опции никак не са малко, но имайте предвид, че избора на мека мебел, която да разполага с трансформираща се функция никак не е за подценяване. На първо място е добре да си изясните три основни въпроса.

  1. Колко често дивана ще се ползва за спане?
  2. Колко човека ще спят на дивана?
  3. Какъв да бъде механизма за разпъване?

Колкото и тривиални да са тези въпроси не ги подценявайте. Правилно дадените отговори ще ви насочат към най-идеалния модел, който наистина да предложи максимален комфорт и практичност. Ако ползвате дивана само когато имате гости то това предполага да не инвестирате в скъпа мека мебел. Обикновено тези дивани с функция сън  са достатъчно удобни и наистина създават комфорт при пренощуване за два-три дни. Идеята е по-скоро винаги да имате резервен вариант за да се проявите като гостоприемен домакин, а не да плащате роднини и приятели на хотел. По друг начин стоят нещата ако диванчето ще бъде ежедневно ползвано и като легло. Задължително е да подберете максимално устойчив модел, който да е здрав, матраците да са конкретно предназначени за такова натоварване и освен това да е оптимално лесен за трансформиране.

диван с функция за сън

Ежедневното използване на дивана с функция сън предполага, че или живеете  малко жилище, или пък семейството ви е то повече ленове и на всеки трябва да осигурите удобно място за сън и почивка. Затова подбора на мека мебел, която освен в тази си роля да се ползва и като легло е наистина много отговорна задача. Ето, че основните приоритети са ясни, а от вас зависи дали ще инвестирате в наистина качествена мебел или ще направите компромис. Но както знаете съня е една много важна част за нашето съществуване. За да сме свежи и тонизирани е много определящо как е преминала нощта ни. Ако сте спали на неподходящия диван то е повече от ясно защо до обед вървите полупрегърбени. Ако не искате това да е вашето ежедневие то никога не проявявайте и капка неблагоразумие в избора на диван с функция сън. Тук трябва да сте безкомпромисни, да сте решителни в желанията си и наистина да бъдете максимално изискващи от производителя.

Диваните с функция сън трябва да осигурят максимален комфорт, независимо дали ги ползвате само вие или с вашия партньор. Освен това обърнете внимание и на механизма за трансформиране. Колкото по-опростен и лесен за манипулиране, толкова по-добре.

Top