Вие сте тук
Начало > Детска Стая > Защо да предпочетем образователните играчки

Защо да предпочетем образователните играчки

детски играчки

Най-важното нещо в живота на едно дете са игрите, чрез тях то израства, развива своя интелект, движения и реч. Ако му изберете образователни детски играчки, това ще допринесе за едно хармонично развитие на различни способности у детето.

Ползи от детските игри

Чрез игрите децата развиват своето мислене, внимание и концентрация, различните видове им помагат за усвояването на букви и цифри и тяхната фина моторика. Доказана е връзката между играта и ученето в ранните години, през тях малчугана опознава света по един забавен начин, чрез игри децата се социализират и сприятеляват. Днес много деца не играят с образователни детски играчки, привлечени от новите технологии и интерактивните игри. Този тип игри обаче, не са достатъчни за да стимулират неговата креативност и въображение. От своя страна образователните детски играчки предоставят възможност на децата да покажат своята изобретателност и да развият творческо мислене и интелект.

оразователни игри

Няколко интересни примера на такива играчки:

  • Мемори игра, Viga toys. Това е игра за памет с 32 броя дървени жетона с красиви картинки на морски видове, насекоми, поставени са в красива кутия за съхранение, животните са групирани по двойки. Целта на играта е да се подредят животните с картинката надолу и след това да се отварят по две на един път, при съвпадение на две еднакви животинки те остава с картинката нагоре, ако не съвпаднат се обръщат обратно, играта свършва когато се отворят всички картинки Това е едно занимателно забавление за най-малките.
  • Магнитна дъска с геометрични форми, Tooky toy. Това е магнитен пъзел с основни геометрични фигури, комплект на който капакът на кутията е двулицева дъска с бял и черен цвят, когато го поставите в улея, може да започнете да пишете на черната дъска или да редите фигурките на магнитната бяла. Това е една многофункционална игра. На черната дъска децата могат да рисуват с тебешир, а на бялата да използват магнитните парчета, комплекта включва също така и магнити с различни форми и цветове, тебешир и почистваща гъба. Това ще ги научи на креативност и въображение.
  • Игра за броене и смятане с рингове, Viga toys. Това е поредната идея която е от категорията образователни детски играчки с нея ще се научат да смятат и броят по забавен начин. Дъската предлага различни интерпретации на числата от едно до 10 с плочки. Самите числа или шайби са нужния брой, те могат да я играят, както сами, така и с приятелчета или семейството.

Образователните детски играчки са подходящи за всяко едно детенце независимо от неговата възраст. Тяхната полза ще се разкрива малко по малко, през всички следващи години от неговото развитие.

Top