Вие сте тук
Начало > Кухня > Защо мощен и тих абсорбатор за вграждане?

Защо мощен и тих абсорбатор за вграждане?

Аспиратор за пълно вграждане

Мощен и тих абсорбатор за вграждане търсят над 60 % от потребителите, на които им се налага подмяна на важни кухненски уреди. Като се вземе предвид това, че без осигуряване на средство за пречистване и освежаване на въздуха е немислимо да бъде оборудвана съвременната кухня на практика това обяснява интересът именно към тези модели, които са за вграждане. И не определяме като каприз на клиентите това, че държат абсорбатора да е тих и мощен, тъй като това са главни изисквания за повишаване на ефективността и удобството при експлоатацията му.

Определяне не мощността

За да можете да си гарантирате бързо отвеждане на миризмите и парата в аспирацията и филтрирането на замърсяванията е необходимо много внимателно да се направи оценка на помещението и това каква е необходимата мощност за уреда, на който ще разчитате. За целта се нуждаете от изчисление на обема на цялото помещение. Имайки предвид това, че филтрацията се извършва не само в зоната на готвене, а в цялото помещение това на практика дава отражение върху точните стойности на обема, които са пряко свързани с това да се избере достатъчно мощен уред.

Формулата, от която следва да се ръководите е следната – квадратурата на кухнята умножена по височината и всичко това по 10  ще ви даде капацитета на аспирация, необходим за 10 пречиствания на въздуха в рамките на 1 час. Прилагайки тази елементарна формула ще можете да изберете такъв уред, който е:

 • Максимално ефективен;
 • Работи безупречно;
 • Бързо отвежда миризмата и замърсяванията извън помещението;
 • Филтрирането подсигурява свеж и приятен въздух.

Има разнообразни решения, а това което съветват специалистите е винаги при колебание да залагате на по-високата мощност, която е вашата гаранция за бързо овладяване на замърсяванията при приготвянето на храна.

Вградените модели – гарантирано тихи

Аспиратор

Една от причините все повече домакинства да предпочитат вградени абсорбатори и аспиратори е в това, че тук се касае за продукти, които са значително по-тихи. Реално техния мотор бива вграден в шкаф, плот или таван, което значително намалява шума при експлоатацията на уреда.

Разбира се съвременните варианти, които се предлагат в търговската мрежа са конструирани и произведени по стандарти, които са свързани с осигуряването на безопасни и комфортни условя за експлоатация на кухненските съоръжения. Мотивите да се фокусирате и вие върху продукт, който може да бъде вграден се отнасят главно до:

 • Тих режим на работа;
 • Дискретна адаптация;
 • Ефективност;
 • Придаване на гладкост и безшевност на интериора;
 • Максимална удовлетвореност;
 • Абсолютен комфорт и почти незначително усещане за работата на мотора.

Когато искате да постигнете оптимални резултати по отношение на качествено и сигурно оборудване на интериора на кухнята с правилните уреди имайте предвид, че покупката на тих и мощен абсорбатор за вграждане се приема като най-добрата инвестиция. Съобразете се иновациите и актуалностите при моделите и се фокусирайте върху този, който безспорно ще внесе идеални и сигурни условия в дома ви по време на провеждане на всякакви домакински дейности и мероприятия.

Начини на вграждане

Където и да вградите абсорбатора то няма как да не останете очаровани от минималното ниво на шум при неговата работа. Вариантите, които се предлагат в търговската мрежа се отнася до следните опции за интегриране на уреда в кухнята:

 • В шкаф. Сред най-масово разпространените модели, на които можете да се доверите с оглед на ниска цена, отлична ефективност и качество;
 • За плот. Изключително дискретни и деликатни съоръжения, които пречистват въздуха буквално при включването на котлона или фурната при готвене;
 • Таванни. Мощни решения, които цялостно се грижат за абсорбацията на замърсяванията в кухнята. Те не пречат и освен това се считат за едни от най-тихите уреди.

Още интересна информация за абсорбаторите за вграждане, тяхната мощност и тих режим на работа можете да откриете в сайта на магазин Арена.

Top