Вие сте тук
Начало > Всекидневна > Диванът – мека мебел, приложима във всяко помещение

Диванът – мека мебел, приложима във всяко помещение

мека мебел

Моделите мека мебел, които използваме в домовете си са сред най-натовареното обзавеждане. На едни от тях сядаме на мекичко за да гледаме любим филм или пък новинарските емисии. Други пък са се превърнали в своеобразен образ  на пълноценната почивка и следобеден сън. Каквито и дивани да изберете то бъдете сигурни, че това са мебели, на които можете да възложите приятното и уютно излъчване на соя дом.  но за да се стигне да крайно решение, което напълно да ви удовлетвори то очевидно е необходимо да се срещнете отблизо  някои особености и качествени показатели, които да ви отведат до правилно избраните дивани. В следващите редове ще представим едни от основните класификатори, с които имате шанса да формулирате и организирате пространства с най-качествения, адаптивен и функционален модел диван.

Модели, предназначени за различни помещения

Под термина „дивани“ в търговската мрежа ви очаква богат арсенал от идеи и предложения. Несъмнено, когато човек е поставен пред избиране на хубава мека мебел то е необходимо да стартира от въпрос, свързан с приложимостта и мястото, където ще използва обзавеждането. А диваните могат да се разделят на следните видове според това къде смятате да ги позиционирате:

диван
  • За всекидневна/хол

Тук диваните са натоварвани от цялото семейство, което предполага, че са нужни такива с по-големи размери за да могат да осигурят повече седалищни места. Тенденциите, представени в тази категория продукти се фокусират върху размера, формата, функционалността, защото реално тук натоварването е ежедневно и непрекъснато като процес;

  • Трапезни дивани

Също една от интересните мини вариации, които са популярни на мебелния пазар. Те идеално изместват необходимостта от столове, които често се оказват изключително неудобни. Удобството да се храниш седнал на меко и комфортно диванче е основателна причина за това да се фокусирате именно към мини модела;

  • За детска стая

Обикновено стаята на децата се обзавежда с комплект мебели, които използват родителите, които изискват да бъде удобно, безопасно и функционално организирано пространството. Но когато децата пораснат детското обзавеждане се оказва не толкова приоритетно в стаята на тийнейджъра. Точно поради това днес мебелистите предлагат тийн дивани, които са мултифункционални и удобни както за почивка така и за пълноценен, здравословен сън. Такива мебели са ефективни и заради своята адаптация и факта, че пестят пространство.

Това са основни домашни модели дивани, които определено биха намерили място и във вашия дом. Когато настъпи момента да инвестирате в такива мебели обаче ще представим още някои насоки, които са ключови да индивидуалната ви удовлетвореност.

Определяне на размера и формата

Не само съобразно това къде можете да използвате обзавеждането е основната квалификация, с която да се съобразите при подбор. Много от клиентите пропускат детайли като формата и размера на меката мебел и така в хода на използване се оказва, че не са чак толкова удовлетворени от това, което са получили като изделие. Но в крайна сметка предвиждането и анализирането на тези ключови детайли се оказва основателно за да се постигнат ефективност, комфорт и пропорционалност в интериора, а това наистина е важно за всеки почитател на качествена и добра мебелировка.

Съобразно размерите биват:

  • Големи;
  • Стандартни;
  • Мини модели.

Определянето на габаритите е изцяло зависимо от това с каква площ разполагате, къде ще поставите и за какво ще използвате изделието.

Според формата една от най-популярните модели мека мебел се дели на:

  • Прав диван/канапе;
  • Ъглов или известен още като Г-образен;
  • П-образен;
  • С-образен и т.нат.

По този показател пък можете да се възползвате от такива варианти, които са изключително приспособими и съобразени с индивидуалното ви предпочитание за позиция, осигуряване на комфорт и пълноценна почивка по време на използване на меката мебел. Бъдете критични и изберете онези, които напълно биха се адаптирали към вашите нужди и желания.

Top