Вие сте тук
Начало > Всекидневна > Толкова малка, а изумително важна за облика на холния кът

Толкова малка, а изумително важна за облика на холния кът

разтегателна маса

Да, можете и без маса в хола, но предвид комбинативната роля на зоната и факта, че я използваме дори за късни вечери идва да окаже, че има смисъл от това да се запознаете с идеите, които ще представим днес. Вариантите при моделите холни маси наистина са многобройни и точно поради това клиентите не се отказват от тяхното присъствие. Някои от тях са мини, други стандартни, а трети са трансформиращи се и в готовност да послужат като елемент, с който не само ще подобрите удобството в хола, но и ще създадете приятна и стилна атмосфера.

Видове и роля

За да бъде направен такъв избор, който наистина да бъде ефективен и съобразен с индивидуалните ни предпочитания е важно човек да е наясно с типа на холните маси, които може да избере. Сигурно е, че когато се инвестира разумно то тогава наистина удовлетвореността ще бъде на много високо ниво. Затова ще ви срещнем с едни от най-предпочитаните заради тяхната адаптивност, функционалност и прекрасен дизайн.

Холна маса

Търговците на висококачествени мебели ни пропускат да ни срещнат с онези предложения, които си заслужават. А сред тях се нареждат едни от най-популярните видове холни маси като:

 • Помощни маси

Модела е с миниатюрен размер. Обикновено правоъгълна или квадратна форма в зависимост от това към кой от геометриите имате предпочитание. Те са супер евтини, полезни и винаги до вас, когато трябва да оставите някъде очилата за четене, дистанционното или пък мобилния си телефон;

 • Разтегателна

От край време това е вариант, който се търси от българското домакинство. Именно това, че хола се използва едновременно като зона за почивка, канене на гости и хапване пред телевизора показва, че има защо да бъде предпочетен именно този модел. Разтегателната холна мебелировка е удобно решение, с което винаги си осигурявате размер на пот, който да бъде достатъчно голям и удобен за ролята, която ще ѝ отредите;

 • Декоративни

Тяхната задача е по-скоро да подчертаят очарованието в интериора, да бъдат забелязани и да разнообразят. Обикновено се използват като поставка, на която оставяме някои важни за нас предмети.

Размери и форма

Независимо от това на кой вид холни маси ще се фокусирате при своя избор то е решаващо при подбор да имате предвид техните форма и размер. Това, което предлагат мебелистите наистина е изумително многообразно като стил, габарити и нестандартни форми. Затова и задачата, която стои пред вас въобще не е за подценяване.

Като форми и размери едни от водещите заради своята адаптация в пространството са следните варианти:

 • Квадратни мини помощни масички;
 • Кръгли ниски маси;
 • Правоъгълни;
 • Нестандартни форми и минималистичен размер;
 • Маси с две нива в правоъгълна форма и среден размер и други.

Винаги се съобразявайте с това къде ще позиционирате съответното обзавеждане. Характера на тази мебелировка е в това да ви помогне да се почувствате удобно и комфортно, но не и да затормози по някакъв начин облика на хола. Хубаво е да се търси приемственост и стил, функционалност и приспособимост.

Материалите – кои са предпочитани

Не на последно място ще акцентираме и върху вложените материали. Те могат да задоволят напълно идеята ви разнообразен и очарователен облик, в който да се чувствате изцяло в свои води. Сред ключовите избирани и препоръчвани от дизайнери са:

 • Изработени от масивна дървесина
 • От стъкло;
 • От гранит;
 • Каменни масички за хол;
 • Полипропиленови;
 • От МДФ или ПДЧ и други.

Материала е важен до толкова, че да може да се осигури синхрон между материалите в помещението. Богат избор имате и в това отношение, а идеята е да можете да подходите стилно и да създадете идентичност и хармония в холната визия.

Акцент с очарователен привкус е ползването на такъв елемент в хола. Изберете си допълващ продукт, който да ви радва и да ви служи дълги години.

Top