Вие сте тук
Начало > Кухня > Какви уреди да изберете при предстоящ ремонт на кухнята

Какви уреди да изберете при предстоящ ремонт на кухнята

Уреди за вграждане

При ремонтни дейности, които се отнася за кухнята това, което е важно да бъде предвидено са и уредите. Като неизменна част от интериора, на който разчитаме за повече изисканост и стил днес определено идеята за избор на вградени става все по натрапчива. Тенденциите на пазара тук са доста разнообразни, което пък от своя страна налага да проявим безкомпромисност, взискателност и критичност към това как и какви уреди да вграждане да изберем. В следващите редове ще изложим някои факти, които биха ви помогнали да си създадете мнение за това как да постъпите, когато настъпи момента, в който да инвестирате в новите си кухненски помощници.

Защо да изберете уреди за вграждане

Ако сте били доволни от свободно стоящите защо не продължите да си ги ползвате? Ръждясалата печка, бучащия аспиратор, неефективния хладилник не са добра алтернатива за подновения и модернизиран интериора на кухнята ви, нали! Всеки би се съгласил, че когато се залага една съвременна концепция в кухнята то от съществено значение е да бъдат подбрани такива уреди, които напълно да отговорят на стайлинга и визията ѝ. Така, че уредите за вграждане са една от най-добрите алтернативи, на които можете да заложите за да постигнете желания краен резултат.

Дали обаче само новаторската тенденция е провокираща този интериорен замисъл? Разбира се, че има не малко причини човек да смени универсалните и стандартни свободностящи уреди с такива за вграждане. Ето ви още малко причини да го направите и вие:

  • Оптимизира се пространството в кухнята;
  • Много по-подредена изглежда зоната за готвене;
  • Придава се гладкост;
  • По-удобно се борави с уредите за вграждане;
  • По-лесни са за почистване вариантите, които са внедрени в шкафове поради това, че има по-малка видима част от тях.

Няма да ви отегчаваме с дълъг списък от причини, които да вземете под внимание при подмяна на техниката в кухнята. Уреди за вграждане си имат своите приоритети и именно поради това ви съветваме да не ги подценявате.

Видове уреди, които могат да бъдат вградени

Въпрос на виждане, налично пространство, търсене на повече удобство е това, което би ни провокирало да заложим на един или друг вграден уред. Практиката показва, че има такива уреди, които задължително предпочитаме да бъдат вградени, тъй като по този начин успяваме да задоволим визуалните критерии, които имаме по отношение на облика на кухнята, а освен това с тях улесняваме своята работа.

Ето кои са онези възможности, които бихте могли и вие да планирате като уреди, които да вградите в кухненското пространство:

  • Котлони или още по-известни като плотове за вграждане

Интересни идеи, мултифункционални решения, които можете да почистите с лекота, въпреки пръските от приготвената храна и загарянето на храна по тях. Много удобни, бързо загряващи, икономично работещи, с опции за разширяване на работната зона. Доста добри плотове за вграждане се предлагат от едни от най-големите производители на кухненски уреди. Подобрената версия, която е доста атрактивна днес е за плот за вграждане, който е в комбинация с аспиратор за плот. Новаторството наистина е зашеметяващо и тази компактност прави кухнята още по красива и подредена;

  • Фурна
Мултифункционална фурна за вграждане

Всяка добра домакиня ще ви каже, че това са уредите, с които винаги можете да приготвите нещо вкусно  и здравословно. Те са перфектни, удивителни, практични, дори се самопочистват, което страшно много допада на дамите, които не смятат да развалят скъпия си маникюр с търкане.лесна навигация и управление, автоматизирани програми и още куп екстри са в помощ на главния готвач в дома в творческите му кулинарни изяви. И разбира се, че и фурната за вграждане е от уредите, които пестят пространство;

  • Хладилник

Все по-често се налага тази концепция, която придава абсолютна безшевност на кухненския интериор. Новаторски, подобрени като намален шум, практичност и добра вместимост хладилниците за вграждане наистина са сред добрите решения, оптимизиращи зоната;

  • Съдомиялна

Още един интересен уред, без който домакинята не би била толкова експедитивна в своите ангажименти. Определящ е тук момента, в който се избира обема на машината за миене на съдове, тъй като действително това, което е решаващо са броя на съдовете и тяхната големина, които обичайно ще измивате с машината. Нисък разход на вода, екологични, енергийно ефективни – струва си някой друг да мие чиниите вместо вас и то абсолютно дискретно и незабележимо;

  • Аспирация

Ако не сте избрали плот с вграден аспиратор то вариантите за други, които можете да внедрите в шкаф или пък на тавата също са идейни. За да бъдат на разположение при нужда аспираторите имат способността да се включват автоматично или пък да се контролират с дистанционно управление, така че дори на тавана имате пряк контрол върху освежаването на въздуха при готвене.

Разбира се, че има още какво да вградите в кухнята като кафе машината, а защо не и микровълновата. Колкото повече уреди успеете да инсталирате в кухини, където няма да ви пречат то толкова по-стилна и елегантна ще изглежда тази част от дома ви.

Top