Вие сте тук
Начало > Други Публикации > По-трудно е да се избере бебешка количка отколкото лек автомобил

По-трудно е да се избере бебешка количка отколкото лек автомобил

количка

Ако си мислите, че е предизвикателство да си изберете нова кола то явно все още не се е налагало да купувате бебешка количка. В доста интересни ситуации попадат бъдещите родители, на които им предстои да подберат возило за новия член на семейството. Приоритетно е да подчертаем, че е желателно още преди появата на бебето да имате някаква идея за модела и варианта, който би бил подходящ, затова докато все още имате време за четене на интересни публикации ще ви представим нашите насоки за това на какво да обърнете внимание и от къде да купите бебешка количка на достъпна цена. Както и при избирането на семеен автомобил се оказва, че промо офертите и включените екстри са от съществено значение за покупката и на бебешка количка, което ни навежда на мисълта, че двата типа превозни средства имат доста общи неща.

За спокойни и безопасни разходки

Сред важните изисквания към семейния автомобил, които добавяте в списъка при покупка са:

 • Ниво на безопасност;
 • Здравина на рамата;
 • Стабилност на пътя при всякакви условия;
 • Комфорт и достатъчна големина в купето;
 • Голям багажник;
 • Маневреност и т.нат.

Някои от вас може и да се изненадат, но същите тези изисквания са характерни и при покупката на бебешка количка. Дори бихме потвърдили това, че при бебешките возила са още по-критични някои критерии, тъй като се касае за безопасността на най-важния човек в живота ни, а именно нашето дете.

За да са спокойни и на високо ниво по безопасност разходките с бебчето ви препоръчваме да се възползвате от предложенията на https://www.mebeliarena.bg/бебешко/бебешки-колички. Ще споделим с вас защо точно този магазин даваме като пример за откриване на перфектните решения за возила за най-малките. Става въпрос за следното – всички отговорни родители си имат основни и персонални изисквания, на които желаят да отговарят количките. Тук в каталога на МебелиАрена ще откриете многообразие от:

бебешка количка
 • Утвърдени производители;
 • Най-нови модели бебешки колички, които наскоро са излезли на пазара;
 •  Функционални решения, покриващи задължителните изисквания за пълна безопасност при употреба на возилото в различни ситуации и терени;
 • Цени, които са изгодни  и доста по-ниски в сравнение с други търговски обекти.

Имате не малко причини да се запознаете с продуктовата гама от каталога на Арена и да прецените коя от предлаганите бебешки колички наистина отговаря на вашите персонални потребности.

Задължителните неща на фокус

Не е достатъчно една бебешка количка само да бъде с аеродинамична и ергономична форма. Да, удобството на бебето и доброто самочувствие на родителите са особено важни, но те не са единствените акценти, които са решаващи за избирането на такъв важен атрибут за разходки. Ето ги онези аспекти, които са с ключово значение за безопасността и удобството по време на излизане на открито с вашето безценно дете:

 • Стабилност на количката

Когато бутате количката ако усещате, че тя се клати при всяко камъче, върху което гумите минават то това означава, че не сте направили разумен избор. За да бъде едно количка добра  е препоръчително да заложите на рама, която е изработена по най-високи стандарти за устойчивост т.е. количката да не се накланя, да не се клати и да не се преобръща при преминаван през неравни терени;

 • Маневреност

Както и семейната кола, която купувате така и при избирането на бебешкото возило е добре да се фокусирате върху добрата маневреност. Лесното паркиране, управление без особени усилия, извършване на екстремни маневри и дори рязко завиване са характерни както за количката така и за колата, зад чиито волан сте седнали. Маневреността е много важна и затова не я подценявайте, защото ще установите дали сте направили правилен избор, когато започнете да се изкачвате по стълби, да заобикаляте дупки или да преминавате през разбити тротоари;

 • Мекота на возене

Наред със задължителното обезопасяване на бебето, което се вози в коша е добре при покупката на количка да проверите дали гумите имат амортисьори. Със сигурност това ще допринесе за едно от любимите неща на родителите, а именно бебчето да се наспи докато сте на разходка. Лекото полюшване, което придават амортисьорите дори при преминаване през градските екстремни неравности не са причина за събуждането му. Това е доста удобно и наистина осигурява пълен комфорт;

 • Функционалност на количката

Ще кажете, че това е просто бебешка количка, която ще ползвате около година  и половина, максимум две, но този период никак не е кратък и изисква да се подходи доста отговорно при инвестирането в него. Да е функционална една бебешка количка означава да е лесна за сгъване и прибиране в багажника на автомобила, да има голям кош за багаж, да разполага с дъждобран и чадърче, да има удобна чанта или раница, в която да прибирате храна и резервни дрешки. Важни са тези неща, защото при разходка родителите трябва да имат готовност да посрещнат всякакви предизвикателства.

Надяваме се, че до някъде осветлихме аспектите с покупката на бебешка количка. Има защо да се доверите на Мебели Арена, защото освен богат продуктов каталог и иновативни модели возила тук ще попаднете и на най-изгодните цени.

Top