Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Инструменти за Ремонт > Кое прави алуминивите радиатори по-добри

Кое прави алуминивите радиатори по-добри

радиатор

Извършването на ремонт на дома е повод да помислите и за подновяването на отоплителната система. Просторните апартаменти и къщи най-ефективно се отопляват с парно, независимо от неговия източник. За целта на ремонта обаче е добре да се предвидят нови радиатори, които да бъдат в кондиция с новия интериор. А сред най-съвременните решения за радиатори, които се предлагат от търговци и специалисти от отоплителния бранш са именно алуминиевите. Днес ще ви разкажем малко повече за артикула алуминиви радиатори както и за това защо са по-добри от всеки друг тип отоплително тяло за парно отопление.

Избиране на радиатори

Парното отопление е свързано с радиаторите, които използваме като средство, което разпространява топлината в помещенията. От типа на радиаторите зависи колко бързо ще се постига желаната температура. Именно заради ефективността и удобството, лекотата и икономичността, с която работят вида алуминиеви се приемат най-добре от клиентите.

Покупката на радиатори определено е инвестиция, към която наистина трябва да се подходи отговорно и целеустремено. Ремонта в дома цели не само да подобрим обстановката, но и да намерим баланс при спестяването на средства за отопление, охлаждане и осигуряване на топла вода. Така, че естествено е да се позаинтересувате кои радиатори наистина биха се наредили в топ тройката за на-добри и отговарящи на вашите индивидуални нужди.

А алуминивите радиатори са сред препоръчваните, защото още от създаването си в края на осемдесетте години на миналия век стана ясно, че това са иновативни модели, които се справят доста успешно с един от най-сериозните недостатъци, които са характерни за старите отоплителни тела т.е. независимо от влагата, на която са подложени и високите температури те не корозират и не образуват така наречените варовикови тапи. С основание се определят като:

 • Най-издръжливите;
 • Най-функционалните;
 • Устойчивите на повреди;
 • Енергийно ефективни;
 • Екологични радиатори.

До тук добре – това е информация, която би ви навела на мисълта да изберете такива отоплителни тела заради специфичните им качества и огромни предимства. Алуминивите радиатори са едни от най-добрите и доказали своите перфектни свойства вече почти 40 години, а подобренията им са доказателство, че винаги може да се създаде продукт, който да бъде още по-добър и по-ефективен от предходния.

Качествени характеристики на алуминиевите радиатори

Няма да сгрешим, ако ги определим като наистина перфектни. Ако не вярвате можете да се запознаете с мнения и коментари на потребители, които разчитат на това да се отопляват с алуминиви радиатори.

алуминиев радиатор

А за да не сме голословни то сега ще изброим едни от най-важните технически предимства и обстоятелства, които се оказват приоритетни за вашите отоплителни бъдещи сезони. Алуминиевите радиатори не случайно се определят като рентабилна и перспективна инвестиция. Те са идеалните отоплителни тела, които можете да използвате в дома, офиса, търговските площи, защото те гарантират:

 • Неповторим и очарователен иновативен дизайн, подчертаващ подновения ви интериор;
 • Изтънчена визия и стил;
 • Лекота и въздушност;
 • Удобство при монтиране и инсталиране към системата за отопление;
 • Много висока ефективност;
 • Подобряване на отоплителните показатели на жилището;
 • Функционални съвременни решения с неповторими топлоотдаващи свойства;
 • Перфектни като здравина и износоустойчивст;
 • Много здрави, некорозиращи, не задържащи варовик;
 • С възможност за изработка на различни размери, форми и цвят по желание на клиента.

Концепцията при алуминивите радиатори е да се подобрява във всяко отношение. Става въпрос за следното. Сигурно знаете, че топлоотдаването на практика означава и много бързо изстиване на радиатора. За да се справят с този недостатък производителите на алуминиеви радиатори разработват една нова технология, а именно биметала. Това са подобрени алуминиеви радиатори, които освен всички изброени свойства и качества е, че могат оптимално да задържат топлината, което повишава ефективността при отопляването на всяко едно помещение. За жалост биметалните радиатори все още не са толкова разпространени заради високата им цена, но все пак сме в очакване на тяхното масово приложение и подобряване на офертите на пазара.

Top