Вие сте тук
Начало > Кухня > Кратки насоки за избиране на добра кухненска мивка

Кратки насоки за избиране на добра кухненска мивка

Гранитна мивка

Преди да се впуснете в едно от най-сериозните кухненски предизвикателства, а именно оборудването с мивка е необходимо да имате представа каква е видово многообразие, което пазара предлага. Със сигурност това би ви дало сериозни насоки за подбора ви с оглед на това да си изберете такъв вариант, който наистина би бил ефективен и адекватен на нуждите ви. Факт е, че едни от водещите търговци на мебели и оборудване за дома mebeli arena отчитат сериозна неосведоменост от страна на клиентите си, които са изправени пред решението да си купят кухненска мивка. И за да не сте от статистиката и да се окаже, че идея нямате от мивки, материали, размери и технически данни днес ще ви предложим кратък анализ, с който ще ви осветлим и ще в някои основни термини, характерни за този продукт.

Запознайте се с материалите

Много хора се доверяват на визията на мивката т.е- да бъде елегантна, красива, допринасяща за уюта в кухнята. Наистина това е изключително важно, но  преди да закупите помислете какви усилия ще ви коства поддръжката на една такава мивка. До много голяма степен е от ключово значение материала, от който е изработена кухненската мивка. В каталога на mebeli arena ще забележите огромно разнообразие, от което можете да си изберете перфектната, удобната и дори самопочистваща се мивка.  Но какво означават термините:

  • Полимермрамор;
  • Инокс;
  • Алпака;
  • Гранит;
  • Помергранит;
  • Керамика и т.нат.

Да, става въпрос за материали, от които са изработени кухненските мивки, но освен като термини едва ли някои е наясно с особеностите и техническите характеристики, които са свързани с тях. От материала, от който е произведена една кухненска мивка зависят доста неща като например нейната здравина, запазване на съвършения гладък и красив вид, лекота при почиства, отблъскване на петната и мазнините, както  и много други неща, които са пряко свързани с ежедневното експлоатиране на това основно кухненско оборудване.

Добрите кухненски мивки

За да не се лутате сред множеството от предлагани варианти ще ви представим едни от добрите мивки, които заемат специално място в колекцията, предлагана в онлайн магазин mebeli arena. Стана ясно, че е редно да си изберем качествен материал,но пък някои потребители имат изисквания спрямо цена, цвят, визия, което също е приоритетно при оборудването на една красива и практична кухня. Ето ги основните и все по-предпочитани кухненски мивки, които с основание са успели да си извоюват престижните челни позиции като най-продавани и търсени на пазара:

  • Кухненски мивки от алпака (неръждаема стомана)
 неръждаема стомана

Най вероятно ги помните от дома на вашите родители. Със сигурност тези мивки са оставили траен отпечатък в съзнанието ви като едни от най-здравите, неръждаеми, но пък трудни за почистване. Въпреки, че се отличават с хубав блясък то с годините на експлоатация няма как да не отчетем, че се появяват драскотини, които нараняват и правят мивката доста неестетична, но въпреки това не са малко хората, които ги предпочитат заради невероятно ниската им цена и устойчивост на натоварване. Това, което е нужно да знаете за този тип мивки е, че има значение с какви препарати ще ги почиствате, тъй като някои от водят да появата на тъмни петна, които не избледняват с времето;

  • Мивки от гранит
гранитна мивка

Това са едни от най-продаваните кухненски мивки от каталога на mebeli arena. При тях особеното е това, че са провокативни с богатото си цветово многообразие. Прекрасни, стилни и адаптиращи се към вашия интериор тези мивки ще се превърнат във верен помощник, с който е истинско удоволствие да боравите ежедневно. освен, че са изключително висококачествени това, което ще забележите е, че тези мивки са доста скъпи. Но пък си струва да инвестирате в тях, тъй като наистина са от добрите решения, с които човек може да си осигури стил, изисканост  и дълголетно ползване.  Изумително здрави, устойчиви на битова химия, удар, топла и студена вода, отблъскващи петна и бактерии – това са онези съвършени мивки, които има защо да са предпочитани;

  • Полимерни мивки
Мивка полимермрамор

В състава на материала, от който са изработени има разнообразни елементи. Разнообразни гранитни смеси, смоли и други създават удивителната устойчивост на този кухненски атрибут. Освен, че също могат да бъдат изработвани в различни форми и цветове друг характерен типичен за полимерните мивки акцент е тяхната по-ниска цена. Доста по-достъпни са от гранитните и в интерес на истината не им отстъпват по нищо. Лесно се почистват и не избеляват или увреждат, независимо от това с какъв препарат за почистване ги третирате.

За една разкошна кухня е необходимо да се погрижите за всичко онова, което ще използвате всеки ден и то по няколко пъти. А мивката е най-натовареното място, тъй като се оказва, че около 70 пъти дневно домакинята прибягва до ползване ѝ за да измие ръцете си, хранителни продукти или съдове. А това със сигурност е основателна причина да се прояви отговорност за нейния подбор, така че вече знаете от къде да започнете – заложете на материал, която е здрав и на който ще разчитате оптимално дълго във времето.

Top