Вие сте тук
Начало > Кухня > За необходимостта от решетки и скари за барбекю

За необходимостта от решетки и скари за барбекю

барбекю

Знаете ли, че едни от най-търсените на пазара аксесоари, които се използват на двора и градината са решетки и скари за барбекюта. Когато имате барбекю със сигурност наличието на самото съоръжение няма да бъде достатъчно за да се насладите напълно на вкуса на приготвената храна. Невероятно удобство е да разполагате с решетки и скари, които на практика имат за цел да улеснят вашите ангажименти и освен това да намалят риска от изгаряне от високото температура, която се генерира от дървените въглища или газта, които се използват при барбекютата. Разнообразни като форми и размери решетки и скари за барбекюта се предлагат, но реално това многообразие е провокирано от това какъв тип храна приготвяте. Днес ще ви запознаем с едни от най-атрактивните и приложими за всяко барбекю скари, които можете да използвате и вие, ако сте почитатели на барбекюто.

Скари и решетки – видове и ползи

Скарите и решетките представляват метални композиции, които са изключително практични решения при готвене. Тяхната роля е да подпомогнат равномерното изпичане на храната. Реално скарата е двойна и месото се поставя в нея като остава защипано от двете страни с решетката. Именно по този начин се намалява риска от разпадането на храната от високата температура, а освен това лесно можете да обърнете пържолите или рибата само с едно завъртане на скарата и поставянето ѝ на обратната страна. Скарите с двойна решетка имат и обезопасена дръжка, която е изработена от материал, който не се нагрява и така, когато държите скарата няма опасност да се изгорите.

Богато видово разнообразие от скари и решетки се предлагат в търговската мрежа. Със сигурност това, което е необходимо да имате предвид е, че в зависимост от различните видове храни има съответните форми и размери скари и решетки, които могат да улеснят и подобрят вашите занимания около барбекюта. Сред най-популярните такива аксесоари се нареждат:

  • Скара за риба

Обърнете внимание, че тук имате на разположение такава решетка, която е във формата на риба. Така никога няма да сгрешите точно за какъв вид храна би могло да бъде използвано това пособие;

Скара за барбекю
  • Скара за месо

Отличителните белези на този тип скари са в това, ч самите метални решетки, от които са изработени са много близо подредени. Това се налага поради това, на барбекю зоната може да се наложи да печете както по-дребни така и по-едри парчета месо, а с близко разположените решетки няма да се получава така, че някои от късчетата да изпаднат;

  • Кошница за зеленчуци

Грилованите зеленчуци са любими като допълнение към месните продукти. Със сигурност, това, което ще ви направи впечатление тук е, че има достатъчно място в кошничката, в която можете да поставите за гриловане гъби, картофи и други пресни зеленчуци. Удобството на кошничката е в това, че с нейна помощ имате на разположение възможността лесно за разбърквате без да се налага да докосвате храна, а просто с леко разтърсван на кошницата можете да гарантирате равномерно разпределение на топлината;

  • Решетка тип поставка за ребърца

Това е една от привлекателните екстри, която много  от почитателите на вкусните хрупкави ребърца използват. Идеята на тази скара е в това да ограничи досега на храната с въглищата или прекия огън като по този начин се получава леко опушения ефект и сочната хрупкава коричка. От всички страни ребърцата ще бъдат добре изпечени и за вас остава насладата да се възползвате от неповторимия им вкус.

Със сигурност това, което е важно да отбележим е, че когато се търси оптимална възможност за организиране на барбекю зоната е най-добре да разполагаме с допълнителни аксесоари, които да улеснят говеенето и да ни помогнат да се справим като истински шеф готвачи.

Top