Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Нови Мебелни Фирми > Първи стъпки при избор на мебели онлайн

Първи стъпки при избор на мебели онлайн

гардероб

Не е изненадващо, че интересът към магазините за мебели, които имат представителство и онлайн е толкова голям. Дори неопитните във виртуалното пазаруване са наясно, че най-лесния и удобен начин да се спести време и да се избере нещо наистина хубаво и нестандартно  е покупката на обзавеждане от Интернет платформа. Мотивите са напълно достатъчни и считани за водещи що се отнася до удобен начин за разнообразяване цялостно и частично на интериора у дома, офиса както и всяка друга търговска площ. Мебели онлайн привличат освен това много по-голяма аудитория и с офертните си промоции, а навярно това е друг особен аргумент, който би наклонил везните към този способ на покупка.

Същност на виртуалния избор на мебели

Много хора не правят разлика дали купуват аксесоари, облекла, обувки, техника или мебели. Еднакво удобно  да се избере всеки един продукт, от който се нуждаем. Но при покупката на обзавеждане е необходимо да се вземат под внимание някои ключови детайли, тъй като все пак става въпрос за по-големи размери, които изискват транспортиране и носене докато бъдат окончателно настанени в жилището.

Ето, че има защо да се внимава при избиране на мебели от онлайн магазин, тъй като детайла, който мнозина пропускат е именно транспортирането до адреса, на който ще бъдат използвани продуктите. Преди да поръчате съвета на специалистите е да се запознаете с някои условия, които се отнасят до:

 • Начини на плащане;
 • Включена ли е доставката в цената на продукта;
 • Осигурен ли е монтаж за по-сложните за сглобяване мебели;
 • До входа на дома или до общите части на жилищната кооперация се доставя обзавеждането, което изисква да наемете допълнителни носачи за качването на тежките мебели по стълбите;
 • Какъв е срока за доставка.

Ето ви подробности, които обикновено се уточняват с консултантите от физическите магазини, а при онлайн е нужно клиента да се запознае с условията за доставка сам.

Какви са удобствата

мебели

Въпреки, че с тях повечето от потребителите са запознати то нека ги обобщим. Без да са налице каквито и да било ползи и удобства то едва ли човек би поел какъвто и да било риск за покупка в обзавеждане и то онлайн. Ето както установяват потребителите, които са избрали да използват онлайн платформи, с чиято помощ да обзаведат конкретно пространство:

 • Разполагат с възможност да избират мебели от няколко магазина едновременно;
 • Правят лесна и бърза съпоставка на цените на стоките;
 • Имат на разположение шанса да се запознаят с новостите в сектора и така да получат най-добрата алтернатива като дизайн, размери и други технически особености;
 • Не се ограничават от работно време на търговския обект.

Всъщност с няколко клика клиента може да направи неща, които обичайно биха му отнели дни използвайки физически магазини. Времето, което се спестява е в основата на това да се наблюдава такъв висок интерес към онлайн магазините за обзавеждане и предвид това има причини търговци да залагат на по-удобния начин за обслужването на своите клиенти. Защото достъпа до сайтовете за продажби не изисква нито разходи, нито време, а единствено желание.

Защо е важно да се избере коректен търговец

Няма спор, че както има некоректни търговци офлайн то налице са и такива в онлайн пространството. Затова вниманието е насочено към използване на такива платформи, които реално биха могли да ви гарантират защита на правата ви като потребители.

Задължително преди да изберете и поръчате се запознайте със следното:

 • Данни за търговеца в достъпни сайтове като Търговския регистър;
 • Мнения и коментари от приятели и познати, които са ползвали услугите на магазина;
 • Отзиви от клиенти, които са споделили впечатления от използването на сайта както и получените стоки.

Това са нещата, които биха намалили риска от това да бъдете подведени и излъгани, така че не бързайте да купувате, а направете анализ на онлайн магазините за мебели и техния рейнитг.

Top