Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Вградена камина – какви са ползите от инсталирането на такава в дома

Вградена камина – какви са ползите от инсталирането на такава в дома

камина

Това, че отоплителния сезон приключи далеч не означава, че сме готови с посрещането на следващия, за който имаме намерение да потърсим по-ефективен и рентабилен вариант за намаляване на месечните разходи. Топлината с всяка изминала година ни струва все повече, което е предпоставка за това да потърсим по-добра алтернатива. В нашите публикации винаги се стремим да предложим интересни и енергийно ефективни уреди, които не само да допринесат за личния ви уют и комфорт, но и да се погрижат за намаляването на сметките. Ще представим в днешната си публикация идея, която е подходяща както за малки така и големи жилища, тъй като уредите, които са на фокус са вградени, което автоматично предполага, че с тях ще спестите достатъчно пространство. Запознайте се с вградени камини – https://www.balkanenergy.bg/category/kamini-za-vgrajdane.

Вградените камини – предимства и недостатъци

Сигурно е, че какъвто и уред да изберете за отопляване на жилището си то той ще има своите предимства и недостатъци. Това са неизбежни неща, които така или иначе трябва да съобразите с архитектурата и особеностите на своя дом. Отопляването на дърва с използване на камини е алтернатива, която си използва от доста домакинства. Идеята е да се осигури качествено, цялостно отопление, с което жилището да достигне желаната температура.

Камините биват няколко вида и в зависимост от спецификата на един дом имате възможност да изберете подходящия за вас вариант. Характерно за камините на дърва е това, че те използват ресурс, който изисква предварителна подготовка – рязане, цепене, съхраняване. За да се извлече максимума от употребата на камини на дърва е необходимо на първо място да се избере такава, която напълно да се адаптира в желаното пространство. Факт е, че вградените камини, които се предлагат от магазин balkanenergy са едни от най-добрите възможности, с които можете да оптимизирате лесно всеки сантиметър площ. Тенденциите, които ще откриете тук са не малко, тъй като те са съобразени с предпочитанията на клиентите, техните приоритети и особености на имота.

камина на дърва

Освен, че са с опция за вграждане тези камини могат да бъдат два основни вида:

  • Сухи камини

Тук се използва въздушна инсталация, която е инсталирана на тавана на помещенията. Топлия въздух се разпространява с помощта на вентилатори като целта е да се отопли жилището равномерно;

  • Камини за вграждане за всекидневни и големи помещения

Това са уреди, които се използват за отопляване на едно помещение. Те не разполагат със система за разпространение на топлината в други помещения, но пък за сметка на това са ефективни, ако искате да осигурите топлина в голямо пространство;

  • Вградени камини с водна риза

Можем смело да потвърдим, че това са едни от най-предпочитаните от клиентите на balkanenergy камини на дърва, защото тяхната задача е да осигурят оптимално и ефективно оползотворяване на генерираната от изгарянето на дървата топлина. Не само, че са изключително естетични, но тези вградени камини са доста функционални, тъй като не само топлят чрез централната инсталация за парно всяка една от стаите, но и могат да ви осигурят и гореща вода за битови нужди.

Предимствата на вградените камини са в това, че не заемат много място и са лесни за обслужване. Дървата са традиционно гориво, което се използва от много българи като средство за отопляване. Правилния подбор на камина може да гарантира рентабилност и ефективност при изгаряне на дървата, а освен това е важно да подчертаем, че това е много по-икономичен начин за отопление в сравнение с електричеството.

Вградените камини ще допринесат за комфорта и уюта в жилището, защото живия огън носи със себе си неповторима романтика. Разбираемо е, че имате известни притеснения относно недостатъците при употребата на такива камини, защото е необходима предварителна подготовка на суровината за изгаряне и наличие на място за съхранение. От balkanenergy представят модели вградени камини с комбиниране на горивото – дърва или пелети, което е удобство от гледна точка на това да спестите време и усилия в рязане и цепене на дърва.

Top