Вие сте тук
Начало > Спалня > Кои са основните преимущества на гардеробите и къде намират приложение

Кои са основните преимущества на гардеробите и къде намират приложение

спален гардероб

В търговската мрежа се предлагат мебели, които се характеризират с широкия си спектър на приложение. Такъв ярък пример са гардеробите. Ако например леглата са присъщи за жилищните имоти, хотелите и други места за отсядане то се оказва, че от гардероб се нуждае всеки обект. Защо е важен гардероба и каква е ролята му в ежедневието ни предстои да ви разкажем днес. Само ще споделим, че едни от най-добрите модели ви очакват в раздел гардероби Мебели Арена, от където можете да поръчате избрания онлайн с един клик.

Къде намират приложение

Гардероба е мебел, която се среща на път и под път. Не се изненадвайте от това твърдение, тъй като е точно така. Всъщност е важно да споделим, че това са мебели, които се характеризират с отлична организация на всякакви видове вещи. Това ги прави приложими при различни обстоятелства и в помещения с многообразно предназначение.

Ако все още се колебаете къде имате нужда от мебел за организиране на вещи ще споделим някои от най-ярките примери за използването им. Това са зони като:

 • Спалнята. Съществена е ролята на гардероба тук, тъй като на него разчитаме да си осигурим перфектната атмосфера изпълнена с ред. Когато имаме такъв елемент в зоната са сън и преобличане винаги знаем къде са любимите ни джинси или тениска;
 • В коридора. Още едно място, в което този тип обзавеждане намира приложение. В него съхраняваме сака и всякакви други връхни дрехи;
 • В хотела. Първото, което виждате, когато отворите врата на хотелската стая е именно мястото, където можете да приберете дрехите от куфара, взети за използване по време на престоя ви;
 • В офиса. Ролята на гардероба тук е предназначена не само за съхраняване на дрехи. Той би могъл да се използва като шкаф за документи или канцеларски материали;
 • Метални за работилници. Те са също важни за работния процес и затова се изработват от негорими материали. Характеризират се с отлична здравина и качество.

Има толкова много други места, където ще ги срещнете. Такива са търговските обекти, гардеробните в  театъра, банките, административните сгради и всякакви други зони, където има нужда от съхраняване на различни видове вещи и пособия.

Видове според начина на отваряне на вратите

гардероб

Един от съществените елементи, които потребителите взимат предвид са механизмите, които се използват за отварянето и затварянето на крилата. Касае се за два основни вида, които са най-широко приложими – стандартни с панти или с плъзгащи се врати.

При стандартните е желателно да обърнете внимание на:

 • Брой панти, на които са окачени крилата;
 • Вид на пантите – метални, пластмасови;
 • Тихи механизми с плавно затваряне за повече комфорт при използване.

Този тип отваряне е приложимо в помещения с по-просторни площи. Освен това е подходящо за модели гардероби, състоящи се от повече крила.

Плъзгащите се механизми са предпочитани за онези варианти, които се използват в дома. Принципа и устройството на моделите цели да бъде спестено място. Именно това ги нарежда и сред най-търсените, когато се отнася до битово мебелиране. В колекцията на Мебели Арена ще откриете богат асортимент от такива изделия.

Други особености при покупка

Ще се изненадате колко много неща трябва да вземете под внимание, когато ви предстои да изберете нов гардероб. Освен до тук изложеното фокуса на инвестицията е нужно да се насочи към:

 • Размери;
 • Брой крила;
 • Начин на отваряне на крилата – стандартно или с плъзгане;
 • Възможност за използване на надстройка;
 • Материали за изработка;
 • Допълнителни екстри – огледала на крилата или друг тип декорация;
 • Цена;
 • Гаранция за качество и т.нат.

Съвета на професионалистите от Мебели Арена е винаги да изисквате от новия си елемент да разполага с отлича вътрешна организация и добра товароносимост. Това ще ви осигури дълголетно използване и ще гарантира ред в помещението.

Top