Вие сте тук
Начало > Декорация > Нуждае ли се екстериора от градинско осветление

Нуждае ли се екстериора от градинско осветление

градинско осветление

Прекрасно допълнение за фасадата на къщата, за двора, алеята в градината и всички онези открити площи е градинското осветление. Затова днес ще обърнем малко по-специално внимание на онези идеи, които биха ви позволили да се възползвате от качествените и достъпни предложения. Градинско осветление се предлага в широк спектър от модели – декоративни, основни, ЛЕД, соларни и други. Въпрос на персонализиране на потребностите ви е да се фокусирате върху онези от тях, които наистина биха спомогнали за това да си осигурите идеалната и прекрасно осветена през нощта зона.

Основни въпроси насочени към избора на екстериорно осветление

Много потребители си задават този важен въпрос, който се отнася до това да се осигури не само приятна атмосфера, но и добра осветеност. Според спецификата на дадено екстериорно пространство има няколко важни неща, с които предварително трябва да се запознаете. Те се отнасят до:

 • Размер на площта, която желаете да бъде осветена;
 • Колко на брой тела ще са необходими за да достигнете желаното ниво на осветеност;
 • По какъв начин ще се захранва градинското осветление – с електричество, батерии, соларна система;
 • Устойчивост на телата на външни влияния и защита от влага;
 • Степен на защита от повреди или токов удар;
 • Цена.

Ето ви съществените детайли, върху които е необходимо да помислите внимателно. Само с правилните отговори, отнасящи се до поставените ключови точки ще можете да разчитате на избор, който действително би ви осигурил идеалната атмосфера и иновативен принцип на осигуряване на отлична, романтична или дискретна осветеност на конкретните зони.

Не по-малко решаващ е и въпроса, който се отнася до инсталирането и монтажа на градинското осветление. Ролята на екстериорното декориране с подходящите тела често цели разнообразяване и придаване на романтичност на площите, на не са за подценяване и онези клиенти, които държат да осветят достатъчно добре входните зони и оградите на къщата си с цел да имат поглед върху евентуални настъпления от апаши.

Видове решения за различни открити площи

декоративно осветление

Един вид са декоративните градински лампи, с които ще аранжирате пътеката до входната врата на къщата си, но съвсем различни са онези градински тела, които са подходящи за осветяване на веранди, тераси, балкони, фасади на сгради. На първо място те се отличават по силата на светене. Освен това не са за пренебрегване и онези тенденции, които работят на автономен принцип, благодарение на соларните устройства, които ги захранват с енергия от слънцето.

Така, че ето ви два основни принципа, по които се класифицират видовете градинско осветление. Вариантите се делят на:

 • Електрически прожектори, чиято роля е да осветят максимално големи площи и разполагат с отлична мощност;
 • Декоративни соларни лампички, които могат да бъдат забивани директно в почвата. Те не се нуждаят от електрическо захранване;
 • Соларни гирлянди, които се състоят от много на брой лампички и се захранват от един основен слънчев панел. Прекрасно допълнение са както за открити така и за закрити площи;
 • Фенери. Те могат да бъдат електрически или соларни съобразно възможностите на дворната зона, където ще бъдат инсталирани;
 • Парково осветление. Използват се икономични лед електрически крушки за намаляване на разходите за светлина.

Още много интересни решения можете да откриете в гамата продукти на магазин Арена. Колекцията е събрала на едно място всякакъв тип градински тела, с които да постигнете идеална осветеност на желаните зони.

Най-добрия избор

Няма спор, че градинското осветление е завършващия екстериорен щрих, от който се нуждаете. За да се възползвате от най-доброто решение не губете време, а още сега се запознайте с отличните условия за избор и доставка от виртуалната платформа Арена.

Тук ви очаква огромен набор от продукти, които са невероятно естетични, функционални и икономични, способни да осветят екстериора ви така, какво си го представяте нощем – романтичен, с оптимално ниво на защита, красив и елегантен.

Top