Вие сте тук
Начало > Спалня > Какви са цените на матраците, предлагани на българския пазар и от какво зависят

Какви са цените на матраците, предлагани на българския пазар и от какво зависят

удобен матрак

Колкото и да сте удовлетворени от стария си матрак то в даден момент ще се наложи да го подмените. Качеството на съня до голяма степен зависи не само от това дали е нов, стар, скъп или евтин, а от неговите показатели, които се грижат пълноценно за възстановяването на тялото. И така, днес ще си говорим за матраците и техните цени и то не защото скъпите са по-добри, а поради факта, че все повече потребители с избора, който правят ни показват, че стойността на изделието все пак има значение. Марка и качество на достъпни и разумни цени – ако и вие търсите точно това то тази статия ще ви покаже правилния път към избора, от който се нуждаете.

Цената на матрака зависи от

Матраци цени варират и обикновено се водят от производствения бранд и неговата популярност, утвърдената репутация и удовлетвореност на клиентите. Не се съмнявайте, че многообразието от матраци, което се предлага от съответната фабрика цели да представи редица възможности на клиентите, а именно да си изберат цени, които им допадат, качество, което отговаря на претенциите им и дизайн, който да се впише в съвременния интериор на спалния кът. Да, всичко това има отношение към сформирането на цената на матрака и въобще не е за подценяване, че наистина списъка със зависимости не е кратък.

Ето ги главните виновници, които са свързани с това цената на един матрак да бъде евтина, достъпна или пък твърде висока:

 • Тип на матрака

И вие ги познавате – матраците биват два основни вида. Двулицеви, които могат да се ползват от двете страни и еднолицеви, които има вградена подматрачна рамка. Спорен е въпроса кои са по-скъпи или по-евнтини, но на практика пазара е определил моделите с едно лице като най-изгодни и на приемливи цени;

матрак
 • Габаритни размери – дължина и широчина

Те се определят от самите пропорции на рамката на леглото. По-малките матраци са по-евтини, а по-големите логично се предлагат на по-високи цени;

 • Височината на матрака

Със сигурност това е критерий, който драстично влияе върху стойността на крайното изделие. Всъщност се оказва, че един матрак може да бъде малък и висок, но доста скъп. Колкото по-висок е матрака то и цената му се повишава, а причината за това се крие в неговата износоустойчивост и качествени показатели;

 • Слоеве

По-запознатите с матраците клиенти знаят, че всеки матрак се състои от няколко слоя. В зависимост от основните материали и дебелината им като слоеве се формулира и съответната стойност. Пример за по-скъпи матраци са тези, които имат слой от алое вера, кокосови нишки и други, които подобряват качеството на почивка и сън;

 • Екстри и особености

Ергономичен или ортопедичен е матрака? Дали има антибактериални съставки? Каква е плътността на слоевете и т.нат.? По всички тези въпроси няма как да не отбележим това, че наистина стойността би се променила в случай, че матрака разполага с някои екстри, които да допринесат за вашето удобство и спокоен сън.

Цената на матрака зависи не само от до тук изброените фокусни точки, но те като че ли са най-важните. Покупката на такава вещ е добре да се премисли доста внимателно, защото това да се определи конкретен бюджет означава да намерим своето релакс решение, което да ни служи години наред.

Колко отделя масовия потребител за нов матрак

Може и да се изненадате, но се оказва, че все по-масово търсени са матраците, които са над 500 лева като цена. Евтините под тази стойност се приемат като компромисен вариант, който не се избира поради факта, че съвсем скоро ще се наложи да бъде отново сменен. Разумния потребител харчи парите си перспективно т.е. матрака да е по-скъп, но достатъчно качествен и с гаранция от поне 5 години. Ето това са показателите, върху които да акцентирате, когато сте в положение на търсене на нов матрак.

А ето и колекциите, които се превръщат във все по-масови:

 • Ортопедични матраци;
 • Ергономични матраци;
 • Матраци с две лица – зимна и лятна;
 • Матраци за деца;
 • Матраци с бамбук;
 • Антибактериални матраци;
 • Охлаждащи модели и т.нат.

Голямо е разнообразието от висококачествени матраци. Интереса към по-добрите решения се оказва причина стойността на изделията да става все по-достъпна. Но да не забравяме и това, че конкуренцията наистина е на много високо ниво, което на практика показва, че колкото повече производители има то толкова по-голямо ще става качеството, а цената ще е все по-достъпна.

А здравето, спокойствието и пълноценната ни почивка нямат цена. За да се чувстваме винаги във форма, свежи и отпочинали има значение не само колко ще инвестираме, но и в какъв модел матрак. За да намалите грешките до минимум можете да се възползвате от професионалната консултация на водещи търговци или производители, които винаги са повече от отзивчиви, когато се търси полезна информация. Заложете на такъв матрак, който напълно да отговори на личните ви претенции и да се превърне в оптимален балансиращ продукт, гарантиращ пълноценна почивка и здрав сън.

Top