Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Последни новости в обзавеждането на коридора

Последни новости в обзавеждането на коридора

Коридорът всъщност е преходното пространство към останалите стаи на дома, така че обикновено това помещение е най-малкото. То обаче има своята функционалност и подходящо обзавеждане, което трябва да бъде правилно подбрано и съобразено с новостите и трендовете в тази посока. Мебелите, интериорът, дизайнът и цветовете им трябва да са добре съчетани и от Вивре ще ни помогнат с ценни съвети за това.Кои са основните новости в обзавеждането на коридора?

При проектирането на интериора, в основата на концепцията стои простотата и функционалността. Всичко най-основно изглежда лаконично и красиво, избягвайки излишните допълнения и ненужни украшения. Основното изискване в обзавеждането на коридора е с минимален брой елементи да се постигне максимална функционалност и комфорт.

Съвременното антре е отражение на всички останали помещения от дома и се проектира в една стилистика. Ето защо, ако интериорният проект е в стил винтидж, то оформлението трябва да започне именно с това помещение. Разбира се, за целта има подходящи мебели, които напълно отговарят на съвременните трендове и са проектирани и предназначени за коридора.

В какъв цвят трябва да е той?

По-горе споменахме, че коридорът е началната точка, от която започва оформлението, дизайнът и обзавеждането на дома. Оттук се задава тонът на цялостния интериорен проект, така че е редно цветовете, стилът на мебелите и тоновете да съответстват. В това влиза както изборът на конкретен основен цвят, така и подборът на подходящите малки детайли от интериора.

Днешните новости около обзавеждането и оформлението на коридора са концентрирани върху максималното доближаване до природните нюанси, което означава, че все повече ще се насочваме към топлите цветове. Те ще внасят допълнителен уют, приятна и отпускаща атмосфера. Най-общо подобни тонова са предназначени за предразполагане към релакс, добро настроение и повдигане на духа както на членовете на семейството, така и на гостите на дома.

Съгласно днешните новости, най-предпочитаните цветове в различните им нюанси ще бъдат оранжевото, жълтото, бялото, сивото, златистото. Те добре се комбинират помежду си, хармонично се допълват и оформят цялостен, приятен за окото, дизайн на интериора. По-светлите нюанси, от друга страна, позволяват постигане на усещане за визуално разширение на помещението, което е допълнителен плюс.

Какви аксесоари се използват?

Според съвременните новости, коридорът не е мястото за закачване на картини, тъй като е преходно помещение и в него реално не се задържат дълго време хора, които да ги разгледат. По-добрият вариант е употребата на красива и стилистично издържана, съобразно интериорния проект, функционална закачалка за дрехи. Това особено ще проличи, ако използвате идентична етажерка или шкаф за обувки. Основната концепция в новостите около обзавеждането на коридора е постигането на максимална хармония както с оглед на дизайна, така и от гледна точка на цветовото съчетаване.

Експертите препоръчват да не се поставя огледало срещу входната врата, тъй като това действа психологически и създава впечатление на влизащия в дома, че някой се приближава към него, което е стряскащо.

Кои мебели са най-подходящи?

Както споменахме, антрето е малко помещение и в него не могат да се съберат големи и обемисти мебели, така че се подбират само най-подходящите и максимално компактни решения. За да се осигури нужната функционалност в помещението, то се нуждае от следното обзавеждане:

  • Закачалка за дрехи и чанти;
  • Отворена етажерка за обувки;
  • Закрит шкаф за съхранение на връхните дрехи за излизане;
  • Малко огледало, което да е разположено странично на входната врата.

Новостите в бранша клонят към наличието само на най-важното и основно обзавеждане, без добавяне на излишни аксесоари, придаващи нежелана претрупаност на помещението. Съвременните мебели са изключително елегантни и стилни, а изборът на форми, размери и цветове е по-голям от когато и да било. Те могат да са извити, кръгли, ъглови, обли, квадратни и т.н.

Днешните новости в оформлението и обзавеждането, проектирането и декорирането на коридора предвиждат употребата на модулни мебели, позволяващи допълнително добавяне или премахване на отделни модули, в зависимост от свободното пространство. Това дава гъвкавост и свобода при оформлението и проектирането на функционалността. Така можете да добавите всичко, което Ви е необходимо и да премахнете ненужното.

На какво основно да се обърне внимание?

Според новостите в обзавеждането на коридора, основната концепция, която трябва да се съблюдава, е пълната хармония, допълване между отделните мебели, цветове и стилистични особености. Когато се придържате към определен стил на оформление, стремете се това да се случва както от гледна точка на цветовете, така и при подбора на цялото оборудване, аксесоарите и допълненията. Това ще Ви гарантира постигане на максимално задоволителни резултати, пълноценна функционалност и пълна удовлетвореност.

Top