Вие сте тук
Начало > Спалня > Защо не бива да пренебрегвате ролята на топ матрака

Защо не бива да пренебрегвате ролята на топ матрака

топ матрак

За оформянето на кът за сън и почивка са нужни не малко елементи. Става въпрос за това, че преди да се настаните в леглото и да се потопите в тайнството на приказни сънища е важно да осигурите правилна подготовка така, че тялото да се почувства удобно и комфортно. Наред със самата леглова рамка, матрак, възглавница, нежно спално бельо се препоръчва и употребата на топ матрак. У нас този аксесоар по принцип се купува едва, когато се забележи износване на легловата зона и създаване на проблеми с качеството на съня. В много други страни обаче той е важен елемент, който се избира още с покупката на основния спален продукт. Ще представим в днешната публикация удобствата от използването на топ матрак 160/200 арена, а размера който фиксираме е примерен и съобразен с това какви са пропорциите на вашето легло.

Какво представляват топ аксесоарите за легло

Самото им наименование идва да покаже, че става въпрос за продукт, който се поставя най-отгоре. Дефиниран е като помощен инструмент, с чиято помощ се осигурява удобство и комфорт на хората, които използват леглото. Акцентирахме към размер 160/200, тъй като това е един от най-масовите габарити, които се използват за двойни легла. В случай, че вашето легло е по-малко или по-голямо от тези параметри просто при подбор е необходимо да изберете такъв топер, който оптимално да пасне на пропорциите на основния матрак.

Това, което отличава аксесоара от основния модел е в неговата височина. При главните тя може да варира и често клиентите избират такива от 18, 201 22 или 25 см. Топ аксесоарите обаче са доста по-тънки и при тях обичайната височина е от 5 до 8 и в много редки случаи 10 см.

Виртуалната платформа Арена предлага на своите клиенти богат арсенал от идеи и предложения, които са изключително:

 • Качествени;
 • Здрави;
 • Повишаващи удобството по време на сън;
 • Износоустойчиви;
 • Евтини.

Инвестирането в такъв продукт определено си струва, а причините ще споделим в следващите редове.

Принос за личното ви удобство

топ матрак многослоен

Ако леглото ви е с пропорции 160/200 то очевидно се нуждаете от такъв топ матрак. Използването му не е задължително, но пък е препоръчително и то в редица ситуации. В момента може би не осъзнавате какъв голям принос може да донесе с присъствието си този тип аксесоар, но когато го положите на леглото си то определено ще можете да си осигурите комфорта, който търсите.

Сред основните роли, които топ матрака има за подобряване на условията на живот в спалнята са:

 • Намаляване на дискомфорта от износния основен матрак;
 • Ефективна защита на закупено ново легло, което е тип френско или друг вариант с включен матрак;
 • При покупка на луксозен модел основен, който искате да защитите от замърсявания, влага, петна и други.

Топерите са изключително полезни, защото дискретно могат да осигурят както грижа за спокоен сън така и да защитят и удължат живота на новия основен, в който сте инвестирали не малко средства.

Употреба

Много хора се заблуждават, че 160/200 вариант е продукт, който се използва само в спалнята. Реално възможностите, които предлагат тези изделия са много по-мащабни. Топ матрака може да се използва при:

 • Къмпингуване;
 • В каравана;
 • Като заместител на килим, който да поставите на пода за игра на децата;
 • При ползване на диван като легло за сън и други.

Ролята в тези случаи на продукта е в това да изравни, да подобри зоната за сън и да я направи много по-приятна и удобна за използване. Наред с до тук споделено ще уточним, че става въпрос за евтин и достъпен подобряващ аксесоар, който освен това е лесно преносим, тъй като се навила на руло и придобива удобни за пренасяне размери.

Top