Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Какво е важно за красивия интериор в трапезарията

Какво е важно за красивия интериор в трапезарията

Или искаме уникално обзаведен дом и действаме в тази посока, или се примиряваме с посредствените решения и се придържаме към „стандарта“. Но колко от вас искат да живеят в жилище, което е като всички останали, в което няма нищо особено, а индивидуалността се губи някъде измежду обикновените мебели с още по-обикновен дизайн…

При все, че има толкова голямо разнообразие от идеи за домашно обзавеждане по магазините, би било странно да се възползваме от всички брилянтни интериорни идеи, очакващи ни зад всеки ъгъл. Такива ще откриете и в магазин Лени Стил, където има разнообразие от кухненски маси с топ качество и изкусителен дизайн. Искате да го видите отблизо? Изберете ново обзавеждане и се пригответе да бъдете очаровани!

Каква е ролята на кухненската маса

Нейното присъствие в дома ни е от фундаментално значение за това как ще се чувстваме, когато сме си у дома. От кухненската маса зависят и много още други неща, като например удобствата в стаята за хранене, добрата организация на интериора, както и практичното разпределение на всеки един отделен компонент – част от обзавеждането в трапезарията. Нека разгледаме всеки един аспект поотделно:

Естетическа

Абсолютно всяка една мебел в дома ни има принос за създаването на модерен и оригинален интериор, който ще е актуален поне няколко години. Кухненската маса също има отношение към крайните резултати в интериорен план, който налага нейния отговорен и прецизен избор.

Функционална

Кухненската маса е мебел, която използваме по време на хранене. И като такава, е важно тя да бъде избрана с подходящите размери с дизайн, който отговаря на изискванията ни за естетика. Удобството е на фокус, както и размерът, който ако не е коректният, няма да се чувстваме добре по време на хранене, нито пък който и да е член от семейството.

Пространствена

Ако разполагате с просторна трапезария, която искате да обособите по колкото се може по-добър начин, с помощта на кухненската маса ще успеете да го направите. В допълнение към нея включете и подходящи столове, скрин или други мебели по желание. Идеята е да постигнете хармония във функционален план и в моден аспект.

Кои са 5-те основни критерия за избор

Никога не бива да забравяте, че от избора на кухненска маса зависи много… Какво ще е всекидневието ви, колко комфортно ще се чувствате по време на закуска или вечеря, ще ви допада ли гледката на влизане в стаята и др. За да изпитвате удовлетворение във всяко едно отношение, се придържайте към следните критерии за избор:

  • Форма – може да е кръгла, квадратна или правоъгълна, но на кой от всички варианти ще заложите, зависи изцяло от персоналните ви предпочитания, както и от възможностите, които стаята предлага;
  • Материали – И тук ще срещнете разнообразни възможности, на които да заложите свободно, когато сте се заели с избора на нова кухненска маса. Тя може да бъде от стъкло, от дървесина и дори от метал. Отличен вариант е да се спрете на модел, който комбинира всеки един от тези материали, използвани за изработката;
  • Дизайн – И ето тук…, точно тук можем да отделим цяла статия време, за да обясним какви са актуалните в момента тенденции при този вид мебели. Кухненските маси са централна точка във всяко едно жилище, която ни тегли към себе си и за пореден път ни приканва да се насладим на сътвореното от самите нас в интериорен план;
  • Размери  – те трябва да отговарят на реалната квадратура и да кореспондират с площта на трапезарията – нито твърде малки, нито твърде големи.

Няма какво да се заблуждаваме – цената е също от значение и още как! Точно затова е редно да обмислите внимателно какви пари сте готови да инвестирате в кухненската маса.

Какви „казва“ модата

Модата е винаги безпощадна към нас със своите приятни изненади и непрестанни обрати. При мебелите за трапезария да сочи към следното – актуално е нестандартното и оригиналното, направени са с вкус неща и добрият баланс между цветовете. Нека се придържаме към тях!

Top