Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Дизайнерски луксозни имоти се нареждат сред търсените отчитат брокери

Дизайнерски луксозни имоти се нареждат сред търсените отчитат брокери

луксозен имот

Много размито е понятието луксозен имот, което се използва като дефиниция на конкретно предложение. Не са малко случаите, в които брокери дори злоупотребяват и само защото едно жилище е с добра квадратура и на комуникативно място го фиксират като елитно. А реално доводите за определянето на сгради като луксозни имоти може да бъде разгледано спрямо това какви са техническите особености на собствеността и дали е максимално ликвидна инвестиция или пък поредния „балон“.

Лукс – понятие, което всеки приема по свой начин

Специфичното при вещите, които се класифицират като луксозни и елитни се дължи на техни особености, които ги правят уникални, неповторими или със сантиментална стойност. Така е и при недвижимите имоти, които могат да бъдат наречени „луксозни“ поради по ред причини:

Апартамент
 • Намират се в тих и спокоен район;
 • Тип ново строителство;
 • Архитектурата е с национална стойност;
 • Обзавеждането и оборудването е от висок технологичен клас;
 • Към жилището има прилежащ басейн, гаражи, просторен двор;
 • Цената му е три пъти по-висока от стандартните имоти.

Всеки сам може да определи дали собствеността е луксозна или не. Въпрос на персонализиране на критериите е това да бъде дефиницията такава, че да използва именно този тип термини.

Факт е обаче това, че все повече брокери отчитат търсене на такива жилища, тъй като наред с приоритетите им това са имоти, които са стойностни, елитни и предоставящи невероятно добри условия за живот.

Дизайнерски лукс апартаменти  и къщи бележат ръст на продажбите

Пазара на луксозни имоти през последните години отчита много стабилни и повишаващи се стойности. Ако се чудите какви са аргументите на търсещи и предлагащи то ще ви запознаем с основните. Решението да се нанесете в такъв вид сграда е провокирано от стремежа да подобрите начина на живот, благодарение на високия си социален статус. Именно поради това е необходимо да бъдат взети под внимание някои предимства, които са очевидни дори са хора, неразбиращи от имотния бизнес.

Повишаването на интереса към жилища с такъв статут се дължи на:

 • Имота се намира в екологичен район с благоприятен климат през цялата година;
 • Жилището е от типа „умен дом“ – енергийно ефективен, функционален и сигурен;
 • Намира се в затворен комплекс с денонощна охрана, което го прави напълно безопасен;
 • Дизайнерски обзаведен по индивидуален проект;
 • Разполага с панорамна гледка към планина или морския бряг.

Това са така наречените стойностни жилища, които се търсят от все повече клиенти с финансови възможности. Те са ликвидни, дефинирани като приоритетна инвестиция, която може да ви носи и добри доходи, ако решите да отдавате под наем.

Top