Вие сте тук
Начало > Декорация > Какви са възможностите за осветление на дворни зони

Какви са възможностите за осветление на дворни зони

градинско осветление

Ако вече сте готови с обзавеждането и оборудването на къщата на своите мечти то ето, че е време да помислите за откритите площи и тяхното аранжиране. За да си осигурите възможност за използване на двора и градината дори при свечеряване през летния сезон определено ще не наложи да помислите за начин на осветяване с оглед на добра видимост и създаване на приятна атмосфера. Осветление за двор в различни варианти се предлага в търговската мрежа, но въпросът е как да постигнем желания романтичен ефект без да прекаляваме, а да подходим дискретно и елегантно. Предстои да ви представим някои от най-интересните типове осветление за двора и градината, от които можете да се възползвате с един клик.

Необходимост или прищявка

Бързаме да изложим аргументите си за това защо не бива да се разглежда дворното осветление като лукс и прищявка, а като съществена необходимост. Факт е, че преди да достигнете до входната врата на къщата се налага да преминете по пътеката от оградата до имота си. Ако е твърде тъмно то има риск да са спънете, да паднете и да се нараните. Това е достатъчна причина да помислите за решение, което да освети пътя ви за да достигнете до точката, към която сте се отправили.

Освен този важен мотив няма как да не отчетем, че осветените дворни места около къщата не са толкова предпочитани от крадците. Реално когато сте постигнали отлична осветеност това би отблъснало недоброжелатели. Така, че в никакъв случай инвестирането в осветителни решения за двора не са екстра, а са необходимост, от която е необходимо да се възползвате с оглед на повишаване сигурността на имота си както и вашето удобство.

Благодарение на предложенията на пазара можете да разчитате на:

 • Възможности за осветяване на пътеки;
 • Окачени по дърветата фенери;
 • Лентово осветление;
 • Прожектори и други.

Всеки от типовете са в състояние да осигури на потребителите идеална видимост особено през тъмната част на денонощието.

Видове градинско осветление съобразно източника на захранване

Това, което ще ви направи впечатление, че в търговската мрежа се предлагат различни идеи и предложения за осигуряване на светлина в откритите зони. Според източника на захранване се предлагат:

 • Електрически тела;
 • Соларни;
 • Акумулаторни.

Идеята на този избор, който се предоставя определено е в състояние да ви накара да се замислите който е възможно най-правилния за вашия имот. Що се касае до спестяване на електроенергия то определено това, което би било наистина ефективно и функционално е соларното осветление. Благодарение на слънчевата енергия батерията се зарежда и вечерта тялото излъчва приятна мека светлина.

При акумулаторните се налага периодично зареждане на батерията в електрическата мрежа, а стандартните на ток градински фенери и други тела се налага да бъдат свързани към електропреносната мрежа. Така, че е въпрос на индивидуален избор и подход кой от вариантите ще предпочетете като икономичен и отговарящ на вашите критерии.

Разнообразие съобразно местоположението за монтаж

соларно осветление

Инсталирането на телата, с които ще се осветява двора може да бъде извършено на различни места. Колекцията представена от търговците е достатъчно многообразна за да отговори на вашите очаквания. Многофункционални и изключително атрактивни идеи се предлагат, а това определено е показателно за осигуряването на приятен екстериор в имота ви.

Телата са с опция за монтаж на:

 • Фасадата на къщата;
 • Специално предназначена за осветление поставка;
 • Подови;
 • Висящи;
 • За стълби;
 • Стенни;
 • За дървета и други.

Тук можете да развихрите въображението си и да изберете измежду онези идеи, които наистина биха били оптимално приспособими в дворния ви кът. Идеята е да си осигурите не само безопасност и грижа, но и да оформите приятна атмосфера, която да използвате през летните вечери в компанията на приятели и любими хора. Заповядайте в раздел градинско обзавеждане и оборудване на магазин Арена и се възползвайте от актуалните предложения и разумни цени.

Top