Вие сте тук
Начало > Спалня > Какво е важно да вземете предвид при покупка на двулицев матрак

Какво е важно да вземете предвид при покупка на двулицев матрак

матрак

Матраците главно се делят на две основни категории – двулицеви и еднолицеви. Правото да изберем колко страни от матрака да използваме се базира върху това дали леглото разполага с подматрачна рамка или не. А освен това определящ фактор се оказва и бюджета, който можем да отделим за такъв важен продукт. Да се вземе правилно решение е трудно. Избора на всеки човек в голяма степен зависи от индивидуалните изисквания към продукта, както и цената на матрака. търсите ли обаче качество, което дълги години да ви служи в спалнята то определено двулицевите матраци печелят приза за най-ефективни. Но сами по себе си и тези модели биват доста многообразни, което е още един повод да помислим за това как да намерим перфектния, в който тялото ни наистина ще се чувства максимално удобно  и комфортно.

Матрака като важен елемент в спалнята

Спалнята  е нашата обител, в която се оттегляме за почивка. Зона за релакс, сън, романтика, възстановяване – всичко това е нашата спалня, в която допускаме само най-близките си хора – партньор, деца.  Значимостта на спалнята е повод да помислим за това с какви елементи ще я оборудваме с цел да допринесе за нашето безспорно и комфортно пребиваване. Двулицеви матраци са доказали своите качества и със сигурност са приоритет за много домакинства. Характерните специфики и технически показатели на тези матраци определено ги нарежда начело в списъка със задължителни елементи, които на всяка цена трябва да изберем за спалнята си.

Въпросите, които предварително трябва да си зададете и са свързани с параметрите на двулицевия матрак са:

 • Размери;
 • Височина;
 • Пълнеж;
 • Вложени материали и суровини;
 • Производител;
 • Гаранции;
 • Цена.

За да се впише във вашия спален интериор на всяка цена е добре да се информирате за качествата на различните варианти двулицеви матраци. Независимо, че всеки един от тях изглежда доста добре, елегантен и стилен е то имайте предвид, че когато легнете върху тях ще усетите доста фрапиращи разлики между различните модели.

С грижа към индивидуалните ни нужди

Тегло, височина, физически данни – това са детайлите на нашето тяло, с които е важно да се съобразим при покупка на нов двулицев матрак. Индивидуалните потребности на всеки човек са различни и в зависимост от физиката си е добре да преценим нещата по най-правилния начин, така че матрака да се окаже подходящото и ефективно решение за спокойната ни почивка.

двулицев матрак

Двулицевите матраци се предлагат в интересни варианти за пълнеж. А пълнежа всъщност е акцента, който предоставя повече удобство и се грижи за удобството на тялото ни. Перфектния матрак е този, който:

 • Чувствате като част от самите себе си;
 • Нежен и грижовен е към всяка извивка н тялото;
 • Не създава предпоставка за схващания и болки в гърба и кръста;
 • Адаптивен е към всичките ни очаквания и нужди;
 • Гарантира ни луксозно изживяване;
 • Износоустойчив и издръжлив на натоварване както от един така и от двама души.

Двулицевите матраци имат едно много важно свойство, което ги прави много предпочитани от клиентите. При тях възможността за ползване н двете страни е повод за ефективно проветренинен на продукта. А това пък от своя страна гарантира, че ням да се образуват неприятни миризми и няма да се задържа влага. Изключително важен е този момент и всъщност е напълно оправдано, че не малко клиенти избират именно двете лица с цел да се насладят години наред на едно удивително и комфортно изживяване в спалнята.

Ортопедичен или ергономичен

След главния въпрос дали матрака да е двулицев или енолицев следва да се определи и неговата твърдост. И при тези с две или едно лице се предлагат варианти ортопедични и ергономични. Дали ще заложите на ортопедичен двулицев матрак или ергономичен е въпрос, който е пряко свързан с потребностите на вашето тяло. А за да определите неговите потребности е важно да се запознаете с техническите показатели на едните и другите.

Вид матрак Технически данни Приложение
Ортопедичен матрак -високо ниво на твърдост;
-стабилни;
-износоустойчиви.
-при хронични заболявания на
опорно-двигателната система;
-придържат и стабилизират тялото по време на сън и почивка;
-ефективни са при дископатия,
ошипяване,дискова херния и ставни болки;
-гарантират опора на тялото и така намаляват болките и напрежението.
Ергономичен матрак -мекота;
-обгръща тялото;
-грижовен и нежен към всяка извивка.
-максимално отпускане на тялото;
-ефективен при спортисти и хора,
с динамичен начин на живот.

Много важно е да се определи твърдостта на двулицевия матрак. Правилата при вземане на решение дали да бъде ортопедичен или ергономичен се базират върху реалното състояние на тялото ви. Обикновено към ергономични матраци се ориентират хора, които са с по-ниско тегло и без особени проблеми с опорно-двигателната система. Ортопедичните са приоритет за лица, за които е много важно стабилното положение на кръста и крайниците. Опората в случая е основен мотив за намаляване на непоносимите болки от съответното заболяване.

Избор от многообразни, висококачествени и ефективни двулицеви матраци ви очаква в каталога на МебелиАрена. Дверете се на безупречната селекция от аксесоари за вашата спалня и се насладете на така мечтаната почивка и здравословен сън.

Top