Вие сте тук
Начало > Всекидневна > Меката мебел – акценти, върху които да се съсредоточите при покупка

Меката мебел – акценти, върху които да се съсредоточите при покупка

мека мебел

Един дом би изглеждал пуст и не достатъчно уютен ако стопаните му са подценили избора на подходящата мека мебел. При това огромно разнообразие, с което се сблъскваме на пазара безспорно предизвикателството да се спрем само на един вариант е немислимо. Подготовката и реалната покупка на такъв вид обзавеждане е свързано с няколко основни момента. И за да не допуснете груби грешки в следващите редове ще ви разкажем за основните правила за това каква да бъде новата ви мека придобивка в хола.

Избор на вида мека мебел

Един ремонт е добра възможност да преоблечете в нова одежда холния кът. Но основния въпрос, който трябва да с зададете е свързан основно с това на какъв модел да заложите. Мека мебел се среща под различни форми, размери, брой елементи и т.нат, което от своя страна предполага да се обърне сериозно внимание на онова обзавеждане, което би намерило реално приложение в помещението ви.

Гамата от продукти от раздела Мека мебел се разглеждат в няколко отделни категории:

 • Дивани;
 • Канапета;
 • Фотьойли;
 • Табуретки;
 • Холни гарнитури.

Всеки изброен вид си има подвидове, които дават на потребителите шанса да открият подходящата форма, размер и комбинативност за да се покрият нуждите за комфорт, приятна атмосфера и домашен уют.

Тапицерията – втора точка от дневния ред

Характерен акцент при меката мебел е нейната тапицерия. Това е видимия елемент, върху който полагаме тялото си. От усещането за мекота, нежност, благоразположеност зависи дали ще получим пълна наслада и удоволствие от новата си придобивка. НО! Това, което е от изключителна важност при покупката на меката мебел, независимо от нейния вид са:

диван
 • Издръжливостта на тапицерията;
 • Наситеност на цветовете;
 • Еластичност на материята;
 • Плътност;
 • Огнеустойчивост;
 • Предизвикване на алергии;
 • Водонепропускливост.

Натоварването на меката мебел както и ефективното ѝ експлоатиране от цялото семейство изисква тя да бъде не просто максимално здрава, а да е лесна за почистване и поддръжка. Не е случаен факта, че когато разполагат с добър бюджет потребителите избират да вложат максимално средства в продукт, който наистина да им служи дълги години без каквито и да било проблеми. Естествените материали като кожа, с които се покрива обзавеждането не само придават един впечатляващ, луксозен вид, но са и гаранция на неговата дълготрайност. Естествената кожа при правилна поддръжка и експлоатация може да се ползва максимално дълго и по никакъв начин това да не повлияе върху комфорта, мекотата и удобството, които са ви впечатлили още в началото на придобиването ѝ. Тази дамаска не пропуска течности в сърцевината на меката мебел. освен това не задържа прах, мръсотия и петна, които биха помрачили приятния ви престой в хола. За истински комфорт и невероятно естетика всъщност меката мебел от кожа с основание заема челните позиции за най-предпочитана и купувана от клиентите.

Разбира се, не бива да се подценяват и останалите варианти за тапицерия, които са с високо съдържание на синтетични текстилни нишки. Те също са добър вариант от гледна точка на почистване и винаги естетичен външен вид.

Цветни нотки, десени и щампи

Без значение какъв е типа на тапицерията на новата ви мека мебел от решаващ се оказва подбора на цветове. Създаването на перфектния дом, изпълнен с нюанси, които да ви радват и да създават настроение не бива да бъде подценявано. Предимствата пред съвременния потребител обаче са безспорни и наистина ако се огледате и направите анализ на многообразието от цветове, с които са обагрени дивани, фотьойли и канапета ще останете изумени. Най-търсени се оказват тапицерии в:

 • Едноцветни и неутрални нюанси;
 • Десени на цветя и дървета;
 • Геометрични щампи.

Основните тонове, които присъстват са сиво, екрю, бордо, лилаво, светло жълто, синьо. Те са сред любимите на клиентите не заради друго, а поради това, че наистина се невероятно адаптивни. От начина, по който изберете цветовете зависи и как ще успеете да използвате за да ги съчетаете и извлечете ползите от пространствеността. Има десени и щампи, които могат да направят стаята по-голяма, а пък други да насочат фокуса върху тях.

Не забравяйте функциалността

Няма как да не се възползвате от мека мебел,която предлага безброй екстри. Моделите са достатъчно изпипани в това отношение и дали купувате холна гарнитура или пък ъглов диван, то безспорно ще се впечатлите от преимуществата на някои от съпровождащите обзавеждането функции. А ето и някои от тях, които непременно трябва да вземете предвид с цел постигане на повече удобство и комфорт у дома:

Вид мека
мебел
Функции Предимства
Диван прав,
разтегателен
-разтегателен
механизъм
-получавате допълнителна
площ за спане
Диван ъглов,
разтегателен
-разтегателен
механизъм;
-ракла.
-получавате допълнителна площ за спане;
-площ за прибиране на вещи и спално бельо.
Холна
гарнитура
-разтегателен
механизъм;
-релакс механизми за повдигане на
краката;
-масажни зони;
-табуретки с кухина
за събиране на вещи.  
-получавате допълнителна площ за спане;
-площ за прибиране на вещи и спално бельо;
-комфорт и удобство,
гарантиращи пълноценна почивка.
Фотьойл -разтегателен
механизъм
-получавате допълнителна площ за спане

Стил, естетика и най вече практични функции, които винаги да използвате при нужда. Така можем да опишем предлаганите от онлайн магазин за мека мебел Арена най-новото, атрактивно и примамливо решение и за вашия хол.

Top