Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Нови Мебелни Фирми > От значние ли избора на столове при обзавеждане на заведение

От значние ли избора на столове при обзавеждане на заведение

стол

Кухнята, която предлага всяко едно заведение предопределя до голяма степен дизайна на интериора. Известно е, че посетителите са привлечени не само от това, което могат да консумират, но и от атмосферата, която ги приканва да се насладят на едно по-различно и комфортно усещане. Определянето на стила на мебелирането до голяма степен е повлиявано от това да се  постигне баланс и синхрон между това, което се сервира и обзавеждането, което клиента използва за да си осигури пълноценност и приятни емоции. Именно затова днес ще ви разкажем защо е толкова важно при подбор на обзавеждане на обекта, който стопанисвате да изберете такъв тип стол за заведение, който напълно да приляга на храната, на напитките и на останалата част от мебелировката.

Видово разнообразие

Преди да стартирате покупка това от което е необходимо да се водите са именно видовете. Както при домашната мебелировка така и тук при покупката на столове за заведение има ред неща, които разграничават едни видове от други. Ще ви направи впечатление, че едни са по-семпли, а други доста по-масивни и внушителни. Трети са с подлакътници, а четвърти без.

Естествено е, че ще се наложи преди да се определи крайния избор да бъдете добре запознати с онова, което би био наистина приоритетно за вашето заведението. Защото стола е не просто мебел, на която да настаните своите клиенти, а мястото, на което да ги настаните за да ги предразположите и те да се чувстват прекрасно и уютно. Сред водещите видове столове за заведения се нареждат:

 • Кресла. Наподобяват фотьойли, на които хората се чувстват много по-комфортно и удобно. Усетили веднъж неустоимата мекота то клиентите ви трудно биха пожелали да се разделят с чувството, което изпитват;
 • Тапициран трапезен стол от масивна дървесина. Това са тежки мебели, които създават аристократична и елегантна атмосфера. Предназначени са за ресторанти в класически стил и разнообразна кухня;
 • Тип канапета. Също се причисляват към столовете за заведения, тъй като те се използват за настаняване на хора, които да се хранят или пийнат топла или друг вид напитка. Идеални са за ресторанти, кафенета, сладкарници.

Вида на стола е свързан до голяма степен с това какво усещане искате да предизвикате у своите клиенти и именно поради това не е за подценяване кой ще подхожда на стилистика и кухнята на заведението.

Бар столовете – традиционни идеи за обзавеждане на разнообразни обекти

бар стол

Независимо от това какъв е типа на заведението бар столовете се оказват един специален вид интериорни решения, на които собствениците разчитат не само като средство за обзавеждане, а и разнообразяване, придаване на индивидуалност и хармония в обстановката. Както при основните модели и тук от съществено значение е да се конкретизира ролята на елемента и да се избере неговия вид.

Много интересни и актуални модели бар столове за заведения се предлагат на пазара. Но това, което би следвало да ви води са следните данни:

 • На открито или закрито ще се използват;
 • Тип щъркел или модел на четири крака е варианта, който би се адаптирал на съответната позиция;
 • Какви са размерите на модела;
 • С тапицирана или твърда седалка е;
 • Има ли възможност за регулиране на височината.

Варианта на бар сола за заведение се определя от самата кухня и вид на обекта т.е. дали става въпрос за питейно или за хранене заведение.

Не пестете средства от избора на мебели за заведение

Все повече собственици на заведения осъзнават това, че е много по-приоритетно да инвестират достатъчно в обзавеждане, тъй като това води до оптимално удовлетворяване от страна на клиентите, които са избрали да посетят дадения обект.

Интериора определено привлича вниманието и до голяма степен е причина да се радвате на добра посещаемост. Цената тук не бива да бъде фактор, тъй като в основата на създаване на съвършенство и идилия се дължат на:

 • Качествата на мебелировката;
 • Дизайна и стила;
 • Вида на кухнята и типа на заведението.

Богат асортимент от красиви и стилни модели мебели за различните видове търговски обекти ще откриете в онлайн магазин ОнТрейд.

Top