Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Не можете да се наспивате? Сменете матрака, на който спите

Не можете да се наспивате? Сменете матрака, на който спите

Сред най-дискутираните теми през последните години, това е избора на спално обзавеждане и матрак за легло. Поради факта, че е супер важно да се чувстваме комфортно по време на сън, е и задължително да направим всичко възможно, за да си осигурим необходимите ни удобства. А те неминуемо включват и ортопедичния матрак, който ако отсъства, няма да успяваме да се наспиваме пълноценно нощ след нощ!

Как да намерим правилния за нас матрак

Двойно Легло, Прочети, Възглавници, Сън, Спалня
легло

За да откриете съвършения за Вас модел матрак, трябва да си отговорите на някои важни въпроси, като например:

  • В каква поза спите
  • С каква мекота искате да е бъдещият Ви матрак;
  • Каква сума сте готови да вложите;
  • Имате ли някакви алергии;
  • Потите ли се, докато спите и др.

Преди да инвестирате значителна сума пари в подобна покупка, е задължително да си дадете ясна и точна сметка за това от какво точно имате нужда. Не стреляйте на посоки, защото се очертава да използвате бъдещия си матрак години наред, а ако той не е с прецизна изработка, или пък с нужната за Вас мекота, ще Ви се прииска да го смените много по-скоро, отколкото сте планирали!

И позата е от значение

Някои от нас обичат да спят по гръб или настрани, докато други не могат изобщо да се пренесат в света на сънищата, ако не са легнали по корем! Тази „подробност“ е много важна при избора на бъдещия ни матрак, затова се съобразете с нея и не я пренебрегвайте. Ако искате да направите възможно най-добрата покупка, вземете предвид не само финансовите си възможности, ами и всичко останало, което е характерно за нощния Ви сън…

Матракът трябва да ни дава най-вече усещане за комфорт и удобство. Именно тях търсим, когато си легнем в леглото, а качественият матрак ще може да ни ги даде, стига да сме съумели да изберем точно такъв!

Мек или твърд матрак

Този въпрос е най-важният, когато става дума за подобен вид покупка. Мекотата, която усещаме под тялото си, докато спим, трябва да е оптималната за нас, за да се радваме на непробудна дряма и то през цялата вечер. Ако постоянно се събуждаме, а сънят ни е накъсан и не достатъчно дълбок, на сутринта ще се чувстваме изморени и отпаднали – нещо, което е добре да предотвратим по всякакъв начин, защото спейки вечер, ние възстановяваме както физическото си здраве, така и емоционалното…

За да прецените правилно с каква твърдост да е бъдещият Ви матрак, е добре да си спомните какво Ви дава предишният. Ако той е бил доста мек, а това не Ви е носело нужния комфорт, то значи сега трябва да се ориентирате към по-твърдите модели матраци. Те със сигурност ще са Ви по-удобни, така че заложете на тях и не се колебайте в избора си!

Болки във врата и гърба

Те са много често срещано явление, особено ако матракът, върху който спите, не е сред най-удобните. Физическите неразположения са ясен знак, че трябва нещо да промените – особено по време на сън. Наместо да сменяте спалното обзавеждане, просто си вземете нов матрак, който да елиминира неудобствата през нощта. Ако той е ергономичен, със сигурност ще се разделите с всякакви болки, породени от липсата на достатъчна мекота, или поради това, че тя е в прекалено големи количества.

Възглавницата е също много важен фактор да спим непробудно през цялата нощ. Както матракът, така и възглавницата би могла да бъде ергономична, затова й обърнете специално внимание, за да се радвате на още по-добри резултати!

В общи линии, съществуват някои основни критерии, по които да се ориентирате при избора на нов матрак:

Видове матраци
Марка Нани, Тед, Magniflex, Dormeo и др.;
Вид Двулицев или еднолицев;
Пълнеж Пружина, полиуретан, мемори пяна, латекс, полиуретан и латекс, други ъзможно комбинации;
Твърдост/мекота Мер, среден и твърд;
Защита Със сваляем калъф и без сваляем калъф;
Допълнителни материали Гел, кокос, алое вера, масла, минерали, бамбукови нишки, хипоалергенни фибри и др.;
Височина От 15 см. до 33 см.;
Гаранция От 2 г. до безсрочна;
Доставка В реален размер и на руло.

Магазин Brava ще Ви предложи наистина голямо разнообразие модели матраци от най-висок клас и на добри цени! Посетете това място още сега и се възползвайте от възможността да спите на меко и удобно легло! Не правете никакви изключения и компромиси с тази част от дома Ви, защото от нея зависи до голяма степен дали ще прекарвате времето си у дома с огромно удоволствие. Или ще предпочетете динамиката на външния свят…

Топ матрак

Топ матракът е желателен, когато се стремим да запазим основния матрак възможно дай дълго време, също както и за да си осигурим допълнителен комфорт по време на сън. Можем да го използваме и когато:

  • Имаме гости, които искаме да настаним на меко и удобно място;
  • Желаем да предпазим матрака от замърсявания и износване;
  • Искаме да засилим ергономичните и анатомичните свойства на основния матрак;
  • Разпределението тежестта на тялото ни не е равномерна, а ние се опитваме да променим това.

Магазин Brava Ви очаква – не пропускайте шанса да промените начина си на живот в положителна посока…

Top