Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Топ 5 в цветовете и функционалностите на диваните

Топ 5 в цветовете и функционалностите на диваните

Ако кухнята е сърцето на дома, то дневната е душата на семейството. Особено в последната година, когато учим и работим дистанционно, тази стая се превръща в мултифункционална. Със сигурност можем да кажем, че сме отишли в офиса, когато просто сме седнали на канапето вкъщи. Дизайнерите стават все по-изобретателни, когато създават новите колекции дивани за сезона. Има 5 тенденции в цветовете и дизайните, които се открояват особено отчетливо в Хоп мебели.

  • Свежи цветове

Ако и на вас са омръзнали стандартните цветове дамаски – значи сте в тенденцията! Все по-често виждаме ъглови дивани тапицирани в цвят петрол, с акценти в лайм или нежно розе. Смели щампи, флорални възглавници, съчетани с неутрална основа, ярки акценти. Да, цвят сьомга също присъства – нищо, че съпрузите вкъщи може да мърморят, че няма такъв цвят.

  • Спална площ

Все по-рядко ще видите диван, които да нямат функция сън. И това е добра новина! Новото строителство предлага все по-малки апартаменти, а за наше щастие – ние, българите, продължаваме да посрещаме гости и е хубаво да има къде да преспят удобно. Различните модели мека мебел се разтягат по различен начин. Клик-клак механизмите са често използвани и лесни за използване. Друг вариант е седалката да се издърпва и облегалката да пада напред. Някои модели се превръщат в спалня със събиране на двете лежанки. Какъвто и да е механизмът – важен е крайният резултат. Приятно място за посрещане на гости – с посядане и с преспиване.

  • Ракла

Да имаш още едно място за съхранение на завивки, възглавници и сезонни дрехи е огромно предимство на голяма част от новите модели дивани. Някои даже имат по две! При това, без да оскъпяват неразумно крайната цена. Тъй или иначе седалката заема пространство, защо да не се повдига и под нея да има ракла? Да, това е мнението и на проектантите и за щастие го създават. Моделите, които се разтягат с издърпване дават още една възможност за ракла – между облегалката и седалката.

  • Избор от размери

Някои късметлии притежават достатъчно големи стаи, в които да разположат П-образен ъгъл. С цели две лежанки и габаритни размери, побиращи над шест души. Но повечето хора, за жалост, не разполагат чак с толкова голямо пространство. Компактните канапета са добър вариант в малки дневни или детски. Ъгловите дивани също варират в дължината – от метър и половина до над три метра. Така че каквото и място да трябва да обзаведете, можете да откриете перфектния размер диван.

  • Материи

Добрата дамаска е не по-малка важна от добрия дизайн. В зависимост от личните предпочитания – да е мека на допир, да е лесна за почистване, да прикрива евентуални замърсявания, особено важно за семействата с малки деца – имате доста възможности за избор. Еко кожата често се използва като дамаска. Поради факта, че в горещините става малко запаряваща и хлъзгава – все по-често се използва за тапициране на основата на дивана. А за седалките и облегалките – различни материи плат – жакард, флок.

Top