Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Какво да правим, когато щранговете са за смяна

Какво да правим, когато щранговете са за смяна

Поради една или друга причина, все някога ще ни се наложи да се възползваме от услугите на опитен водопроводчик. ВиК инсталацията е сложна система от различни по вид водопроводни елементи, които трябва да бъдат редовно инспектирани, а при нужда и ремонтирани/подменени. Това занимание е комплексно и трудно, а Вие не бива да се заемате с него собственоръчно. По-добре се обадете на добра фирма, която ще Ви предложи пълен набор водопроводни услуги като смяна на вертикални щрангове София или монтаж и демонтаж на радиатори. Професионалното изпълнение е винаги за предпочитане, защото по този начин и резултатите ще са оптимални!

Смяна на щрангове

Тръба, Маркуч, Източване, Копче, Инструмент, Оборудване
тръба

Сред най-търсените ВиК услуги, това е смяната на щрангове, която трябва да бъде проведена от квалифицирани лица, които разполагат и с необходимия за целта опит. Не се опитвайте да подмените старите тръби сами. Това начинание може и да не завърши добре, а последствията за Вас да бъдат дори и пагубни… Обадете се на доказала се в областта фирма, с която рамо до рамо да извървите пътя до обособяването на една перфектно работеща ВиК система!

Съветваме Ви да заложите на Хидро Старт, ако планирате да смените вертикалните и хоризонталните щрангове. Всъщност, можете изцяло да се доверите на това място и когато:

 • Искате да монтирате ново обзавеждане за баня;
 • Планирате да смените радиаторите;
 • Се налага да отстраните теч;
 • Е време да извършите монтаж на бойлер.

Водопроводните услуги днес са многобройни, а Вие няма да страдате от липса на опитни майстори, които да Ви помогнат да се справите с който и да е ВиК казус. Първо вижте какво можете да намерите в Хидро Старт, а едва след това продължете да проучвате пазара. Но надали това изобщо ще Ви се наложи…

Стъпки при смяната на старите водопроводни тръби

Дори и да не сте специалисти в областта на ВиК ремонтите работи, това не значи, че не е желателно да научите малко повече за процедури като смяната на щрангове. Колкото по-информирани сте, толкова по-добре за Вас и Вашия дом. За да предприемете адекватни мерки, трябва да знаете на какво да обърнете внимание, още преди да повикате водопроводчика да смени щранговете. А именно:

 • Уверете се, че по стените и тавана няма следи от влага и мухъл;
 • Всички приспособления, свързани с централното водоподаване са в изправност;
 • Съседите Ви не се оплакват от влага, произлизаща от Вашия имот;
 • Водомерът отчита правилно месечното потребление.

Ако всички тези условия са налице, то значи няма причина да наемате ВиК фирма да извършва ремонти в дома Ви. Но дори и само едно от изброените условия е налице, е добре час по-скоро да се свържете с опитен водопроводчик, на който да възложите всички важни за Вас ВиК задачи!

Колкото до смяната на вертикални и хоризонтални щрангове, тя протича в следните няколко стъпки:

 1. Оглед на системата и демонтаж на старите тръби;
 2. Монтиране на нови полипропиленови тръби, укрепване и топлоизолация;
 3. Монтаж на сферични кранове и щуцер;
 4. Проба на системата;
 5. Премахване и извозване на боклуците.

Няма смисъл да Ви казваме, че подобен вид дейности няма как да бъдат извършени от обикновените хора, които си нямат ни най-малка представа от какво точно се състои водопроводната система. Или пък какви ремонтни дейности е добре да предприемат, за да отстранят повредата.

Затова още сега се обърнете към фирма Хидро Старт и се възползвайте от цялата гама ВиК услуги, налична там.

Хидро Старт – номер едно ВиК фирма

Ако търсите качествено изпълнение на добра цена, което да бъде придружено и от любезно отношение, то значи Хидро Старт е ВиК фирмата, към която задължително трябва да се обърнете. И то още сега! Не отлагайте смяната на вертикалните и хоризонталните щрангове за по-нататък, нито пък монтажа на нов водомер за неопределен период от време… Добре е да се заемете с всички тези неща още сега, за да избегнете неприятните последици от недобре поддържаната ВиК система!

Top