Вие сте тук
Начало > Баня > ВиК ремонти и смяна на щрангове – кой, как и кога

ВиК ремонти и смяна на щрангове – кой, как и кога

Сред нещата, с които ни се налага често да се справяме, това са ВиК ремонтите, които в повечето случаи не търпят отлагане. Те почти винаги са спешни, а ние почти винаги не знаем как да процедираме, за да изведем нещата до техния добър край!

Когато става дума за ВиК ремонти София, обичайно се втурваме да наемаме първата фирма, която ни дойде наум. Дори не се и замисляме дали това е правилното решение, защото ремонтът на водопроводната система не търпи отлагане, а ние нямаме време за губене… Нашият съвет към Вас е да не прибързвате с наемането на водопроводчик. Проверете неговата репутация, за да не Ви се налага да разрешавате още по-сложни ВиК ситуации след време.

Видове ВиК ремонти

Водопроводната система е сложно устроена, което определя и ремонтите дейности, свързани с нея като „сложни“. Поради тази причина не е никак добра идея да се опитвате сами да поправяте елементите, които са част от тази инсталация. Ако е налице ВиК проблем, се доверете на специалистите в тази област, без да насилвате късмета си като ремонтирате каквото и да било собственоръчно!

Има хора, които са доста наясно с въпросите, свързани с водопроводната система, но има и такива, които си нямат и идея как е устроена тя, също както и какви проблеми биха могли да възникнал в резултат на нейното неизправно техническо състояние. Днес ще се постараем да внесем светлина по всички въпроси, които в някакъв момент е възможно да си зададете – най-вече, когато сте забелязали, че ВиК инсталацията се нуждае от адекватен ремонт:

 • На коя фирма да се обадим;
 • От какви услуги ще можем да се възползваме;
 • Колко ще трябва да платим;
 • В какви срокове ще се извърши ВиК ремонтът;
 • Други въпроси, свързани с ремонта и поддръжката на водопроводната система.

На първо време искаме да Ви препоръчаме фирма VIKHELP, която сред най-добрите в град София. Нейната репутация е повече от отлична, а Вие няма никак да загубите, ако й се доверите още сега!

От друга страна, видовете ВиК ремонти са наистина доста различни по вид, като за да определите кой от всички тях е най-необходим за поправката на водопроводната система, е нужно да намерите правилните хора за целта. Вече знаете, накъде да се насочите, така че не се бавете, а още сега от изгодните предложения на VIKHELP се насладете. Това място ще Ви предложи отлични условия, които едва ли ще откриете някъде другаде, а гамата ВиК услуги ще направи перфектната работа на ВиК системата повече от възможна:

 • Смяна на щрангове;
 • Смяна на водомери;
 • Смяна на радиатори;
 • Локализиране и премахване на течове у дома;
 • Други водопроводни услуги.

Коя от всички ВиК услуги ще изберете, е въпрос на необходимост, но за да се насочите най-правилно, поканете професионален водопроводчик в дома си, който да инспектира мястото и да Ви окаже нужната техническа помощ!

Смяна на щрангове – кога и как

Ако в момента търсите да заявите смяна на щрангове София, ето че имате отлично решение пред себе си – VIKHELP! Възползвайте се от шанса да се насладите на отлично изпълнение, плащайки и добра цена за това. Смяната на щрангове е от витално значение за бъдещата работа на ВиК системата, така че не подценявайте старите и ръждясали тръби, а час по-скоро ги подменете с нови и много по-надеждни. И тук е добре да споменем, че не е желателно да започвате подобен вид водопроводен ремонт сами. Ако не сте и сигурни как да подходите, ако не сте уверени в уменията си, по-добре не се изявявайте като водопроводчици, а наемете истински такива. Те ще сменят щранговете точно както трябва, а именно:

 • Взимайки предвид общото състояние на ВиК системата;
 • Следвайки всички правилна и норми;
 • В максимално кратки срокове;
 • По професионален и адекватен начин.

Щранговете се делят и на видове: хоризонтални и вертикални. Всеки един от двата вида си има своите особености и характеристики. Те трябва да бъдат взети предвид, когато е дошло времето за ремонт, за да приключи всичко успешно и точно както го искате!

Хоризонтален щранг Вертикален щранг
Демонтаж на старите тръби; Демонтаж на старите тръби;
Монтаж на нови полипропиленови тръби; Инспектиране на водомерите. Ако са по-стари от 10 г., същите се сменят.
Полагане на топлоизолация; Монтаж на нови полипропиленови тръби;
Стабилизиране на монтираните щрангове; Монтаж на сферични кранове;
Монтаж на нови сферични кранове; Стабилизиране на монтираните щрангове;
Извозване на отпадъците; Извозване на отпадъците;
Тест на крановете; Тест на крановете;
Издаване на гаранция. Издаване на ганация.

В общи линии, в това се състои смяната на щрангове. Всяка една от изброените стъпки трябва да бъде прецизно следвана и изпълнена, за да получите желаните резултати. Ясно е, че сами няма как да си сменим щранговете, затова е добре да наемем добра ВиК фирма София колкото се може по-скоро. Така ще сме спокойни, че нещата ще протекат по плануваният от нас начин, също както и че няма да има никакви предпоставки за нежелани усложнения…

Предназначение на хоризонтален и вертикален щранг

Както споменахме и по-рано, всеки един вид щранг си има своето важно и неотменимо предназначение. Без хоризонталните и вертикални щрангове, няма да имаме достъп до чиста вода, а това би било пагубно за всяко домакинство. Най-общо казано, щраноговете имат ролята да:

 1. Хоризонтален щранг
 2. Състои се от тръби – за топла вода, за студена вода, тръба за осигуряване на циркулацията;
 3. Разположен и в подземните части на сградата, като монтажът им е хоризонтален;
 4. Ролята им е да осигурят достъп на вода до жилищната и бизнес сградата.
 5. Вертикален щранг
 6. Състои се от тръби – за топла вода, за студена вода, тръба за осигуряване на циркулацията;
 7. Неговата роля започва там, където приключва тази на хоризонталния щранг;
 8. Вертикалният щранг е обект на отговорност от страна на домакина;
 9. Тръбите трябва да са винаги в изправност, за да плащаме коректни сметки за вода всеки месец;
 10. Задължително е да следим за състоянието на вертикалните щрангове, като ако забележим следи от варовик или корозия, задължително трябва да ги сменим.

Всеки един елемент от водопроводната система е важен, за да работи тя правилно. Винаги се старайте да обръщате внимание на ВиК инсталацията, за да избегнете проблеми за в бъдеще. Вие сте отговорни за нейното адекватно функциониране, а VIKHELP ще Ви помогне да се справите с всеки един водопроводен казус!

Top