Вие сте тук
Начало > Кухня > Възможно ли да обзаведете функционална трапезна зона с мини диван

Възможно ли да обзаведете функционална трапезна зона с мини диван

диван

Желанието на всеки новодомец е да създаде перфектната атмосфера, в която наистина да изпита удовлетворение, спокойствие и комфорт. И тъй като всеки домашен кът си има своите особености и спецификации е естествено да подходим с висока отговорност към подбора на мебелировката. Зоната, която е сред най-натоварените от домакинството е именно трапезарията. Тук всички у дома се събират за да хапнат и да се насладят на сладки приказки. Оформлението на зоната за хранене по начин, който напълно да отговори на предпочитанията ви е в основата на това да си осигурите идеална среда. Затова днес ще представим решение, на което да се доверите с цел повишаване нивото на удобство и комфорт. Мебели АРЕНА – трапезен диван гарантират не просто прекрасно организиран кът, а създаване на многофункционална зона, която можете да използвате дори за почивка.

Удобно ли е обзавеждането с кухненски диван

На диваните в кухнята като способ за обзавеждане се гледа като на много добра алтернатива особено, когато помещението съчетава готварски кът и такъв за хранене. напоследък търговците отчитат висок ръст на продажбите на трапезни дивани, а причините за този повишен интерес се дължи главно на следното:

 • Меката мебел в трапезарията допринася за по-естетичното организиране на интериора;
 • Мебелите се характеризират с отличните си качества и удобство, което осигуряват на потребителите;
 • Евтини са;
 • Превръщат се в любимо място както за хранене така и за почивка;
 • Функционални са;
 • Лесно се интегрират дори в малки и с ограничена площ помещения.

Когато апартамента ви е толкова голям колкото ви се иска то определено това, от което ще се ръководите са правилния подбор на мебелировка. Затова от магазин Арена фокусират вниманието ви върху категорията практични и многофункционални трапезни дивани, благодарение на които ще реализирате мечтата си за стилна, уютна и прекрасна атмосфера.

Технически особености

Диваните, представени в категорията Трапезни не са типичните видове мека мебел, които познаваме от холните пространства. Тук става въпрос за такива идеи и решения, които имат своята техническа обосновка. Характерно за моделите трапезни дивани е това, че те са изключително популярен способ за обзавеждане на зони за хранене.

Специфичните им технически особености се отнасят до:

 • Ъглова форма, която се вписва лесно в пространството;
 • Използване на качествена здрава дървена основа, позволяваща интензивно ежедневно натоварване;
 • Възможност за избор на тапицерия, която да се почиства лесно дори от мазните петна от храна или разлято кафе и червено вино;
 • Безупречна мекота и усещане за комфорт, гарантирани от ергономичния дизайн на изделието;
 • Елегантна визия, разнообразяваща обстановката и вдъхваща ѝ живот.

Има защо да се възползвате от тези технически параметри на моделите трапезни дивани. Независимо от мини компактните си размери те се оказват супер ефективни по отношение на естетично оформен кът, който е изискан, стилен и удобен за ежедневно натоварване.

Функционалност, от която ще пожелаете да се възползвате

функционален диван

Шока, който мнозина изживяват се дължи на невъзможността да се намери балансиран вариант за осигуряване на места за отдих, сън и дори прибиране на всички вещи. Особеното при малките дивани, които са популярни като кухненски, трапезни или мини ъгли е това, че те се характеризират с невероятната си функционалност. Какво точно имаме предвид като ги дефинираме като наистина удобни и мултифункционални мебели, от които всеки би пожелал да се възползва?

Същността на принципа на функционалност, който е характерен за тези видове мека мебел се дължи на:

 • Моделите разполагат с разтегателен механизъм. Това позволява на дивана да бъде трансформиран в легло;
 • Ракла за багаж. Дискретно решение, което обикновено се намира под седалката, разполагащо с достатъчен обем да съхранявате различни вещи;
 • Декоративни възглавници, които ще ви предоставят отлично удобство по време на хранене както и в случай, че решите да подремнете на диванчето.

Ето ви възможност, от която да се възползвате. Създайте си удобства с новата колекция идейни трапезни продукти от Мебели АРЕНА.

Top