Вие сте тук
Начало > Баня > Защо да изберете правоъгълна душ кабина за банята

Защо да изберете правоъгълна душ кабина за банята

душ зона

Интересът към душ кабините е напълно оправдан. Това е решение за малки и просторни бани, които делят пространството със зоната за ползване на тоалетна. Благодарение на правилно подбраните душ кабини всяко домакинство може да ограничи достъпа на вода из целия под и така да създаде уютна и приятна обстановка, съобразена с индивидуалните нужди на ползвателите. Санитарния кът е не по-малко специално място от всяко друго у дома. Затова човек винаги трябва да обмисля добре нещата преди да вземе крайно решение. Правоъгълни душ кабини са сред на-продаваните модели, тъй като тук се забелязва една доста добра приспособимост и предоставяне на достатъчно площ за къпане.

Кое прави правоъгълните модели най-продавани

Процента на интересуващи се от правоъгълните варианти е обяснимо висок. В крайна сметка се оказва, че има редица идеи на пазара, но не всяка от тях може да осигури на домакинството оптимално удобство. За да се конфигурира правилната формула и да се осигури баланс в пространството е редно да се обърне внимание на:

  • Обща площ на банята;
  • Позиция на тоалетната чиния и умивалника;
  • Нужно пространство за преминаване;
  • Налично пространство в зоната за къпане.

Когато имате яснота по отношение на мерките, които са очевидно важни за да може да се определи типа на кабината то едва тогава може да се говори за дефиниране на размер. Всяко едно обстоятелство е необходимо да бъде идеално конфигурирано с оглед на това да се използват конкретните дадености на зоната и така да се инвестира в удобно душ решение.

Интересът точно към правоъгълните се дължи най-вече на това, че те разполагат с много повече площ. Това позволява къпещия се да има повече свобода за движение. Едва ли бихте предпочели да се поливате с вода, а де не можете поради тясното пространство да измиете косата и тялото си така както обичайно сте свикнали да правите. Ето, че именно правоъгълните форми, които се вписват в стандартите са приложими за използване от хора с различна физика.

С параван или врата

душ кабина

Обикновено на клиентите се предлагат два типа душ кабини от типа правоъгълни. Едните са с врата, а другите са само преградени с параван. За да изберете подходящата за вашата баня е необходимо да направите съответната преценка и така да постигнете идеалната възможност за ограничаване на водата в останалата част на помещението. Ако имате достатъчно пространство то варианта с врата е добре дошла, защото ще имате пълен контрол върху парата и влагата. В случай, че банята е по-малка то ето ви вариант за бърз и лесен достъп до зоната за къпане. Тук използването на душ корито е препоръчително, тъй като се намалява риска от невъзможност сифона да поеме по-голямото количество вода и то да достигне до тоалетната чиния.

И моделите с врата, която може да бъда на панти или плъзгащи се ролки както и параваните са удобен вариант за конфигуриране и оформяне на правоъгълна зона за къпане. Въпрос на гледна точка и търсене на оптимално удобство е към кое от предложенията ще се ориентирате.

Осигурете си перспективен комфорт

Банята е място, което се използва от всеки и то ежедневно. Личната хигиена е основен приоритет на човека и затова ежедневния душ не е лукс, а необходимост. За да не се превръща в истински тормоз използването на банята е необходимо винаги да се подхожда разумно и отговорно т.е. да се инвестира в такива санитарни принадлежности, които са напълно адекватни на пространството и вижданията на потребителите.

С правоъгълните душ кабини несъмнено ще си осигурите ефективност и удобство, а това се гарантира от:

  • Лесните за внедряване размери в стандартни, малки и просторни зони;
  • Телескопично захващане на стъклото;
  • 8 мм подсилено закалено стъкло (прозрачно или матирано);
  • Достъпна цена.

За да се къпете удобно и да ограничите влагата само в душ зоната е необходимо да инвестирате именно в този тип правоъгълна кабина, която ще допринесе за вашия ежедневен комфорт.

Top