Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Време е за покупка на нови мебели? Ето какво е важно да знаете, споделят от Лени Стил Варна

Време е за покупка на нови мебели? Ето какво е важно да знаете, споделят от Лени Стил Варна

Уютно ли е у дома, уютно ще е и в душата ни. Защото именно от обстановката в жилището ни зависи в какво състояние на духа ще се намираме, когато сме си вкъщи – доброто настроение се дължи до голяма степен на наличната мебелировка. Колкото по-модерна и удобна е тя, толкова по-голямо ще е желанието ни да я използваме по предназначение.

Кухнята, спалнята, дневната, коридорът и детската стая – всяко едно от тези помещения заслужава да бъде обособено по съвременен и функционален начин, който ще носи след себе си положителен отзвук години наред, разказват от магазин за мебели Варна Лени Стил.

Откъде да започнем при избора на ново жилищно обзавеждане

Едно е да знаем какво е модерно в интериорен план, съвсем друго е да сме наясно с реалните ни потребности и пространствени възможности, с които разполагаме. В този ред на мисли, хубаво е предварително да заложим критерии за избор, които да следваме в разгара на селекцията – така ще бъдем максимално организирани и стиковани в разгара на търсенето на съвършените за нас мебели.

Препоръчително е да започнем от броя стаи и големината на всяко едно от помещенията. Така ще се ориентираме по-лесно какви точно мебели да купим, разказват от Лени Стил Варна. Колкото по-малки са стаите, толкова по-компактни интериорни компоненти е добре да купим, като така ще си осигурим нужната практичност и естетика, съобразявайки се изцяло с наличната площ.

Следващата стъпка е да определим бюджет и да се опитаме да се вмъкнем в него. Когато сме наясно с реалните си финансови възможности, няма да се разпиляваме в разглеждане на предложения, които изобщо не са за нас… Освен да се съобразим със съдържанието в портфейла си, трябва да направим и още нещо – да разберем какви са актуалните за тази година и да се опитаме да ги вмъкнем в интериорното оформление на своето жилище.

Какви качества е добре да притежава

Мебелите дома ни не е достатъчно да бъдат просто евтини, споделят от магазин Лени Стил Варна. Необходимо е да са още и:

  • качествено направени – изработката на обзавеждането е сред първите неща, на които трябва да обърнем внимание, защото от нея зависи колко дълго време ще остане здраво и красиво във времето;
  • удобни за използване/функционални – практичността е ключово условие за това да останем доволни като потребители, след като сме извършили покупка на нови мебели за една или всичките стаи в нашия дом;
  • в крак с трендовете – модата е навсякъде около нас и е немислимо да я подминем, когато е време за интериорни промени. Тя ще ни „навигира“, докато избираме ново обзавеждане в класически, индустриален или минималистичен стил;
  • в коректните размери – естествено, че не е особено подходящо да заложим на четикрикрилен гардероб, ако спалнята ни допуска само трикрилен или двукрилен такъв. Същото може да се каже и за всяка една друга стая в жилището – задължително е да се водим от нейната площ, за да не постигнем „претрупан“ ефект наместо изразено положителен;
  • решени в приятни цветове – сред актуалните за тази година нюанси за мебели са бялото, бежовото, кафявото, сивото, ярко синьото и светло оранжевото. По интензивните тонове е добре да бъдат използвани като акценти, а не толкова като основни цветове. Изберете такива, които ви карат да се усмихвате, а не да се напрягате.

При факта, че ще използваме новите си мебели доста дълго време, е дори несериозно да заложим на предложения с посредствен дизайн и с лоша изработка. Струва си да вложим дори и по-голяма сума пари в луксозно обзавеждане, за която ще сме напълно сигурни, че ще остане в добър вид много дълго време. Добро решение е да я изберем онлайн, защото така ще получим достъп до разнообразен продуктов каталог и преференциални цени, разказват от онлайн магазин за мебели Лени Стил Варна.

Top