Вие сте тук
Начало > Декорация > Как да създадем уютна обстановка през цялата година

Как да създадем уютна обстановка през цялата година

Независимо от сезона, уютът на дома е задължителен. Не едни и същи детайли обаче носят конкретното настроение и нагласа през различните месеци от годината. Ако през зимата обичаме да се чувстваме сгушени на топло, то през лятото ни е нужна повече свобода и простор.

Как се променя жилището според времето

Не е задължително топлите и дебели килими да стоят през цялата година. Когато сте избирали вашия вътрешен дизайн, те са били неразривна част от обзавеждането. Възползвайте се от различните сезони, за да ги почистите щателно. Дебелата настилка може да бъде прибрана през горещините и заменена с леки алтернативи. В летните жеги обичаме да се разхождаме боси и да усещаме хладината на пода. Не ни трябват натоварващи елементи, които събират допълнителен прах.

Растенията

В студеното време не бихме могли да си позволим да зарежем красивите цветя навън. Това би било пагубно за тях. Възможно е да претрупаме малко вътрешната аранжировка, когато всички са вътре, но през пролетта ще украсите терасите и ще си освободите място. Нека домът ви задиша с нови сили.

Не подценявайте пролетното почистване. Може и да не го чакате с нетърпение, но ако изхвърлите всичко ненужно, което се е трупало през последните месеци и разчистите основно, ще усетите прилив на сили и енергия. Ефектът върху психическото здраве на организма може и да е неусетен, но е сигурен. Редът е в строга зависимост с вашите възприятия. Това може да се отрази положително и на други области от ежедневието ви.

Завеси

Използвайте топлите дни, за да освежите завесите в дома. Ако разположението на апартамента е южно, бихте могли да си набавите тъмен комплект за лятото. Преките слънчеви лъчи не прощават. И ако през зимата търсим всеки топъл порив, през горещите дни се опитваме всячески да се скрием от това. Плътните и тъмни завеси успешно ще предотвратят навлизането на излишната слънчева светлина у дома.

Завивки

Заменете зимните дебели завивки с нежни сатенени чаршафи. Те държат хладно и могат да са изключително облекчаващи след напрегнат и изтощителен ден. Това е аналогично с промяната, която извършвате във вашия гардероб при всяка смяна на сезоните.

Възраждащ сезон

Новият живот се усеща навсякъде. Весело е и се чувстваме свободни. Нека внесем това усещане и у дома. Не се заробвайте с един и същ интериор. Новото носи удоволствие. Динамиката ни следва на всяка крачка. Разчупете и домашната атмосфера, за да се радвате на разнообразието, което ви предоставя възможността.

Top