Вие сте тук
Начало > Кухня > Масата за хранене – трудно ли е да изберем правилната

Масата за хранене – трудно ли е да изберем правилната

трапезна маса

Всяко семейство си има система и собствени трикове за избор на мебели. В даден момент от обитаването на едно жилище изпитваме нужда да променим нещо в него. Дали заради амортизиране и механична повреда или пък просто търсим малко разнообразие – всъщност причината не  е толкова важна. Идеята е да направим така, че да се сдобием с обзавеждането, което да отговори на потребностите и да покрие очакванията ни. Всяка една домашна зона заслужава внимание и това предполага наистина да се отнесем максимално отговорно към вземането на крайно решение. И ако сте от клиентите, на които им предстои да избират нова трапезна маса то можете да се настаните удобно и да се запознаете с основните правила, които е препоръчително да спазите с цел да намалите риска от фрапантни грешки.

Трапезния кът – как да оформим удобен и естетичен

Като цяло трапезарията е зона, която е доста уважавана от българите. Да се настаниш в комфортна и приятна обстановка и да се насладиш на вкусна храна е не просто ежедневие, а цял ритуал, който със сигурност се спазва и във вашия дом. Ето я причината обзавеждането в трапезарията да бъде подложено на щателен анализ, който да гарантира на всеки член от домакинството удобство.

Два са основните елемента, които се характеризират при мебелиране на тази зона – масата и столовете. Партньорството им задължително следва да е в хармония и синхрон – все пак се търси удобство и естетика, нали! Обект на нашите днешни размисли ще бъдат масите, тъй като от тях зависи организацията в зоната и ефективната подредба, така че да се намери оптимална задоволеност на хората, които ще се настанят около нея. Маси за кухня, трапезни маси, плотове и под всякакви наименования можете да срещнете в Интернет пространството тези мебели. Но реална все става въпрос за една и съща мебел, а именно за такава, която предлага добра площ за сервиране на ястия, които домакинството ще консумира.

трапезен кът

Трапезната маса се отличава с изключително многообразие. Никак не са малко нещата, които предварително трябва да прецените за да сте сигурни, е ще изберете правилната. В основата на критериите, които са масови за всички клиенти са:

 • С какъв размер да бъде масата в кухнята;
 • На каква форма да заложим?
 • Нужни ли са механизми за разпъване и увеличаване на плота;
 • Цветна или традиционна бяла маса да изберем;
 • Масив, МДФ, ПДЧ, стъкло – какъв да бъде материала?.

Въпросите никак не са малко и няма как да ги определим като маловажни, защото от това зависи дали ще останем доволни от новата си мебел, която да гарантира естетика и удобство.

Стабилност, поддръжка и качество при масите за кухня

Освен до тук изброените критерии, към които е важно да проявим безкомпромисност има и още няколко детайла, които биха ви помогнали да вземете правилно решение за оборудване на трапезния кът в кухнята. За една маса за хранене е важно да бъде:

 • Стабилна.

Много от клиентите избират по красота, което не е много правилно. Дори красива една маса задължителна трябва да е стабилна. Препоръките тук са за избор на по-тежка маса, която не се отмества лесно и така да създава предпоставка за обръщане на чаши и разливане на храна извън съдовете, в които е сервирана;

 • Лесна за поддръжка.

Масата се ползва за хранене, което е свързано с петна, замърсявания и ред други моменти, които биха били причина за нарушаване на нейния естетичен вид. Ако обърнете внимание на предлаганите на пазара модели ще забележите, че те имат един лъскав прозрачен гелов слой. Неговата роля всъщност е не само да подчертае естетиката и красотата на масата, а и да я защити от повреди. Много голям процент от масите в своите характеристики и насоки за употреба позволяват да бъдат почиствани с препарати на алкохолна основа каквито са тези за стъкла. Лекотата да избършете мазни петна, лекета от кафе или вино наистина е важно, тъй като в самата дървесина, независимо дали е масивна или от друг вид няма да се получи навлизане във вътрешността, което реално да съсипе новата ви мебел. Така, че когато купувате маса се запознайте с начините за нейното почистване;

 • Качество.

Под термина се крият още ред други характеристики. Качествената маса е тази, която е стабилна и здрава. А също така и маса, която се почиства лесно и не изисква особени грижи. Какво всъщност имате предвид вие под изискването за качествена маса за кухня? Индивидуалните критерии на потребителите са разностранни. За ад отговорят на техните очаквания производителите са безкомпромисни и наистина влагат не просто креативност, но и най-здрави и износоустойчиви материали, които да задоволят битовите им потребности. Факт е, че една качествена маса може да ви служи години наред, но също така не бива да забравяме, че освен качество е важен и естетичния момент, който пък да оформи прекрасен и уютен кът, който да носи наслада на сетивата ни.

В заключение

Избора на маса за кухнята или трапезарията е отговорно решение на всяко домакинство. За да сте сигурни, че няма да допуснете грешки спазвайте най-важните правила, които са свързани с нейната:  

 • Здравина;
 • Устойчивост;
 • Габаритни размери;
 • Стабилност;
 • Функционалност.
Top