Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Нови Мебелни Фирми > Коя е подходящата тапицерия за офис столове

Коя е подходящата тапицерия за офис столове

офис обзавеждане

Има мебели в офисните пространства, които са подложени на екстремни изпитания. Те не само трябва да осигурят на човека, който ги използва стабилност, комфорт и удобство, но същевременно с тези изисквания са поставени и под прицела на тежестта на тялото. От тях очакваме да са много здрави, да могат да се ползват години наред и освен това наистина да са елегантно решение, което да допълва прекрасно интериорния облик. Ще се зачудите кои ли са тези офис мебели, към които  сме склонни да фиксираме дълъг списък с изисквания, на които те да отговарят. И тъй като нямаме намерение да ви държим в напрежение то ще ви представим тях – офис столовете, които всеки от нас ежедневно използва.

Параметри, които са съществени при покупка на офис столове

Акцентирахме върху някои от критериите, които са съществени при подбора на стол за офиса. Естеството а работа и почти статичната позиция, която заемаме стоейки на едно място се превръща в сериозна предпоставка за това много от хората, които години наред се налага да работят в този ритъм да са подложени на риск от артритни и други заболявания на опорно-двигателната система. Факт, който производителите на столове няма как да пренебрегнат и именно в това е причината днес на пазара да сме свидетели на такъв огромен избор от продукти. Офис столове биват класифицирани в категории по размер, качество, степен на натоварване, гаранции и т.нат. Има обаче няколко главни и съществени въпроси, които всеки от нас трябва да си зададе преди да пристъпи към инвестиране в така офиса мебелировка:

  • Колко дълго като времетраене ще се ползва стола?

Обикновено 7-8 часа прекарваме в седнало положените, което предполага да търсим ергономичен офис стол, гарантиращ стабилност и опора на тялото ни;

  • Какви функции са ни нужни?

Дълъг е списъка с предложения, които производителите не предлагат. Оказва се, че задължителните са онези свързани с настройването на позицията на стола спрямо височината на тялото, следват амортисьори, подвижност, люлеещ се механизъм и много други. С две думи тук екстри е липсват, така че има какво да пожелаете от новия си стол като средство за работа и отмора;

  • Поддръжка. Осем часа подложен на замърсявания като прах, течности, храна. Това е момент, в който наистина  е важно да се замислите за типа на тапицерията, с която да е покрит стола. Спецификата на тази част е в това, че колкото по лесна за поддръжка е видимата част то толкова по-дълго кат овреме ще можете да ползвате стола.

Дамаската е сред водещите критерии, които много от клиентите изисква да отговаря на високи стандарти. Именно поради това ще разгледаме двата основни вида, които се срещат и ползват при направата на висококачествени офис столове.

Предимствата на тапицерията от еко и естествена кожа

офис стол

Забелязваме, че на пазара има много голям избор от столове, тапицирани с кожа. Тя може да в еко вариант или пък естествена. Масови са еко моделите, тъй като цената е по-ниска, а освен това такава тапицерия определено е устойчива и достатъчно еластична за да устои на ежедневното натоварване. Факт е, че кожената тапицерия се почиства изключително лесно. Тя е приоритетна и по отношение а това, че не задържа прах и мръсотия, които да навлизат в дълбочината на останалите материали и така за създават дискомфорт за ползвателя. Една идея по-скъпи са от текстилните, но пък за сметка на това предоставят дълготрайност, устойчивост и здравина. И ако се питате дали стол, покрит с естествена или изкуствена кожа да изберете то его ги сравненията между тях за да си направите реална преценка:

Вид тапицерия Предимства Недостатъци
Еко кожа -евтин вариант;
-естетичен;
-лесно се почиства;
-комфортен.
-износва се по-бързо;  
Естествена кожа -естетичен;
-комфортен;
-лесна поддръжка;
-вечната тапицерия за офис стол.
-висока цена.

Оказва се, че в зависимост от това колко сте готови да инвестирате в офис стол имате два варианта ако сте предпочели изискания и луксозен облик в интериора. практиката показва, че президентски и директорски столове се избират с по-луксозната естествена тапицерия, а при работните варианти се залага на еко дамаска. Естествената  и еко кожата са предпочитани  и при геймърските столове като причините е в безспорния комфорт, който предоставят както и бързината за тяхната поддръжка и почистване.

Текстилната дамаска – ДА или НЕ

И ако ви се струва непосилно да инвестирате 150-200 лева в офис стол то не бива да се отчайвате, защото на пазара се предлагат и други решения. Моделите с текстилна тапицерия също са удачен модел офисни решения, но тук в основата на тяхното пренебрегване е това, че за разлика от кожените, които се почистват супер лесно и бързо тук задържането на прах в седалката и облегалката е в доста голяма степен. А безспорно тези недостатъци не с аза пренебрегване и ако държите да ползвате добър и чист офис стол то по-често ще се налага да изтупвате и дори да перете с подходящ уред за да не се създават предпоставки за поява на дихателни заболявания.

Въпрос на индивидуален избори  финансова възможност е какви офис столове ще изберете. Съвета на специалистите е ако имате възможност да не жалите средства за тази мебел особено ако ще я експлоатирате ежедневно и възлагане на нея грижата за тялото ви.

Top