Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Кои са предимствата на камините на дърва

Кои са предимствата на камините на дърва

камина

И вие ли се чудите как ще посрещнете зимния сезон? Уредите, които до сега сте използвали не са от най-рентабилните и определено това се оказва изключително неприемливо за бъдещ период на използване. Тенденциите, които днес предлагат на вниманието ни търговците са различни и изцяло провокирани от желанието на клиентите да инвестират в продукти, които са високоефективни и с икономичен разход. Една добра алтернатива се оказват камини на дърва зимен сезон, с които можете да си гарантирате уют и топлина с поносими разходи. Как и каква да изберете ще ви разкажем след малко.

За повече уют през зимата

Навярно сте правили различни сравнения и анализи, които да ви дадат нужната информация относно осигуряването на различни условия за създаване на комфортна атмосфера през зимните месеци. Ако сте установили, че електричеството, което ще плащате е непосилно за джоба ви то определено имате на фокус опция с инсталиране на камина на дърва.

Уредите от категорията камини на твърдо гориво се характеризират с потенциала си по отношение на:

  • Устойчивост на натоварване;
  • Отлична функционалност;
  • Ефективност;
  • Икономичен принцип на работа;
  • Усвояване на топлината;
  • Дълголетие;
  • Ниска първоначална инвестиция.

Ако до тук изложеното ви допада като възможност за намаляване на месечните разходи през зимния сезон то определено можете да се възползвате без проблем от такава покупка. Камините са все по-предпочитани решения, тъй като безспорно се отличават с огромния си потенциал по отношение на комфорт и отлични условия за отопление както на малки така и големи имоти. Доказателство за изложеното а многообразните възможности и алтернативи, които стоят като решение за потребителите, които държат да инвестират разумно в перспективен уред.

Видове камини на дърва

камина на дърва

Една от основните ви задачи при покупката на такива уреди е да избере подходящия вид. На практика това ще предопредели ефективността от използването на съоръжението. Основни три варианта се предлагат от търговците на такава техника. Това са:

  • Сухи камини;
  • С въздуховоди;
  • С водна риза.

Сами можете да прецените кой от видовете би бил приложим във вашия интериор. Определено целта би оправдала крайното ви решение. Що се отнася до това да с подходи отговорно спрямо отоплителния сезон е добре да се съобразите с особеностите на имота.

Сухите камини например са ефективни при малки имоти, които се състоят от максимум две основни помещения. Така дори при отворени врати ще можете да се погрижите за ефективното и равномерно разпределение на топлината с помощта на естественото циркулиране на въздуха.

При моделите с въздуховоди е нужно още при строителството и ремонта на имота да се предвиди изграждането на система, по която въздуха ще се придвижва равномерно в помещенията. Но най-предпочитан и с доказана ефективност се оказват именно камините с водна риза. При тях определено можете да приложите различни методи за разпространение на топлинния поток. Водещи са парното с радиатори и подовите водни инсталации.

Спецификата на всяко жилище предопределя вида на отоплителните уреди. А когато искате да се подготвени за зимния сезон не пренебрегвайте решенията, които са доказали своя потенциал.

Рентабилност и икономии

Дървата са от горивата, които въпреки икономическите катаклизми, на които сме свидетели са сравнително постоянни като цена, на която могат да бъдат закупени. Именно поради това не е случайно, че все повече са клиентите, които разчитат на такива решения и възможности за отопляване.

Рентабилни и икономични са уредите, използващи дърва. Очевидно е, че си имат своите недостатъци, но предвид два пъти по-изгодната цена за посрещане на нуждите на домакинството през студените месеци е логичен аргумента за инвестиране в камини, които се разглеждат като комплексни отоплителни решения.

За инвестиция в уред с отлични качества и доказана ефективност можете да се възползвате от най-актуалните предложения на магазин Balkan Energy.

Top