Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Готварска печка на пелети – комбинативни уреди с невероятен потенциал

Готварска печка на пелети – комбинативни уреди с невероятен потенциал

Готварска печка на пелети

Комбинираните уреди, които освен отопление могат да гарантират на домакинството възможност за осигуряване на топла вода или пък опция за готвене са доста интересни алтернативи. Е, очевидно в градовете за живущите ва апартаменти не е много приоритетно да си инсталират готварска печка на пелети, с която да се отоплява имота и да се подсигурява топла вода за битови нужди, но при планински райони, села, махали това са уреди, които са доказано ефективни.  Подобни уреди са комплексни решения, които могат да бъдат включени в инсталация за централно отопление, което би допринесло за икономично осигуряване на комфорт и топлина в целия имот. Не са познати на нашия пазар подобни решения, което днес ни провокира да ви запознаем с таи опция, която е много ефективна като решение за селски имоти или пък такива във вилни зони, които са отдалечени от суетата на града.

Какво представляват готварските печки на пелети

Може би ви е трудно да си представите да готвите на печка, която се захранва от пелети. Ами представете си как вашите баби са приготвяли храната преди десетилетия. Именно печките на дърва, които са се намирали в кухните са играели тази роля. Повечето от вас вероятно си ги спомнят, защото до къкрещата тенджера са използвали нагорещената метална плоча за да си правят препечени филийки. Е, днес фирмите от отоплителния бранш предлагат една подобрена версия на старите метални печки за готвене на дърва като усъвършенстването е в няколко направления:

  • Дървата са заменени с пелети;
печка
  • Печката не се използва само за готвене и отопляване само на една стая, а обхваща целия имот;
  • Освен за топлина и готвене печката на пелети може да произвежда и топла вода за битови нужди.

Доста интересна възможност за живеещите в къщи, които са двуетажни и трудно успяват да отоплят всяка една от стаите. Безспорно идеята за инвестиране н една такава печка за готвене на пелети е интересна, тъй като това е уред с огромен потенциал. Реално купувате печка, която инсталирате в кухнята за да можете да я ползвате за готвене. Ще отворим една скоба и ще ви информираме за това, е това е готварска печка, която разполага с няколко зони за нагряване на съдовете (тенджери, тигани), а освен това си има и фурна, в която можете да печете различни сладкиши, месо и всякакви други ястия.

Това обаче както вече споменахме не е обикновена готварска печка, която използва конкретен тип гориво, а именно пелети. Уреда е изключително компактен, защото освен, че отоплява помещението, в което е инсталиран има възможността да се свърже с инсталация от радиатори, които са позиционирани в различни помещения на имота и така да се осигури топлина с помощна на циркулационната помпа, задвижваща загрятата флуидна течност.

Ето, че имате уред, който ви осигурява топлина за готвене и такава за поддържане на благоприятен микроклимат в дома. Но ползите от този за повечето от четящите примитивен уред не спират до тук. Освен за готвене и топлини на големи площи готварските печки на пелети могат да осигурят и топла вода, която да използвате за миене и поддържане на личната хигиена. Инвестирането в такава печка е доста добро решение, защото не са малко имотите извън градовете, при които се търси ефективно решение за намаляване на разходите, търсене на благоприятен екологичен вариант за топлина, готвене и загряване на топла вода.

Основните предимства на тези печки е в това, че с тях покривате оптимално много домакински дейности, влагате малко средства, но пък за сметка на това получавате безопасен уред, който да и служи години наред. А пелетите като използвано гориво са гаранция за икономия, екологичност и висок коефициент енергийна ефективност. Повече за готварските печки на пелети можете да прочетете на сайта balkanenergy.bg.

Top