Кухнята е от домашните пространства, които се характеризират с особеностите и функциалността си. При подбора на уредите, които ще вършат основната работа, свързана с приготвянето на храна това, което е важно да отбележим е, че действително е важно да се подходи тактически. На разбираем език това означава, че не бива да избирате такива, които само да ви харесват, защото освен стилни и креативни уредите е важно да бъдат практични, лесни за управление и поддръжка. А сред задължителните и приоритетни за кухнята уреди е плота, върху чиито особености и многообразие ще акцентираме днес. Плот за вграждане мебели Арена ще вземе за пример, тъй като колекцията, която предлагат от виртуалния магазин наистина се радва на огромна популярност.
Видове и качества плотове за кухня
Плотовете по своя замисъл са създадени за да се вграждат. Това означава, че се приспособяват в кухненската мебел така, че да заемат най-малко пространство, а освен всичко останало са и безшевен акцент, който да предаде гладкост на интериора. Удивителни и лесни за интегриране са плотовете за вграждане, които ще откриете в онлайн магазин Арена. Те се отличават със своята иновативност и гъвкавост. Сами по себе си тези уреди могат да бъдат различни не само от гледна точка на размера, а също технологията на загряване на съда, дизайн, цвят и други.
Плотовете, които откриваме в Арена са класифицирани в няколко аспекта – използване на енергия, размери и функционалност. Престои да се запознаем с предимствата и недостатъците на три типа котлони или още известни като плотове за вграждане ката именно така ще можете да направите реална съпоставка на качествата им.
Какво е електрически плот
Това са плотовете, които са стандартни. Те използват лъчиста за да загряват съда, който е поставен върху тях. Отличителните белези, с които се характеризират тези котлони е това, че са практични, а също така и:
- Лесни за инсталиране;
- Адаптивни;
- Евтини;
- Имат различни фази на загряване;
- Лесни са за експлоатация;
- Удобни за почистване поради гладкостта на материала, от който са изработени.
Рисковете от използване на такива известни още като стъклокерамични плотове е това, че има риск от изгаряне дори след като сте приключили работа с уреда. Именно поради това по-новите модели разполагат с индикатор за остатъчна топлина, което идва да напомни на домакинята да внимава с определената зона, която все още е топла. Да не пропуснем да споделим, че когато се избира такъв плот хубаво да се запознаете с енергийния му клас. Има модели, които са доста разходоемки от гледна точка на електрическа енергия.
Индукционен плот – ползи и недостатъци
Ако сте ориентирани към по-новите и ефективни уреди то плотовете за вграждане от Арена тип индукционни са много добра оферта. Удивителното при тези уреди е това, че те остават студени докато работят и само съда, който е върху тях се загрява. Топлината се предава с помощта на електромагнитна индукция, което от своя страна използва много по-малко количество електроенергия. Сред главните предимства на индукционните плотове са:
- Бързо нагряване;
- Прецизен контрол върху температурата;
- Енергийно ефективни са;
- Няма риск от изгаряне;
- Елегантни и лесни са поддържка са.
Не са много недостатъците на тези плотове, но въпреки това е редно да ги споделим:
- Почти двойно по-скъпи са от електрическите;
- Нужни са специални съдове, в които да се готви храната.
Газови и комбинирани плотове – същност
Не случайно професионалните готвачи ги избират. Те са лесни за контрол и храната се приготвя доста бързо. Температурата е много важна в готвенето, а газовите зони наистина са доста прецизни в това отношение. Водещи предимства са:
- Ниска консумация на газ;
- Бързина при готвене;
- Лесно управление.
Естествено за да се използва газов или комбиниран плот се нуждаете от подаване на газ, което може да стане чрез инсталация или зареждаща се газова бутилка.