Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Бебешката количка – знаете ли кои са важните детайли за нейния избор

Бебешката количка – знаете ли кои са важните детайли за нейния избор

Бебешка количка

Човек колкото и спокойно да живее в един момент се изправя пред родителството тогава нещата наистина се обръщат на 360 °. Как се става добър родител? Какво е важно да знаете за тази доживотна професия? Ще се справите ли с трудностите? Няма спор, въпросите ще ви връхлитат един след друг и в дадена ситуация наистина ще си помислите, че полудявате. Спокойно, всичко е в реда на нещата, така че не полудявате, а просто изграждате една различна представа за живота, в който вече не сте отговорни само за себе си, а и за малките хора, които скоро ще се появят в живота ви. Но от къде да започнете с приготовленията? Детската стая, дрешките, плените, бебешката количка? Всъщност всичко е важно, но тъй като всичко е свързано с пари ние ви съветваме да започнете с най-приоритетните – стаята и нейното оборудване и пакет от дрешки, които са ви нужни. Не бива обаче да пренебрегвате и избора на бебешки колички, тъй като само няколко дни след като вече сте станали родители ще изпитате желание да споделите със света факта, че вече сте родител. И ето, че за да не носите бебето на ръце е необходимо до му осигурите практично и удобно возило.

Кога е правилния момент за избор на количка

Ако вече сте готови с детската стая и основните неща за нейното оборудване то подходящ е момента да подбор на бабешка количка. Препоръчително е да се заемете с нейния избор в случаите, в които наистина имате все още време за да разгледате вариантите, които се предлагат на пазара. Дори можете да си организирате тест драйв с цел да усетите и почувствате возилото като атрибут, който ежедневно ще ползвате при излизане на бебето навън.

Характерно за покупката на бебешка количка е това, че действително трябва да отделите не малко време за да се запознаете с характеристиките и видовото многообразие, което се предлага в търговската мрежа. А такова ще се уверите има и то в огромни мащаби. Така, че правилното време за избор на бебешка количка и анализиране на идеите, които се предлагат от производители и търговци е преди бебето да се родило, защото така ще имате повече време за да оцените качествата на едни и други модели.

Съвети от професионалисти

Съсредоточете се върху такива търговци, които имат богат опит в предлагането на варианти за бебешки колички. С тяхна помощ наистина имате много голям шанс да получите точно онова, което напълно да ви устройва като вариант по отношение на ергономичност, стил, дизайн и цена. Но все пак какво точно съветват професионалистите младите родители, които за пръв път е изправят пред вземане на подобно решение?

Ето няколко добри насоки, които можете да вземете под внимание с оглед на това да се съсредоточите в подбора на бебешка количка, която напълно да ви удовлетвори:

  • Размери
Детска количка

Обърнете внимание на широчината на коша. До каква възраст може да се използва съответната колика и колко като товароносимост може да понесе. Размерите на возилото са от съществено значение и за това дали лесно ще можете да прибирате в багажника на автомобила или пък това ще е доста трудно;

  • Вид на основата

Колкото важен е размера на коша толкова определяща е основата на бебешката количка. Тя е тази част, която се грижи за цялостната стабилност на возилото по време на движение или в случаите на покой. Избирането на масивна основа и среден като размер кош ще осигури стабилност, особено приоритетна при подбора на бебешка количка;

  • Обезопасяване

Колкото повече колани, предпазващи бебето и детето от падане толкова по-добре. Никога не пропускайте да проверите дали правилно сте направили закопчаването, защото инциденти с паднало от количката бебе не са рядкост точно поради разсеяност на родителите. така, че ако има три колана сложете и трите като така ще осигурите наистина максимална безопасност на бебето

  • Определете модела

Тук има доста да умувате и да разглеждате. Професионалните консултанти съветват да си вземете количка, която да бъде оптимално ефективна през всеки сезон, което означава да разполага с достатъчно на брой кошове – зимен, летен, кошница за новородено, столче за кола и т.нат. Да, тези колички наистина са доста скъпи, но пък се оказват изключително перспективни, защото могат да се ползват от деня на раждането на бебето до неговото стабилно прохождане. Внимателно се запознайте с вариантите с цел да се доверите на оптимално устойчив вариант, с който ще бъдете сигурни, че детето и вие получавате удобство по време на разходките през деня.

 Какъв бюджет да определите за бебешка количка

След като ви запознахме с основните неща, които са свързани с правилния избор на бебешка количка то идва ред да се заемете и с бюджета. Много родители са на мнение, че бебешките колички са много скъпи и неоснователно цените им са толкова надути. Може и да има нещо вярно, но ако държите на качеството наистина не бива да правите компромис с това колко ще изхарчите за добра количка. Всичко се заплаща – стабилността, маневреността, изтънения дизайн, удобството! Ето защо е важно да вземете разумно решение и да заложите на количка, която да покрие вашите очаквания.

Top