Вие сте тук
Начало > Спалня > Що е то легло персон и половина

Що е то легло персон и половина

персон и половина

Може би голям брой от четящите нашия блог са израснали с легло персон и половина. Това е вид двоен креват, който се приема като една от най-адаптивните възможности, позволяващи заемането на много малко площ от стаята, а предоставяйки пространство за сън и почивка на един или двама души. За много родители това са вид тийнейджърски легла, тъй като наистина са една много добра алтернатива относно това да осигурят на растящото дете много повече комфорт и удобство. на какво се дължи интереса към този тип кревати и наистина ли са толкова ефективни колкото се твърди? Ще ви представим кратко резюме относно персон и половина модела, а равносметката оставяме на вас.

Особености на кревати персон и половина

За да ги разграничим от останалите тенденции, които се предлагат в търговската мрежа е важно да подчертаем някои съществени характеристики, които касаят този тип мебелировка. Изключително адаптивни – това е първото, което ви направи впечатление, но не това е единственото, което ще отчетем за леглата, които могат да се използват не само от един човек, но при необходимост и от двама души.

Легло

Отличителните белези на персон и половина модела са:

  • Размери, които са 114/190 или 120/190

Забележете, че тук дължина 200 см не се споменава, тъй като ако фиксираме такава то това показва, че говорим за съвсем различен модел двойно легло;

  • Ъглово позициониране

Друга отличителна черта на продукта е именно факта, че задължително се поставя на ъгъл,  а това автоматично говори за пестене на площ. Но това не е причина да го фиксираме към колекцията от ъглови единични легла, които се определят като такива, но предвид това, че са два броя и образуват Г-образна форма;

  • Подматрачната площ е използваема

Дали ще има чекмеджета или страничен механизъм за повдигане на матрака то това не е от значение. Важно е, че това легло може да ви осигури допълнително пространство за прибиране на багаж;

  • Опционална ракла

Тъй като функционалността при тези легла е на много високо ниво няма как а не отбележим, че някои от тях имат и ракла, която можете да изберете за да оформите още по-подредена спална зона.

Със сигурност дадената информация ви е била полезна относно това да разграничите моделите персон и половина от останалите предложения за легла.

Приложимост и модни тенденции

Подбора на подходящата мебелировка е ключов момент за всяко едно домакинство. Когато сме изправени пред подобно предизвикателство действително установяваме трудността да изберем най-добрия модел. За да бъдем на 100 % сигурни в решението си то очевидно се налага да проявим нужната доза отговорност т.е. да се фокусираме върху това за кого ще бъде предназначено това легло и дали неговия дизайн би подхождал на интериора, в който смятаме да го позиционираме.

Приложими са такива мебели при:

  • Обзавеждане на детска стая;
  • Мебелиране на стаята на тийнейджъра;
  • При прекалено малка площ на родителската спалня;
  • За гостна стая и т.нат.

Всъщност където могат да спят двама души или пък сам един човек е възможно да се използва това многофункционално решение, с което напълно лесно и практично ще се постигнат добри интериорни ефекти.

А що се отнася до модните акценти то определено ще ви направи впечатление, че все повече са моделите, които се изработват от висококачествени материали. Набляга се на приятната визия и дори моделите с тапицерия. Използват се механизми, които са здрави и сигурни, тихи при използване и напълно безопасни. Точно поради това персон и половина моделите са едни от все по-предпочитаните легла за обзавеждане а разнообразни като тип помещения, които са предназначени за пълноценна почивка и здравословен сън.

Top