Вие сте тук
Начало > Спалня > 6 задължителни елемента на съвременната спалня

6 задължителни елемента на съвременната спалня

Спалното помещение трябва да отговаря на определени изисквания и да се грижи за комфорта ни у дома

Спалнята е от стаите, които трябва задължително да ни осигуряват пълноценен комфорт. Ако с нещо имате намерение да правите компромис при създаването на интериора, нека това не бъде помещението за релакс от дома ви, защото ще нарушите и душевния си баланс. Дори да не вярвате в принципите на фън шуй, обърнете внимание кога и как се чувствате в жилището си, за да осъзнаете важността на атмосферата в него.

Ето ги елементите на съвременната спалня, които е добре да внесете в нея:

Качествено и удобно легло

Задължително условие, което трябва да удовлетворява и двамата партньори, ако не живеете сами. Матракът трябва да изпълнява няколко функции – да бъде от подходящи материи, да не създава рискове от алергии, да осигурява стабилна подкрепа на гърба и същевременно лекота при спане.

Леглото е по избор, а моделът може да е всеки, който ви устройва и е по вкуса ви.

Нощни шкафчета

Те са малки, но играят ролята на поставки за чашата ни с вода или любимата ни книга. Ако имат чекмедже, могат да поберат и допълнителни неща, от които имаме нужда в спалнята и преценим за важно да съхраняваме там. Препоръчително е да са разположени от двете страни на леглото и да са на една ръка разстояние от него.

Растения

Зеленината съвсем не е забранена в стаята за сън. Те се грижат и за кислорода в нея. Ако сте доста ангажирани и срещате трудности при поддържането им, може да се ориентирате към видове, които не изискват специални грижи. Бамбукът е особено удачен тук.

Красиви камъни

Намерете зона, в която да разположите ефектна етажерка с друзи от красиви полускъпоценни камъни или други сувенири, които ви носят радост. Така ще внесете и декорация, която по принцип рядко присъства в спалнята. Някои камъни носят интересни послания и присъствието им се отразява позитивно на обитателите. 

Дифузер или аромалампа

През последните години ароматерапията става все по-приложима и в домашни условия. Ако добавите към декорацията си лампа за нагряване на масла или дифузер за разпръскването им, ще имате неповторимата възможност да се отпуснете максимално от напрегнатия ден. Заложете на лавандула, горски аромати или такива, които пречистват въздуха.

По-малко електроуреди

Ето нещо, което може да отсъства в спалнята, но ако считате за наложителен телевизора, нека той да е прикрит по някакъв начин. Идеята е да не смущава почивката ви и да не се привързвате прекалено към него. Компютърът също трябва да стои настрана, когато вечер търсите начин да се откъснете от работните задачи.   

Top