Вие сте тук
Начало > Кухня > Кухня – мечта: как да се сдобием с нея

Кухня – мечта: как да се сдобием с нея

модерна-кухня-1.0

Възможностите, които имаме по отношение на жилищния интериор в наши дни са стотици. Не, хиляди! Разполагаме с цялата свобода на света да създадем уютна и топла домашна атмосфера, която да ни обгръща с красотата си ежедневно. Независимо дали става дума за обзавеждане на спални или кухни, детски стаи или всекидневни, разнообразието е на наша страна, като с негова помощ ще успеем да пренесем и частица от себе си при обзавеждането на дома ни…

Креативността се търси при всеки един вид мебелировка. Колкото тя е по-оригинална и разчупена, толкова по-впечатляваща визия ще успеем да постигнем. За тази цел е нужно да имаме и известни дизайнерски умения, но дори и те да отсъстват, винаги можем да се доверим на професионална фирма за жилищен интериор. С нейна помощ ще постигнем максималното с жилището си, а на финала ще се чувстваме горди с онова, което сме създали!

Обърнете специално внимание на кухненския интериор

Кухнята сама по себе си е ключова стая за всеки дом. Няма нужда да Ви казваме колко различни по вид дейности извършваме ежедневно там. Някои от нас дори и често прекарват нощта на дивана в кухнята, защото той по нищо не отстъпва по комфорт на леглото в спалнята… Това може да Ви говори само и единствено, че кухненският интериор е дотам уютен и красив, че да ни предразполага към всякакъв друг вид дейности, освен кулинарни. Погрижете се подобаващо за наличните в кухнята мебели, опитвайки се да не подминавате нито един детайл. Защото именно в малките неща намираме и най-голямо удоволствие!

Направете така, че по време на готвене да имате достатъчно свобода на движения, а наред с това да разполагате и с нужните удобства от чисто битов характер:

  • Модерна техника;
  • Удобно разположени мебели;
  • Широк плот;
  • Съвременна трапезна маса и столове към нея.

Те ще бъдат Ваш пръв помощник, докато приготвяте поредното вкусно ястие за семейството си. А за да готвите с удоволствие, но най-вече с лекота и желание, е задължително да усещате и красота навсякъде около себе си. Тя се явява силен мотиватор в много ситуации, особено в разгара на поредното кулинарно приключение, в което сте се потопили!

Съобразете се с тенденциите при интериора за 2020-та

Наистина е много важно да сме винаги в крак с модата, без значение дали говорим за дрехи и обувки, или за мебели и интериорни решения като цяло. Да сме актуални във всяко едно отношение, е гаранция за добро самочувствие и вътрешен комфорт. А за да си го осигурим в големи дози и в дома си, е задължително да почерпим добри идеи от надеждни източници. Такива има в изобилие, така че няма да Ви бъде никак трудно да разберете какви са актуалните тенденции при обзавеждането на кухнята!

А те се менят с всяка изминала година… Би било малко трудно да Ви кажем какво точно е актуално днес. Като добавим и личностните предпочитания на всеки един от нас, крайният резултат би могъл да бъде плод на вижданията ни, примесени с модата при интериора. Но със сигурност има неща, които могат да се нарекат „евър грийн“, като например светлите тонове при кухненското обзавеждане!

Пастелната гама е винаги подходяща и никога неуместна. Тя е в състояние да ни въздейства по невероятен начин, карайки ни да се потопим напълно в нейната мекота, забравяйки за цялото напрежение от деня. Колкото до това кое е най-актуално при цветовете за тази година, говорейки за кухни и тяхното обзавеждане, трябва да отбележим, че тъмното и бежовото заемат почетните места, макар че и синьото набира добра позиция в света на интериора…

Позволете си да бъдете себе си

Индивидуалният почерк е винаги гаранция за добри резултати. Ако дръзнем на проявим себе си, дори и когато става дума за мебелирането на кухнята, то със сигурност ще се наслаждаваме на отлични резултати и то години наред. Честно казано, на повечето от нас им е писанало да виждат еднотипни и дори посредствени интериорни предложения за кухни по магазините, а именно това е и причината все по-често да залагаме на мебели по индивиуален дизайн. Този подход има редица плюсове, някои от които са:

  • Възможност за отразяване на личния ни почерк;
  • Материализиране на всичките ни идеи;
  • Свобода при интериорните решения;
  • Осигуряване на висока практичност;
  • Гъвкавост при обособяването на интериора в кухнята.

Всички ние сме се сблъсквали с дилемата дали да си купим нещо готово, или да проявим търпение, за да се сдобием с нещо уникално… Което сами ние ще притежаваме, също както и което няма да има аналог! Същото важи и за мебелите в кухнята, които колкото са по-идентични с нашата същност, та дори и душевност, толкова по-щастливи ще се чувстваме в тяхна „компания“. Именно това е и една от основните причини толкова много хора да не заменят за нищо на света възможността да проектират сами кухнята си, също както и да комбинират по свое усмотрение цветовете в нея. Това се нарича свобода, а тя се печели. Бъдете победители!

Класическа, модерна или ретро кухня

Това е един от най-често срещаният въпрос, на който ще се опитаме да отговорим максимално синтезирано, за да успеем да Ви улесни максимално. В таблицата по-долу ще откриете плюсовете и минусите на всеки един от изброените столове, като след това оставяме на Вас да прецените кое решение е най-удачното за Вашия дом.

Вид Плюсове Минуси
Модерна
кухня
Винаги актуални в интериорен план;
Футуристично излъчване;
Възможност за добавяне на акценти;
Постигане на еклектичен ефект.
Пълно бягство от обаянието на изминалитевремена;
100% urban-интериор.
Ретро
кухня
Романтично излъчване с полъх от миналото.
Нежност и уют, събрани на едно място;
Спокойна и отпускаща атмосфера.  
Отдалечаване от съвремието ни
Класическа
кухня
Минимален риск от интериорни грешки;
Изчистени и стилни линии;
Красота и изтънченост.
Придържане към строгите линии, които не винаги са оптималното решение
Top