Вие сте тук
Начало > Детска Стая > 17 умни идеи за детски спални

17 умни идеи за детски спални

Умни съвети за умни родители

Декорирането на стаята на вашия син или дъщеря може да бъде плашещ процес. Искате пространството да изглежда страхотно, да функционира добре и да улавя въображението на малкото ви, но това е висока цел за едно малко пространство, особено ако е място за двама.

Чувствате се претоварени? Вземете някои съвети от тези умни родители и дизайнери! Независимо дали проектирате обща стая, работите с малко пространство или просто търсите уникална концепция, за да направите стаята на малките си наистина уникална, тези 17 умни идеи за детски спални със сигурност ще ви вдъхновят!

1. Двуетажно легло без натрупване

Двуетажни легла отдавна са решението за постигане на максимална полза от споделеното пространство, но тези лесни за пресъздаване вградени легла, забелязани на The Project Girl, предлагат свеж вид на старомодния модел, изчистени линии, тънка рамка и несъмнено модерна обстановка.

Харесват ли ви? Изградете свое собствено!

2. Детска арт галерия

арт-галерия-деца

Светлият асортимент от рамки, изрисувани с весело жълто, създава уникална галерия в тази сладка стая за момиче, представена в The Caterpillar Years.

Искате ли да направите своя собствена? Отидете в местния магазин за 1лв.! Просто оцветете бюджетните си рамки в един обединяващ цвят и прекарайте въже, което да държи рисунката през гърба. Добавете някои сладки мини щипки за дрехи, и оставете останалото на малкия си Picasso.

Има много творчески начини за показване на произведенията на детето ви.

3. Двуетажен шкаф-легло

шкаф-легло-детска-стая

Искали сте да имате място за специална игрална зала? Няма да повярвате, че този умен хак за шкаф е включен в Design Sponge.

Чрез превръщането на гардероба на сина им в мини двуетажна стая, дизайнерите Макс и Линда успяха да освободят достатъчно място за игра на малкия си. Тъй като децата не се нуждаят от толкова голямо пространство в килера, вие не жертвате много и винаги можете да инсталирате нисък рафт над леглото, което ви позволява да окачите играчките на децата си точно там, където могат да ги достигнат.

4. Washi тапет

Независимо дали наемате вашето пространство или просто имате проблеми с дизайна, лентата на Washi може да бъде най-добрият ви приятел. Тази проста и евтина хартиена лента е мечта за любителите на направи си сам. Просто попитайте умната майка зад тази очарователна спалня, вдъхновена от скандинавците, представена на Every Thing Emily. Създавайки малки кръстове от черна лента, Емили успява да създаде шикозна декорация, която може да бъде премахната напълно, за по-малко от цената на пътуването до Starbucks.

5. Един до друг в детска стая

Трябва да направите място за двама? Опитайте се да подредите две единични легла във форма „L“, както е изобразено в тази просторна и функционална стая за момчета от Decorating Your Small Space.

Поставяйки леглата в ъгъла, ще освободите много пространство. Можете дори да добавите допълнителни възглавници, за да дадете на този елемент усещането за диван през деня. Гениално!

6. Двойна кушетка в детската

Ако не ви харесва ъгловия вариант за леглата, опитайте да поставите две еднакви легла от край до край по дължина на стената и да ги обличате като кушетка.

Това чисто, съвременно пространство, включено в The Handmade Home, безпроблемно комбинира две легла в един изкуствено вграден елемент. Това е чудесен вариант за обща стая или дори стая за игри, която трябва да се използва и като място за гости.

7. Тебиширена красота

Стените тип училищна дъска са навсякъде и с основание. Тази благоприятна за бюджета тенденция е толкова популярна сред тийнейджърите и сред малките деца, което и дава сериозна сила да се задържи.

Тази възхитителна стена тип дъска, изобразена на Collective, включва рамки за картини и декоративни звезди, рисувани с помощта на полу-постоянен маркер. Останалата част от интериора зависи от тази малка госпожица.

Има толкова много неща, които можете да направите само с една боя от креда.

8. Sharpie акцентна стена

Искате красива акцентна стена за малко пари? Вземи Sharpie! С цветове в изобилие и облицовки, вариращи от неонови до метални, тази офис суровина е новият  предпочитан инструмент за декоратори.

Разположена срещу богатата тъмносиня среда, тази мащабна, геометрична акцентна стена на Sharpie, изобразена на Small Fry, не можеше да бъде по-зашеметяваща. Разходите? $ 5.

9. Shabby Chic-and-Peek стил

детска-стая-бяло

Принесете вашата Shabby Chic детска стая на следващото ниво, като използвате добра, старомодна екранна врата!

Екранна врата, като тази малка красота, използвана от умната мама зад Lynzy & Co, е идеална за наглеждане на детето ви по време на сън, без да се налага да се притеснявате за любопитни домашни любимци или избягали малки деца. Чудесно!

10. Разделени личности

детска-стая-двама-човека-различни-стилове

Възможно е децата ви да споделят стая, но това не означава, че техните индивидуални личности не могат да блестят!

Забелязана на Pinterest, тази очарователна стая за момичета създава две отделни зони, като същевременно поддържа един сплотен дизайн, което позволява на всяко дете да определи пространството си и да изрази личния си стил, без да компрометира маминото.

11. Стенно бюро за спестяване на място

Работа с тясно пространство? Това просто монтирано на стена бюро, открито на Avenue Lifestyle, предлага достатъчно пространство за проекти за изкуства и занаяти и домашни задачи, без да заема това толкова ценно пространство в стаята на вашето дете.

12. Люлеещи времена

люлка-детска-стая

Когато става въпрос за детски стаи, фокусът винаги трябва да е върху забавлението!

Независимо дали сте малко дете или тийнейджър, тази красива двойна люлка от ратан, забелязана в Nesting With Grace, е идеалното място за прегръдка с добра книга. И с място за двама, мама също може да се включи в действието!

13. Лесен балдахин

Балдахинът е друг забавен и лесен начин да добавите персоналност към всяко пространство.

Стаята на това сладко момиче носи много стил в едно благоприятно за бюджета модернизиране. Allie от Proverbs 31 Girl просто е фиксирала голяма L-скоба към стената зад леглото на дъщеря си, провесвайки както висяща светлина, така и скромния балдахин от ефирна бяла материя, напълно променяйки облика на нейното пространство.

14. За малката примадона

дете-пеене-детска-стая-интериор

Направете мечтите на малката си примадона реалност с тази очарователна идея от House of Turquoise!

Тази зона за игра на костюми разполага със завиден гардероб и завесна сцена – завършена с места за обожавана аудитория!

Искате ли да поставите малкото момиче в светлината на прожекторите? Вземете извита пръчка за душ и я монтирайте директно към стената. Евтино и лесно!

15. Тайно скривалище

Кое хлапе не обича идеята за тайно скривалище? Това невероятно пространство, проектирано от Colleen Knowles Interiors и представено на Porch, може да се похвали с причудлив проход към бонус стая, изрязана и поставена в тавана над стаята на този късметлия.

16. Уютен кът за четене

Какъв по-добър начин да насърчите малкия си човек да чете от това, да му дадете уютен кът за четене?

Окачени от тавана и обзаведени с удобни възглавници и мек килим за сядане от кожа, този обикновен балдахин създава очарователен и приятен за кът четене в тази пепеляво розова и златна момичешка стая, проектирана от Winter Daisy Interiors.

17. Разделителни врати

момче-момиче-модерен-дизайн-стая-детска

Не можеш да спреш децата да се бият? Разделяй и владей!

Тази великолепна споделена площ, проектирана от Amber Interior Design, използва плъзгащи се врати, за да раздели една голяма спалня на две отделни стаи, предлагайки изобилие от пространство за игра и лична неприкосновеност.

Top