Вие сте тук
Начало > Спалня > Лесния начин за постигане на перфектния интериор в спалнята

Лесния начин за постигане на перфектния интериор в спалнята

спален комплект

Подмяната на спалното обзавеждане преминава през няколко важни етапа. Когато домакинството е поставено пред решението дали да смени само леглото ли да направи цялостна подмяна на мебелирането има няколко фактора, които се вземат под внимание. Идеята е не просто да се разнообрази интериора и да се поднови, а да се намери рационалното решение, което да помогне в обособяването на приятен и уютен кът за пълноценна почивка. В следващите редове ще изложим основните стъпки, през които е нужно да преминете с идеята да не допуснете никакви грешки с покупката на нови спални мебели.

Определете реалистичен бюджет

Основната тема, свързана с каквато и да била покупка са средствата, които се наложи да инвестираме. Въпреки, че спалното помещение не се нуждае от кой знае какви елементи то нагласата ни за реален бюджет следва собствените ни финансови възможности. А вариантите, които пазара предлага не са малко. Освен като единични мебели на добри цени се предлагат и компактни решения, които цялостно да оформят спалната ни зона. Спални комплекти от типа на комбинации между:

  • Легло с гардероб;
  • Легло, гардероб и скрин;
  • Легло с нощни шкафчета, гардероб и тоалетка;
  • Легло с гардероб и възможност да допълните комплекта с други елементи.

Това е бюджетно решение, с което всъщност ще изпълните мисията за цялостна концепция и нужни елементи в спалнята. Добрите цени на пазара всъщност изобилстват и е въпрос на проявена лична преценка как ще филтрирате и по какви цени стоките, които виждате в даден каталог.

Дизайн според индивидуалните изисквания

Идеите, които се предлагат от производителите на мебели за спални със сигурност са впечатляващо разнообразни. Ролята на целия този океан от дизайни и модели е да направи възможен избора ви най-близко с вашите претенции. А спалните мебели в комплект наистина са феноменално лесния начин да направите почивния кът достатъчно уютен и комфортен. Отличаващи се стилове при спалното обзавеждане са:

спалня
  • Скандинавски дизайн спални – елегантни, семпли и изтънчени. За ценителите на нежните тонове и свежото излъчване тези комплекти са ефектния начин да внесете спокойствие и уникално излъчване в интериора;
  • Класически спални комплекти. Тук от значение са материалите. Масивната дървесина създава аристократична и строга визия в интериора. Има обаче потребители, които изпитват истинско удоволствие от тежките мебели, старателно гравирани и изпъстрени в възрожденски мотиви. Такава спалня често се декорира с ръчно нашито спално бельо, а по стените висят картини в дървени рамки;
  • Модерен стил. Спалните комплекти като мебели се доближава донякъде към скандинавския стил, тъй като акцента тук е към изчистените прави форми и светли тонове. Разликата е в това, че докато при скандинавския стил основните материали са естествени то тук при модерните стилове спални комплекти се ползват повече МДФ и лакирани ПДЧ, които придават една въздушност в пространството.

Естествено, че не само в тези три стила се предлагат спални комплекти. Широкия спектър от предложения наистина трудно можем да изброим в няколко реда затова акцентирахме към най-предпочитаните на българския пазар.

Размери и форми

Родителската спалня както  е популярно да се нарича спалнята в жилището обикновено е с квадратура между 12-18 квадратни метра. Когато се впуснете в търсене на ебели за почивната си релакс зона ще установите, че наистина тук опциите като габаритни размери на мебелите са страшно много. Най-често те се проявяват в това, че леглата са с различна ширна. Идеята на производителите на спални комплекти е да предложат на своите клиенти такива мебели, които да се адаптират към техните нужди и потребности.

Най-честите комбинации са следните:                    

Спален комплект Размер на леглото Вид гардероб
Легло с гардероб 140/200 Двукрилен с плъзгащи врати
Легло, нощни шкафчета и
гардероб
160/200 Трикрилен гардероб с плъзгащи врати
Легло, гардероб, скрин 160/200 Гардероб с две крила със стандартно отваряне
Легло, гардероб, тоалетка,
скрин
180/200 Ъглов четирикрилен гардероб с плъзгащи се
врати

Ролята на предлаганите многообразни като размери и форми мебели е да се даде шанс на клиентите да оптимизират максимално наличното пространство и да си предоставят удобство, комфорт и спокойна атмосфера. Акцента е върху размерите на мебелите, които реално можете да изберете така, че да се съобразите с квадратурата на стаята. По-големите пространства предполагат възможност за по-голямо легло както  и гардероб като основни мебели. Възможностите пък за плъзгащи врати при гардеробите дават добра алтернатива да спестите пространство. Допълващите скрин, тоалетка  и нощни шкафчета са детайли, които също са потребни в спалния кът, но при невъзможност да се намери място за всеки от тях то не е нужно да претоварвате интериора с мебели. В случая за да спестите пространство, което биха заели скрина и тоалетката като вместимост за вещи можете да изберете легло с повдигащ се подматрачен механизъм. Така няма да ви липсва допълнително площ и ще запазите пространствеността в стаята.

Спалните комплекти наистина са супер изгодна и лесно адаптираща се идея за обзавеждане. Получавате компактно мебелиране на достъпна цена, в стил, който ви допада и съотношение на детайлите, които можете да позиционирате така, че да не затрупате квадратурата с прекалено много мебели.

Top