Вие сте тук
Начало > Детска Стая > Как се избира добра бебешка количка – правила

Как се избира добра бебешка количка – правила

бебешка количка

Казват, че едно от главните предизвикателства, с които се сблъскват хората, на които скоро им предстои да станат родители е покупката на бебешка количка. А заблудата, че това е лесна работа става факт в момента, в който се изправите пред огромната палитра от изделия на пазара. Като основна част от оборудването за предстоящото посрещане на най-важния човек от семейството в главата ви нахлуват хиляди въпроси, чиито отговори ще търсим днес. И кои са най-добри, достъпни и безопасни предстои да разберете в следващите редове.

Правила, които вземете предвид

Много са изискванията на родителите и онова, което е водещо при покупката на бебешка количка почти винаги бива унифицирано като:

 • Здравина;
 • Безопасност;
 • Качество;
 • Маневреност;
 • Стабилност;
 • Удобство;
 • Естетика.

Това са фокусните качества, които търсят над 99 % от родителите, но въпросът е в това как да ги постигнат. А класификацията се оказва наистина огромна:

 • Според броя на колелата;
 • Според възможностите за ползване през всеки сезон;
 • Брой и вид на кошовете;
 • За едно бебе или близнаци;
 • Ниво на оборудване и т.нат.

Що се отнася до марките производители на бебешки колички също има какво да знаете, тъй като има брандове, които са изключително популярни, разполагат с нужните умения и действително доказват, че знаят как са правят здрави бебешки возила. И за да не ви губим времето ще стартираме с основните правила, върху които да се фокусирате, когато става въпрос за бебешки колички, гарантиращи спокойствието на бебето по време на разходки:

Детска количка
 • Анализирайте

Запознайте се с виртуалните предложения, но не пропускайте да потърсите модела във физическите магазинни и да го видите на живо. Това ще ви даде увереност, че точно това е количката, която търсите. Обикновено в реалните магазини има доста богат арсенал от сглобени возила, които можете да изпробвате и да побутате като именно това е начина да сте напълно сигурни в покупката на количка, която да отговори на вашите високи изисквания-

 • Лекота на количката

Твърдението, че колкото по-тежка е количката то толкова тя е по-стабилна тук не важи, защото има изключително ефектни като архитектура бебешки колички, при които изглеждат нестабилни, а всъщност са много по-устойчиви от всеки друг продукт, който изглежда стабилно и е максимално тежък. Все пак имайте предвид, че количката като превозно средство ще се нуждае на моменти от вашите физически усилия, което предполага качване по стълби, вдигане в сгънато положение и прибиране в багажника на лекия автомобил и т.нат. Леката количка се оказва много по-предпочитана, защото позволява по-лесно опериране и управление независимо от това колко сте я натоварили;

 • Маневреност

Както и лекия автомобил, който ползвате и се наслаждавате на лекотата, с която маневрирате и тук е от съществено значение да подходите тактически. Маневрената бебешка количка е изключително лесна за управление. Тя не изморява ръцете ви и не се нуждае от прекалено много физически усилия за да я накарате да върви в правилната посока. Днес производители предлагат невероятно удобни за маневри колички ,за които дори е нужна само едната ви ръка. Завиване, обръщане, потегляне  и спиране, качване и слизане от тротоари – ето на това ще бъде ежедневно подложена вашата количка ,което предполага адекватно отношение към избирането на нейната добра маневреност;

 • Брой и вид на колелата

Те са решаващ и дори най-ключовия момент, който е свързан с маневрирането на количката. Независимо от това дали количката ще бъде с три или четири колела това, което е нужно да имате предвид  е да бъдат по-големи. Често моделите с малки колелца се заклещват в разбитите тротоарни плочки  и това води до сериозни трудности с преминаването на различни препятствия. Обърнете внимание и на това дали губите са надуваеми или солидни. Надуваемите изискват повече грижи, а при спукване ще се наложи да подмените или да залепите, ако има такава възможност. Така, че сами преценете на кой тип да се спрете и как да процедирате спрямо това съществено правило;

 • Оптимална здравина

Поне 2-3 години количката ще ви служи и за да бъде това безпроблемно и безотказно не подценявайте нейната гаранция и качество. Практиката показва, че родители, които са предпочели по-непознати, евтини и не толкова утвърдени колички допускат грешка и след няколко месеца се налага да потърсят нова за да подменят грешно избраната. Това са ненужни разходи, които можете да си спестите при условие, че проявите отговорност и инвестирате в здрава и качествена бебешка количка.

В заключение

Това е продукт, който е неизменна част от вашия арсенал от пособия, които ще използвате при отглеждане на бебето. Бъдете взискателни и следвайте изброените правила като само така ще можете да осигурите безопасност и удобство на бебето докато сте извън дома.

Наред с издръжливостта е нужно да се погрижите и за самочувствието си, което означава, че формулата за успешно подбраната количка включва и избор на дизайн, който да ви подхожда. Модерна, изискана, цветна и уникална – разбира се, че вашето бебе заслужава да се вози в първокласна количка, така че задачата която имате никак не е за подценяване.

Top