Вие сте тук
Начало > Кухня > Главни особености, които да предвидите при покупка на кухненски смесител

Главни особености, които да предвидите при покупка на кухненски смесител

смесител

Ремонта на кухнята е добра възможност да подмените стария смесител. Не само защото вероятно проявява редица дефекти, корозирал е и капе, но и от гледна точка на това, че визията на новия проект на кухнята ще бъде в различен стил. Замяната на аксесоара е необходимо да бъде съобразена с не малко фактори, които са водещи спрямо това да се организират ежедневните занимания така, че наистина да ни удовлетворят и улеснят. Провокирани от толкова важната мисия, която имате днес ще се опитаме да систематизираме най-важните стъпки, които са свързани с покупката на нов кухненски смесите, тъй като определено това е съществен кухненски атрибут, без който не можем.

Съвети и първи стъпки

Много от новите смесители, които се предлагат на пазара са с доживотна гаранция. Това дава възможност да инвестираме разумно  ида заложим на смесител в кухнята, който е с минимален риск за повреда, независимо от това колко дълго го използваме и на какво ежедневно натоварване го подлагаме. Да разчиташ на смесител, който не корозира, гарантира ефективно функциониране и никакви проблеми е повод да се замислим наистина ли има такива здрави и надеждни кухненски решения, на които да възложим своите ангажименти по измиване на съдове, продукти, ръце. Производителите обаче са непримирими и с оглед на това да предложат конкурентни надеждни решения определено са ни подготвили изтънчени и и иновативни решения, от които днес можем да се възползваме. Но за да го направите правилно и вие следва да акцентираме на основните приоритети, когато предстои да се купи нов кухненски смесител:

  • Акцентирайте върху сила и формата

Като съвременна част от новата ни кухня смесителя трябва да се адаптира към нейната визия. Да е съобразен със стила на мебелирането и кухненската мивка, да е продължение на интериорната концепция. Освен това много решаващ момент е също така да се внимава с формата на смесителя, защото тук наистина има смисъл от внимание. От това на каква форма ще заложите зависи дали ще имате удобството да измивате в мивката големи съдове, тави и тенджери. Правите смесители са компактни, но са доста непрактични в това отношение. Извитите са по-добри, но пък ще заемат много място. Ето защо е необходимо добре да обмислите момента с избирането на стил и форма за кухненския смесител;

Стоящ месингов смесител за мивка
  • Вид на монтажа

Както и предполагате момента, в който ще се наложи да се монтира смесителя може би ще бъде свързан с доста трудности. Вариантите, които се предлагат от производителите е за монтаж на удобно за домакинята място. Опциите са за инсталиране не смесителя на стена, плот или директно върху самата мивка. Решението на кой от моделите да заложите е свързано главно с това какви са потенциалните възможности за това. Ако не сте наясно с това как трябва да се монтира правилно смесител ви съветваме да ангажирате с тази задача опитен специалист, което би спестило доста главоболия.

След като сте определили стила и начина на монтиране на смесителя е редно да преминете към втората фаза, която е свързана с това да се съобразите с видовото многообразие, което се предлага в търговската мрежа.

Видове смесители за кухня

Ще разгледаме класификацията на смесителите за кухни спрямо това от какъв материал са произведени и принципа им на функциониране, тъй като тези два момента са пряко зависими от това до колко ще ви бъде удобно да ги ползвате в ежедневието си.

  • Според вида на материала

За да е хубав и издръжлив смесителя в кухнята е ясно, че ще се наложи да проучите материалите, от които се произвеждат. Евтините и масово предпочитани от клиентите не се отличават с кой знае какви особености, а освен това се почистват трудно, натрупват варовик и корозират. Смесителите могат да бъдат от никел, бронз, хром, мед, но това което ви съветваме да търсите са смесители с PVD покритие, което не се драска и е издръжливо на натоварване;

  • Според вида и броя на ръкохватките

Съобразно броя на ръкохватките смесителите се делят на такива с една, две или без ръкохватки. За да бъде оптимално удобно ползването на смесител в кухнята е редно да се съобразите с индивидуалните си потребности. Предпочитанията на повечето домакини са насочени към моделите с една ръкохватка, тъй като са едни от най-удобните и функционални решения за лесна ежедневна употреба. Много актуални станаха обаче смесителите, които са със сензор, които автоматично пускат водата и не се налага изобщо да ги докосвате. Тези модели имат вграден термостат, което прави възможно задаването на температурата на водата, която желаете да ползвате за измиването на съдове или хранителни продукти.

За да бъде удобно и лесно всяко едно кухненско занимание не трябва да се подценяват дори дребните детайли като избирането на кухненски смесител, тъй като неговата роля е съобразена с натоварване, което може да варира от поне седемдесет пъти дневно. А съгласете се, че за да издържи е напълно логично да се подходи отговорно спрямо това каква инвестиция имате намерение на направите.

Top