Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Важно за монтажа на климатици

Важно за монтажа на климатици

klimatik

Повечето домакинства, на които им предстои да закупят клиамтик предпочитат търговеца да предлага и професионален монтаж. Само по този начин наистина си спестяват усилията да търсят майстори, които да са компетентни в извършването на такива действия. А е основен фактор това, че за да работи максимално ефективно климатика ни то той задължително трябва да е професионално инсталиран. Днес ще разгледаме основните въпроси, които касаят важността при извършването на монтаж на климатици.

Климатични системи за дом и офис

За дома или офиса ползването на климатична система е чисто и рентабилно решение както за отоплителния сезон, така и за лятото, когато температурите стават доста непоносими. Правилния монтаж на климатика трябва да е наистина такъв, тъй като въздуха, който излиза от вътрешното тяло има за цел да отопли определена квадратура. Затова е определящо къде ще бъде настроена струята така, че да не попада директно върху нас, а да има добра циркулация и правилно достигане на желаната температура. Ако сте включили климатика на режим охлаждане и той е монтиран непосредствено над диван да ви определено ще потърсите одеалце, с което да се завиете. Нее препоръчително въздушната струя да попада върху нас, тъй като това ще доведе до дискомфорт. Ето защо монтажа на уреда следва да бъде извършен на място, където няма мебели, които да ползвате и въздуха няма директно да попада върху тялото.

Независимо, че външното тяло няма кой знае какви опции за позициониране то с помощта на тръбен път инсталирането на вътрешното тяло би могло да бъде там където прецените. Разбира се, най-добре е да се посъветвате с професионалисти, които да дадат съвет по отношение на това да позиционира климатика на подходящо място и освен това да не се повлияе на неговата ефективна работа.

Къде се монтира тялото на климатика

Знаете ли, че от мястото на монтиране на климатика зависи и нивото на конденз в помещението. Обикновено се препоръчва инсталирането на системата да е в близост до прозорец като по този начин се осигурява вентилиране на дограмата. Много често срещана грешка е това, че домакинствата настройват климатика да работи на по-висока температура и така разликата между външната и вътрешната става твърде голяма. По този начин се провокират кондензиращите процеси  и стъклата на дограмата ви изглеждат като полети с вода. Важно при монтажа е да се вземе предвид и това, че външното тяло не бива да се поставя в затворена тераса или помещение, което на практика е още една причина за образуване на твърде висока влажност в отопляемото помещение. За да избегнете подобни проблеми поверете монтирането на електроуреда на специалисти с опит.

Top