Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Инструменти за Ремонт > Защо тоалетната чиния е важно да бъде монтиана от професионалист

Защо тоалетната чиния е важно да бъде монтиана от професионалист

тоалетна чиния

Без много неща не може един имот, независимо дали става въпрос за жилище или бизнес сграда. Изграждането на ВиК инсталация има за цел да осигури на потребителите удобство във всичко което правят – работят или пък домакинстват. Но без какво не може един обект? Със сигурност от важните и задължителни неща са мивката и тоалетната чиния. Монтирането на единия или другия санитарен фаянс определено са сред услугите, за които сме склонни да наемем професионалист. А в днешната ни публикация ще ви разкажем защо това са специфични ремонтни и монтажни дейности, при които експертната намеса се оказва повече от решаваща.

Подмяна или монтаж на нова тоалетна чиния

Тоалетните чинии са санитарен фаянс, който не се подменя толкова често. Практиката показва, че при добра поддръжка и нормално натоварване тоалетните чинии могат да издържат между 10 и 15 години. Когато се прави ремонт на санитарната зона или пък ще се оборудва ново жилище е решаващо да се наеме професионалист за тоалетна чиния монтаж.

Причините за това са основателни. Тоалетните чинии, които се предлагат на пазара наистина са изключително разнообразни като вид и стил, а също така и начин на монтаж. Има такива, които се застопоряват на пода, а други се монтират на стена. Едва ли човек, който не е запознат с детайлите по инсталирането на такъв вид санитарен фаянс би се справил. Аргументите за това се крият главно в това, че за да бъде извършен професионален и сигурен монтаж на тоалетна чиния са нужни пакет от инструменти както и умения. А това вероятно е твърде далеч от вашите способности, което на практика идва до покаже, че наистина не е без значение по какъв начин ще се процедира.

тоалетна

Имате нужда от професионален монтаж на тоалетната чиния, защото:

  • Спестявате доста време;
  • Гарантирате си дългогодишна безпроблемна употреба;
  • Не се налага ежедневно да се борите с течове, поради неправилен монтаж;
  • Услугата е съобразена с типа и модела на тоалетната чиния;
  • Намирате оптимално решение на достъпна цена.

Проблеми при неправилен монтаж

Когато наемате специалисти, които да извършат инсталиране и монтиране на такъв санитарен фаянс е желателно да проучите техния опит. Дори да ви изглежда на пръв поглед лесно да намерите адекватното решение за инсталирането на новата тоалетна чинния т.е. ще ползвате вече изградените отвори, от където сте свалили старата, то това не винаги се оказва правилно решение. всеки тип тоалетна чинния си има своите особености. Те са свързани :

  • Размерите на санитарния фаянс;
  • Начин на отичане;
  • Тегло;
  • Форма;
  • Дизайн и т.нат.

Всеки дори незначителен детайл е важно да бъде взет под внимание, тъй като само по този начин би могъл да се гарантира ефективен краен резултат. Не се изненадвайте, че в повечето случаи, когато се наема специалист за монтаж на тоалетна чиния освен водещия майстор то той бива придружаван и от помощник. Причините за това се крият в необходимостта да се извърши прецизно закрепване, което да осигури на домакинството дългогодишно безаварийно използване на санитарния фаянс. Сама по себе си тоалетната чиния е тежка и сам човек не може едновременно да държи и завива винтовете, с които се извършва здрав монтаж. Точно поради това е много важно при наемане на специалисти те да бъдат в екип, защото само по този начин можете да си осигурите пълноценно и удобно ползване във времето.

Монтажа на тоалетната чиния включва не само нейното застопоряване към стената или пода, а същевременно с това свързването ѝ с тоалетното казанче и канализационната тръба. Тази работа изисква изключителна прецизност и умения, тъй като не бихте желали да посещавате  и ползвате тоалетна, в която пода е непрекъснато мокър заради течове, нали! Ето ви причина при наемане на екип за такъв вид монтаж да изберете опитни и квалифицирани специалисти.

Top