Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Как да намалим разходите за отопление през зимата

Как да намалим разходите за отопление през зимата

камина

Пестенето на разходи за отопление през зимата става все по-належащо за домакинствата. Предвид непрекъснатото покачване на енергийните ресурси сметките буквално летят нагоре с бясна скорост и стават непосилни за средностатистическия потребител. От съществено значение е да потърсим адекватно средство, с което да си осигурим не просто уют и топлина, а да намалим разходите до стойност, която е поносима и не ни затруднява при плащане. Balkan Energy е една от компаниите, която представя специализирани продукти за отопление и климатизация от най-ново поколение. Акцентираме на иновациите, той като те са ориентирани именно към рентабилност, екологичност и икономичност.

Как да пестим от разходи за отопление

В основата на това да редуцираме разходите си за топлина е да се подобри енергийната ефективност на имота си. Какво означава това ли? Има няколко основни точки, върху които да се фокусирате:

 • Да подобрите състоянието на топлоизолацията на жилището си;
 • Да подмените старата дограма;
 • Да не използвате уреди, които консумират много енергия, но не са ефективни по отношение на отопляване и поддържане на температурата в помещенията.

Ще се изненадате как с вътрешна или външна топлоизолация и подмяна на дограмата и вътрешните врати ще повишите температурата в жилището с поне 4-5 градуса. Реално така намалявате загубите на топлина и можете да разчитате на по-икономичен режим на работа на уредите. А за да бъде оптимално икономично разбира е важно според архитектурата, квадратурата и особеностите на жилището да се вземе решение за отоплителен уред, който напълно да покрие очакванията ви и да спести от сметките, които обичайно плащате през зимата.

Видове високоефективни уреди

отоплиние
15272/files/image/commo-18_21_2.jpg

Много хора не разбират понятието „високоефективен“. За тях това е просто модерен термин, който се използва от специалистите за да продават даден продукт като добър и приемлив за отопляването през зимните месеци. Всъщност не е точно така, тъй като си има дефиниция, която показва до колко един вариант за отопляване би бил ефективен за съответния имот.

Сред най-популярните такива решения се нареждат:

 • Камини на твърдо гориво – биват сухи и с водна риза;
 • Котли на пелети за отопление с парно с радиатори или водна подова инсталация;
 • Котел на газ;
 • Инверторни климатици;
 • Термопомпи.

Изброените са с висок коефициент на полезно действие, което на практика означава, че изразходват минимално количество ресурс, но осигуряват съответното количество топлинна енергия, която е достатъчна за да се повиши температурата до желаното ниво. А именно по този начин се пестят средства и осезаемо се намаляват сумите, които плащаме за топлина. Целта на прилагане на такъв вид решения е да се извлече максимума от работата на уреда и по този начин да си осигурим благоприятни условия за живот. Не винаги топлината струва скъпо в случай, че сме направили необходимото за да балансираме между избор на високоефективен уред и намаляване на загубите на топлина.

Отлични продукти на достъпни цени

Имайте предвид, че когато търсите решение, с което да намалите текущите разходи е необходимо да инвестирате достатъчно. Обикновено първоначалната инвестиция в отоплителна система се струва скъпа на домакинствата, но факта, че възвръщаемостта е в много бързи темпове води да рентабилност. Balkan Energy съветват своите клиенти да изберат професионално препоръчани решения, които:

 • Служат максимално дълго във времето;
 • Грижат се комфорта и уюта в дома;
 • Съобразени са с естеството на жилището;
 • Осезаемо повишават ефективността на имота – има уреди, които освен отопляване могат да се използват за охлаждане през лятото както и за подгряване на вода;
 • Месечните разходи спадат до нива, които гарантират изплащане на инвестицията в кратки срокове.

Затова в каталога на Balkan Energy ви очакват супер качествени уреди от водещи марки, с които си осигурявате икономично, екологично и рентабилно отопление, на което да разчитате максимално дълго във времето.

Top